bmw r51/3 ümü yazın yürür hale getireceğim tüm yardım ve önerilere açığım
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Sahibinden.com 'a antika olarak ilan ver alıcı cıkar masraf etme fazla (Tavsiye)
-
motor aşşağı yukarı 13 yıldır start görmüyor ama samanlıkta soğuk ve nemden uzak kaldığından korundugunu düşünüyorum böyle uzun yıllar çalışmamış bi motora ilk nereden başlanır nereleri temizlenir nasıl temizlenir? simdiden ilginize çok teşekkür ederim.
-
13 yıldır çalışmayan bu motosikletin komple sökülüp elden geçirilmesi gerekli. İhtiyaç duyacağınız parçaları yurt dışından getirtebileceğiniz gibi yurt içinde BMW motorlar üzerine çalışan deneyimli ustalardan çıkma parçalarda alabilirsiniz. Yalnız BMW motorlarını bilmek gerekiyor. Özellikle alüminyum alaşım olan parçaların bir çoğu dikkatli anahtar kullanımını gerektiriyor.
Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla motor orjinal durumda özellikle karbüratörün orjinal olması çok iyi.
Tavsiyem bu güzel antika motoru professyonel bir kişiye toplatmanız ve yapılan tüm işlemleri de takip etmeniz gerekiyor.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
10 yıl önce vurdurarak çalıştırmış babam çok güzel gittiğini(140 basmış otobanda sonra ekipmansız oldugunun farkına varıp gazı bırakmış yoksa daha da giderdi diyor) ve sesinin çok güzel oldugunu söylüyor satma gibi bi niyetim yok gerekirse bikaç sene ugrasırım ama benim için 1-2 basışta çalışsın amortisörler ve frenler iyi olsun dağa taşa vurdukmu yolda kalmayalım onumüze bişey çıktımmı durabilelim boya sele elektrik aksamı iyi olsun yeter sonuçta salonuma koymak için değil kullanmak için tamir edeceğim öğrencilik yıllarımda yanımda olsun beni bırakmasın motorum istiyorum 500-600ytl masraf yapabilirim bu yaz bu dediklerim olsun yeter daha sonra elimden geldiğince orjinalleştirmeye çalışacağım zaten suan birikmiş param(500-600 ytl) ile onu yürür hale getirmek istiyorum elimden geldigince kendim yapacağım için sadece parçalara ve kendim çözemediğim sorunlar için bi ustaya gidebilirim okadar para yeter sanırım.
dediğim gibi yürür hale gelmesi ilerdede orjinalleştireceğim tüm yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkürler
Saygılarımla Kubilay Yavaş
-
Vakit kaybetmeden bu motoru toparlayabilecek bir usta bulup motoru indirin , hangi parçaların ilavesi gerekiyorsa tespit edip aşadaki linklerdeki satıcıdan bir an önce temin edin. ( iki ilanda aynı kişiye ait ) ilanlardan anlayabildiğim kadarıyla bu ustada hem çok çeşitli parçalar var hemde kendiside bizzat parça imalatı yapabiliyor.Sezon açıldığında parça bulamama veya şimdi alacağınız parçayı daha pahalı alma ihtimaliniz var. Her ne yapmayı planlıyorsanız , bir an önce başlayın.
Klasik araçların tekrar yollarda yürür görünce hakikaten çok seviniyorum. eğer akçayda bu işi kotaracak usta bulunmazsa , bir kamyonete atıp Adana ya bu ustanın yanına götürüp , bizzat orada yaptırmaya ( sizin için bunun maddi götürüsü ne olur bilmemem ) değer.ya da akçaydasanız oradan bunu toparlayacak bir usta, gerekli ekipman ve parçalarla beraber akçaya davet edilir.usta hem motoru toplar hemde biraz tatil yapar.( mantıklı bir teklif olarak ustaya yapılabilinir ) , olmadı motor adanada yaptırılıp dönüş yolu bizzat motorla yapılabilinir.
http://www.sahibinden.com/bmw_motorl...word=bmw%20r51
http://www.sahibinden.com/r51_3_sepe...word=bmw%20r51
-
çok güzel bi clasic kıymetini bilin eminim seside müthiştir bu işle ugrasan kişilirden parça temin edilebilir...
-
Karank yatağı ve pistonlar sağlamsa toplanılabilir. Alman ebayında bir sürü parça görmüştüm, darısı başıma...
-
dostum bildiğim kadarı ile balıkesir sanayi sitesinde bu işle uğraşanlar var.yolun düşerse bir bak bence.
