Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yakıt tüketimi.....??

REKLAM ALANI

Motosikleti
    gt250comet
    herkese iyi günler,

Bilgilerinizden faydalanmak istediğim bir sorum olacak arkadaşlar,

Malum yurdum yollarında 100km den hızlı gitmek pek mümkün olmuyor olsada güvenliği olduğunu söylemek çok zor, bu yaz motorumu değiştirmek istiyorum ama alacağım motorumun hacim olarak ne olacağı hakkında kararımı veremedim. 150cc veya 250 cc (vitesli) olacak ama hangisi. Soruma gelince 150cc makinayla tahminen 8000-9000 devirde 100-110km hızda gitmek mi? yoksa 250cc makinayla yine tahminen 5000-6000 devirde aynı hızda gitmek mi tüketim açısından bana avantaj sağlar ve motor açısından düşünürsek sürekli yüksek devirde gidersek motoru zorlamış olmaz mıyız?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    sen gel benim gibi ol 250cc al artci ile Rampa yukari ayilip bayilmadan her yere git en ekonomik sekilde....ben oyle yapiyorum ve motosikletimi hic degistirmeyi dusunmuyorum....

cok ama coook memnunum....
    Tabi son karar senin.benimde ilk motosikletim asya 150 t1 di...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Düşük cc'li bir motosikleti yüksek devirlerde kullanmak her zaman daha fazla yakıt demek.
    250cc bir motorla düşük devirde saatte 100km/hız çok daha mantıklı ve hesaplı olacaktır.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

willy_chorlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr sattım kısmetse z 750 veya fazer s2 abs
    250 cc lik motora 5000 6000 devir çok rahat ama bi 150 cc motorla 100 kmh gitmek için gaz hep sonlarda olucaktır bi daha seni rahatsız edicektir bi zaman sonra ama yine senin kararın
    [B][I]Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!:[/I][/B] rahmetlinin sözü

Gaz kolunu ne kadar çevirisen onu yakarsın ,vites-hızı ayarlayıp max. tork devrinin 1000 d/d civarı fazlası en idealidir.

Motosikleti
    gt250comet
    tekrardan teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.

@deli_mavi

aynı yoldan devam ediyoruz 250cc hyo almayı planlıyordum bende ama naked olacak "r" kaşıntı yapıyo

deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Alıntı _JeM_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tekrardan teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için.

@deli_mavi

aynı yoldan devam ediyoruz 250cc hyo almayı planlıyordum bende ama naked olacak "r" kaşıntı yapıyo

insallah gonlundeki motosikleti hayirlisi ile alirsinda bir etkinlikde karsilasiriz...
    Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    250cc alırsan biraz daha uzun soluklu bir motor olur senin için.Fakat nekadarda olsa 150cc ile 250cc aynı yakmaz.Şehiriçi şehirdışı %30 daha fazla yakarsın tahminen.CBF 150 (kendi motorum)=9-10kuruş yakıyor fakat 250cc bir motor haliyle daha performanslı olduğundan 13-14kuruşdan az yakmıyor malesef.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Rakun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ER6-F 2006 Siyah Kırmızı
    Alıntı _JeM_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese iyi günler,

Bilgilerinizden faydalanmak istediğim bir sorum olacak arkadaşlar,

Malum yurdum yollarında 100km den hızlı gitmek pek mümkün olmuyor olsada güvenliği olduğunu söylemek çok zor, bu yaz motorumu değiştirmek istiyorum ama alacağım motorumun hacim olarak ne olacağı hakkında kararımı veremedim. 150cc veya 250 cc (vitesli) olacak ama hangisi. Soruma gelince 150cc makinayla tahminen 8000-9000 devirde 100-110km hızda gitmek mi? yoksa 250cc makinayla yine tahminen 5000-6000 devirde aynı hızda gitmek mi tüketim açısından bana avantaj sağlar ve motor açısından düşünürsek sürekli yüksek devirde gidersek motoru zorlamış olmaz mıyız?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    Merhaba dostum, aslına bakarsan birbirine yakın yakıt tüketimi olur.
    örneğin benim jinlunumla 5 liralık benzin ile 60 km yapabiliyorum şehir içi.
    250 lik kullandım ondada yaklaşık 55-60 yapabiliyordum

250 cc motoru her ne kadar düşük devirde kullansanda o devri 2 pistona yaptırdığını unutmamalısın
    Ayrıca paralel motor tüm çinliler çift karbüratör yanlış bilmiyorsam
    Ama güç olarak ciddi fark var. 150 lik 10-12 hp arası yazıyorlar.
    250cc lik ise 18-20 hp arası kitapçıklarda geçiyor.
    Örnek benim 150cc jinlunumun kitabında 100km/2.4 lt yazıyor. 250 cc ledowumdada aynı yazıyor

Naked Hyo güzel tercih olur
    34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
    Kartal/İstanbul

Motosikleti
    gt250comet
    @rakun tşk cevabın için doğru söylüyorsun 150cc tek piston ama 250 cc çift piston çeviriyor bunu düşünmemiştim.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hyosung GT 250 comet kullanıyorum.. Ne kadar agresif kullanırsan o kadar yakıyo, yakmam demiyor yani Ama sakin kullanırsan 150 cc ile arasında pek fazla fark yok diyebilirim..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

Motosikleti
    Touring
    bence skyteam 200vayahuttakanuni kros 250kanuni freedom200derim ucuzunu bul hem hacmi büyük hemde istediğini yaparsın moto üstünde...bunu kulağına küpeett kardeş küçük hacim bi süre sonra kesmez benden söylemesi ok mi..

ne olursa olsun düşük cc bagırsada kendini yırtsada az yakar cc büyüdükce yakıt çogalır ama performans artar

ne kadar ekmek o kadar köfte

Motosikleti
    gt250comet
    Alıntı wertcvb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence skyteam 200vayahuttakanuni kros 250kanuni freedom200derim ucuzunu bul hem hacmi büyük hemde istediğini yaparsın moto üstünde...bunu kulağına küpeett kardeş küçük hacim bi süre sonra kesmez benden söylemesi ok mi..
    ok de ben zaten 2 yıldır 150cc kullanıyorum ve gayet memnunum zaten istanbulda 600 ve üzeri makine kullanmak çok gereksiz. İşe gidip gelmek için pratik ve tüketimi kabul edilebilir birşeyler dşünüyorum azıcıkta performans.

önümüzdeki senelerde 2. motor olarak FZ6 kesin alıcam ama yinede sadece uzun yolda veya gezilerde kullanırım. Şehir içinde ufak, seri, az yakan, masraf çıkarmayan makine lazım.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Ben CBF150 kullanıyorum, ne kadar devirli kullanırsam kullanayım 3.2 lt/100km'nin üstünde tüketim çok nadir oluyor. CBF250 veya GT250'ler 4 litreye yakın benzin tüketiyor. 125/150cc'ler 250'liklere oranla her süratte daha ekonomik, ancak 250'likler daha zevkli.

Alıntı wertcvb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hatay'da öyle olabilir ama İstanbul'da büyük motor trafikte büyük problem demek.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler