kardeş motor tamir edilirken inşallah başında durup izlemişsindir??
kardeş motor tamir edilirken inşallah başında durup izlemişsindir??
hocam önerilerinin hemen hemen hepsini yapıyorum ve tekrar teşekkür ederim. aslında şuana kadar hiç ön fren kullanmadım, hep arkada fren kullanıyorum ama dün onuda sürekli kullanmamam gerektiğini anladım.
dün akşam işten geldikten sonra benim motorun stop lambası patlaktı aldım motoru gittim, tabii yerler biraz nemli... gittim değiştirdim, gelirken bizim sokağın başına gelirken(yokuş aşşağı) dönmek için yavaşladım ve arka frene bastım, ve biraz daha fazla basınca hemen arkası kaydı ve ikimizde yerde süründük biraz(1-2metre kadar). çok şükür bende de motorda da bişey yok. ama sadece arka frene basmamam gerektiğini anladım, artık az da olsa ön fren kullanmaya başlıcam. arkadaşlar sizlere çok önemli bir soru sorucam. ben sokaktan ana yola dönerken duruyorum ve yol durumuna bakıyorum ve yol müsaitse dönüyorum. ama dönerken hep karşı şeride geçiyorum, dün az kalsın arabanın biriyle kafa kafaya giricektim ama allahtan araba yavaş geliyodu ve benide görünce o hemen kırdı direksiyonu. acaba dardan nasıl dönebilirim. bana bir fikir verseniz....
durmazmıyım hocam, vidalarına kadar herşeyine baktım. aslında yaptığı herşeyi bende yapabilirdim ama debriyaj balatalarının üzerinde debriyaj kapağı var, onun üzerine ince bir civata geliyor. ondan debriyajın kavramasını ayarlıyo, sadece onu yapamazdım, diğer mekanik işler zor bişey değil gibi geldi bana...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)