-
çok güzel bir motor
bu motorun dilinden anlayan ustalar istanbulda var.adanada da oldugunu duymuştum.bu motora elini attıkça birşeyler çıkacak.o yüzden saçma sapan bir şekilde değil şasiye kadar inip sonra toplamak gerekli.büyük ihtimalle elektrik sistemi 6v dur.onun da değişmesi yeni bir elektrik sistemi döşenmesi gerekecek.eğer iyi araştırılırsa istanbulda da cok parça bulunuyor.r80 ve r26 toplamış insanlarla tanıştım.akçayda böyle bir usta olduguna pek ihtimal vermiyorum.bmw mekanik olarak diğer motorlardan epey farklıdır.
kolay gelsin.
-
vee ensonunda motorsikletinde direksiyon sınavını vererek ehliyetimi alıyorum artık bi engelim kalmadı yaza hızla şu motoru tamir edip yollara cıkmak gezmek istiyorum gönül rahatlığıyla tekrar bana yardım eden bilgi veren tüm arkadaşlara ve abilere çok teşekkür ediyorum ve hala hertürlü bilgi paylaşımına açığım
Saygılarımla Kubilay YAVAŞ
-
hadi hayırlısı olsun....
kazasız belasız günlerde kullan....
-
motorun güzelmiş bende 47 model vardı her bir parçasını tektek söküp boyamıştım aslında biraz anlasan motoruda söker toplarsın oldukça basit bir yapısı var , parça konusunda senin bulundugun yeri bilmem ama adapazarı akyazı bunların cenneti her şeyi bulunuyor
öyle bir motor ile resim çektirmişsin ki yağsız susuz şaftı dağıtmış bile olsa seni yolda bırakmaz
motoru topladığında makinenle dodge 250 bile çekebilirsin (sıkmıyorum gerçek )
ve sesi her zaman beni etkilemiştir.
umarım başarılı olursun ve tadına bakarsın
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
-
500-600 liraya bu işin içinden çıkabileceğini düşünmüyorum. moralini bozmuş olmayayım ama büyük paralar harcarsın, yinede istediğin tadı yakalayamazsın masrafı bitmez hiçbi zaman bence. 1964 mz toplamıştım, çok emek werdim, para harcadım, karşılığını alamadım istediğim gibi. her zaman daha fazlasını istiyo emeğin ve paranın benden söylemesi.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Çok güzel bir motor. İnsan hayallerini gerçekleşirebildiği oranda mutludur inşallah yaza doğru motorun çalışır temiz halinin fotoğraflarını görürüz.
http://www.blackmidnite.com/midnite_main.htm bu sitede belki işine yarayacak bilgiler bulabilirsin
Kolay gelsin
-
-
çok masraf etmen gerekicek fakat eğer yapablirsen ortaya çok güzel şeyler çıkıcaktır.....
motor bloğunu sökersen tahminimce kendin asla toplayamassınn...bilen birisinin elinde motor olayını halletmelisin geri kalanını kendinde restore edebilirsin parçalrı tamamlamak bulmak yada tekrardan yaratmak zor görünüyorr
şimdiden başarılarr......
[B][COLOR="Gray"]Hyosung [/COLOR][COLOR="DeepSkyBlue"]GT[/COLOR]250[COLOR="Red"]R[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Drift religion[/COLOR][/B]:cat:
-
"Eskinin derdiyle uğraşacağına yeninin borcuyla uğraş..." tarzı bir laf vardı.
Bugüne kadar sahip olduğum en genç motosiklet 1993 modeldi.
En sonunda ne alırsam alayım ama yeni olsun dedim.Restorasyon çalışmalarıma da maddi durumum düzelince devam etmek üzere ara verdim.
Şimdi 2006 model motosikletim var.Çok da doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Eskiyle uğraşmak zordur,bineceğin bir motor istiyorsan ayağını yerden kesecek ufak cc bişeyler al 600-700 liraya bence.
Buna da bir hobi projesi gözüyle bakarak üstüne "illaha yürütücem,yollarda kullanıcam..." misyonu yüklemeden yavaş ve emin adımlarla toparla.
En azından birikmiş borcunu düşün o bile trafikte kullanmana büyük engel olacaktır.
Benim fikrim budur.
-
-
Sitede BMW ustası var sana yardımcı olacaktır,adana sayfasında Fuatbmw nickli arkadaş kendisine özelden mesaj at birde ondan fikir al
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler