Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Muayenede motorun nelerine bakılıyor..

REKLAM ALANI

Motoru muayeneye sokmak istiyorumda, yeni kanunlardan sonra özelleşen muayenelerin çok sorun çıkardığı her şeyi en ince ayrıntısına kadar incelediğini duydum..

Motorsikleti muayeneye soktuğunuz zaman nelere dikkat ediyorlar.
    Benim motorun mesela hız göstergesi ve km sayacı çalışmıyor , bunlara dikkat ediyorlarmı ..

Birde benim motoru bir abi bana hediye etti , motorun vergi borçlarını ve diğer eksik kısımları tamamlamama karşılık aslında Neyse 350 ytl motorlu taşıtlar vergisi çıktı ödedim , sigorta 40 ytl tuttu onuda yaptırdım..

Muayene 2004'ten sonra yapılmadı , şimdi götürsem bana kaça patlar bu muayene bir cezası / faizi vb.. şeyleri varmıdır. ????

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Özelleşmeden önce yaptırmıstım ; sadece uzaktan bakmıstı... yanına bile gitmemişti memur...

Ama şimdi ; egzoza ; far ve sinyallere ; zincire ; aynalara ; ve kaska Özellikle bakıyorlar ...

Muayene Makbuzu 60 liradır ; şu an makbuz da kestirmiyorsun maliye den diye biliyorum...

Max 80 liraya patlar sana ...
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    64 tl harç yatırıyorsun
    motorun sinyal,fren lambaları,korna,far,amortisör,şase ve motor no bunlar kontrol edildikten sonra sana açık alanda bir tur attırıp fren kontrolü yapılıyor.

daha sonra motoru içeri alıp far ayarlarına bakılıyor,benim sadece ön lastiğin diş derinliğini ölçtü,arkaya bakmadı. en son lastiklerin ölçülerini aldı.hepsi bu motorun üzerinden inmedim bile imzayı bile kendileri attırıp geliyorlar.

kask yoksa bakmalarına gerek kalmadan muayeneden geçemiyorsunuz,egsozunuz açık,kestirilmiş ise geçemiyorsunuz.

egsozundan yükses ses çıkaran motorların ruhsatlarında ses desibel oranları yazıyormuş o oranın üzerinde bir ses çıkarsa geçemiyormuş(arkadaşla biraz muhabbet ettik )
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBR 600F
    işi baya sıkı tutuyolar desene:(

Otomobil için yangın söndürme tüpünün göstergesindeki basınca bile bakıyorlar.
    Lastik diş derinliği en az 1,6 mm olması gerekiyor.
    Sitesinde kask ve güvenlik gözlüğü diyor ama vizör demek istiyor galiba
    http://www.tuvturk.com.tr/index.asp

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    merhaba,
    tüvtürk ün kuruluş döneminde çalışmış hatta anadoludaki bazı istasyonları açmış/açılışında çalışmış biri olarak şunları söyleyebilirim.

ücreti muayene istasyonuna ödüyorsunuz. her geciken ay için aylık %5 gecikme zammı var dikkat edin.
    cross tarzı önü açık bir kaskınız varsa koruyucu gözlükle birlikte, normal bir kaskınız varsa sadece kaskınızla gidiyorsunuz.

muayene uzmanının baktığı hususlar genel bir ifade ile:
    şase ve motor numarası kontrolü,
    tüm sinyallerin, gösterge lambalarının, farların çalışıp çalışmadığının kontrolü, çatlak vs olup olmadığı, ayrıca uzun ve kısa far ayarı da kontrol edilir.
    plakanın olup olmadığı, plakanın standartlara uygunluğu,
    lastiklerin durumu, üretim tarihi, diş derinliği, jantta eğrilik vb kusur bulunup bulunmadığı,
    tekerlek bağlantıları, şasede her hangi bir göze çarpan bozukluk olup olmadığı vb..
    fren sistemi ekipmanları, bağlantıları, diskin ve balatanın durumu, frenlemede bir problem olup olmadığı,
    genel olarak gidon bağlantılarında boşluk, eğiklik, amortisörlerde sorun olup olmadığı,
    sesi, genel olarak egsoz sistemi kontrolü
    varsa bagaj kilidinin çalışıp çalışmadığı, koltuğun sabitliği..

kısacası siz bir motosiklet aldığınızda genel olarak nelere bakıyorsanız onlar da aynısını yapıyorlar. sadece biraz daha sistematik bir şekilde..

ha şuda var. işini gerçekten düzgün yapan muayene uzmanı da var, işini nadüzgün şekilde yapan muayene uzmanı da.. tabi muayene istasyonunun sahibinin, amir ve amir yardımcısının ahlak seviyesi de önemli
    _................_bu kısım mahkemesel bir süreçle uğraşılmaması için tarafımdan editlenmiştir _............._

canercamalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT-250 ЯЯ
    ya şansına bağlı adam çok pimpirikliyse heryrini inceliyor grenajlarda derişn çizik istenmiyor bütün elektrik tesisatının çalışıyor olmasına da bakıyorlar egzosta bakıyorlar bilmiyorum valla dikkatli ol derim varsa tanıdık hallettir işini;)
    ۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)