Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

arkadaşlar motorum bozuldu lütfen yardım..?

REKLAM ALANI

kardeş motor tamir edilirken inşallah başında durup izlemişsindir??

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    espri kutusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gsr600 gitti :'( er6n geldi :D
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ooo çok kötü düşmen ortak
    şimdi sen de bisikletten el alışkanlığı ön frene basma refleksi de vardır
    eğer gaza elin takılı kalıyorsa o da çok kötü
    gaz halatını ayarlat
    karbüratöre tam gaz verdirtme
    motorsikletçi ayarlasın yarım gaz maksimum olacak şekilde en azından ani gaz vermeyi kesersin
    hem motoruna yazık çizik çizik olur Allah korusun yaza kadar alışırsın ondan sonra normal ayarlarına getirirsin yazın
    hem 70 i geçmesin motorun alışana kadar çok dikkat et kaza yapmamaya
    zaten sık sık debriyaja basık tut elini yol ayrımlarına doğru gelirken filan biliyorsundur zaten ama aklında kalsın diye dikkatini çekeyim
    hocam önerilerinin hemen hemen hepsini yapıyorum ve tekrar teşekkür ederim. aslında şuana kadar hiç ön fren kullanmadım, hep arkada fren kullanıyorum ama dün onuda sürekli kullanmamam gerektiğini anladım.

dün akşam işten geldikten sonra benim motorun stop lambası patlaktı aldım motoru gittim, tabii yerler biraz nemli... gittim değiştirdim, gelirken bizim sokağın başına gelirken(yokuş aşşağı) dönmek için yavaşladım ve arka frene bastım, ve biraz daha fazla basınca hemen arkası kaydı ve ikimizde yerde süründük biraz(1-2metre kadar). çok şükür bende de motorda da bişey yok. ama sadece arka frene basmamam gerektiğini anladım, artık az da olsa ön fren kullanmaya başlıcam. arkadaşlar sizlere çok önemli bir soru sorucam. ben sokaktan ana yola dönerken duruyorum ve yol durumuna bakıyorum ve yol müsaitse dönüyorum. ama dönerken hep karşı şeride geçiyorum, dün az kalsın arabanın biriyle kafa kafaya giricektim ama allahtan araba yavaş geliyodu ve benide görünce o hemen kırdı direksiyonu. acaba dardan nasıl dönebilirim. bana bir fikir verseniz....

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı patron_58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    korkacak bişey yok bütün vitesli motorlar öyledir sehpadayken .ama indiripte vitese alınca stop etmiyosa kork.
    tamamen katılıyorum hepsi aynıdır .
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı espri kutusu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hepinize vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. bugün akşam işten gelirken motorcuya uğradım, eleman 25 yaşlarında, dükkanın önünde srad750,titan,ybr tarzı motorlar var. dedim belki gerçektende motor aksamından iyi anlıyordur diye daldım içeri, elemana sordum, ustalık+balata=50 tl dedi, birde sanırım bu balatalar iki çeşit oluyormuş elemanın dediğine göre. dediği tam olarak şu" elimde iki çeşit balata var, biri bakalit diğeride alüminyum dedi, bakalit normal bir balata dedi, alüminyum bakalite göre daha kaliteli ve dayanıklı dedi, bakalite ustalık ve balata 50tl dedi, alüminyuma ustalık ve balata 80tl dedi" acaba gerçekten de iki çeşit mi bu balatalar, bir de 50tl nasıl fiyat sizlere göre? birde arkadaşlar elemana dedimki "motoru vitese alıyorum ama motora gaz verince hareket etmiyor" dedim, adam da bana " debraj balatanda bitmiş olabilir dedi veya otomatiği de takılı kalmış olabilir " dedi, bu otomatik mevzunusu nedir, bilen bir arkadaş bana bunun açıklamasını yapabilirmi?

sağolasın komşum, o dediğin tamirciiyi biliyorum, fatih sanayi sitesinin içinde değil mi, yarın öğlene doğru oraya da gidicem bakalım ne fiyat çekecek adamlar. orası uygun bişey derse olmadı ona götürücem..

Bizim sadece balatalar en ucuz 75 € yağını, filtresini gasket contasını artı işçiliği saymıyorum bile

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı redlıne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    debrıyaj balatan bıtmıs gıbı gorunuyo
    çok alakasız bır cevap
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

espri kutusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gsr600 gitti :'( er6n geldi :D
    Alıntı SamsuNLee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş motor tamir edilirken inşallah başında durup izlemişsindir??
    durmazmıyım hocam, vidalarına kadar herşeyine baktım. aslında yaptığı herşeyi bende yapabilirdim ama debriyaj balatalarının üzerinde debriyaj kapağı var, onun üzerine ince bir civata geliyor. ondan debriyajın kavramasını ayarlıyo, sadece onu yapamazdım, diğer mekanik işler zor bişey değil gibi geldi bana...

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)