Motor sıcakken yağ değiştirilir mi ?
-
Arkadaşlar merhaba
Motorun yağı motor sıcakken değiştirilebilir mi ?
Dün mecidiyeköy'den Pendiğe geldim ve acilen yağı değiştirmem gerekiyordu çünki servis kapanacaktı. Usta dediği birşey olmaz değiştirebiliriz dedi ve değiştirdik.
Ancak ben sanki motor sıcakken yağ değiştirilmez diye biliyorum.
Bu konuya nedenleri ile birlikte bir açıklık getirebilir misiniz ?
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Reklamlar
-
Yanma tehlikesi olmamak kaydıyla değiştirilir fakat gelirgelmez değiştirmesi pek iyi değil neden: motor daha yeni durduğu için yağ yukarılardan aşağıya süzülmemiş olur ve normalinden falza eski yağ motorun içinde kalır. Yağ yeteri kadar süzüldükten sonra ama kesinlikle sıcakken yağ değişir. Sıcak olmasındaki maksat yağın ince olup rahat süzülmesidir. Umarım aydınlatıcı olmuştur.
-
bence elinin kolunun yanmasından başka bişey olmaz.
-
bence sıcakken değişmesi daha iyidir, yağ iyice inceldiği için yağın nerdeyse tamamı ve çapaktı pislikti komple rahat bi şekilde motordan akar..
-
GKN adlı üyeden alıntı
bence sıcakken değişmesi daha iyidir, yağ iyice inceldiği için yağın nerdeyse tamamı ve çapaktı pislikti komple rahat bi şekilde motordan akar..
+1
GKN abiye aynen katılıyorum. Bende servise gittiğimde motor soğusun yağını değiştirelim derler ama herhalde eli filan yanmasın diye söylüyorlar..
-
CBA adlı üyeden alıntı
+1
GKN abiye aynen katılıyorum. Bende servise gittiğimde motor soğusun yağını değiştirelim derler ama herhalde eli filan yanmasın diye söylüyorlar..
e tabi, bi miktar soğumasında fayda var
-
Gerçektende aydınlatıcı bilgiler oldu çok teşekkür ediyorum.
Zaten motor bi 10 dakika falan geldikten sonra beklemişti. O halde tam kıvamında değiştirmişim.
Normalde 2binde bir değiştiriyorum bu sefer 3500km olmama rağmen motor yağı özelliğini kaybetmemişti.
-
üreticinin öngördüğü yağı öngörülen zamanlarda değiştirdiğin müddetçe heleki kış aylarında herhangi bir sıkıntı yaşamassın..
yaz aylarında aşırı trafik sıcak vede yüke bindiği zaman motorun hava soğutmalı olduğu için biraz daha fazla eskiticektir yağı öngörülenden daha az km de değiştirmen uzun vade de yararına olucaktır
-
ben scooterinkini 1000 km de bir değiştiriyorum 3025 olmuş 4. yağı. benim merak ettim scootera normal 10-40 araba yağı koysak. sonuçta yaplı debriyaj değil bişey fark etmemesi lazım dimi?
-
erdemd adlı üyeden alıntı
ben scooterinkini 1000 km de bir değiştiriyorum 3025 olmuş 4. yağı. benim merak ettim scootera normal 10-40 araba yağı koysak. sonuçta yaplı debriyaj değil bişey fark etmemesi lazım dimi?
Gerekli bilgi burada, araba yağı mı diyorsan
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...lur-sanki.html
-
markalı kaliteli bi yağ koyduktan sonra araba yağı olması pek bişey değiştirmez..
daha dün çıktı motosiklet yağları, eskiden motosiklet yağı diye bişeymi vardı, 10/40 viskozitesinde bi yağ alıp koyardık..
fakat yeni teknoloji motosikletlerde kendileri için üretilen yağı kullanmak gerekir..
çünkü artık otomobillerdede motosikletlerdede ileri teknolojiye geçildi, sıkıştırma oranları çalışma sıcaklıkları vs.. birbirinden oldukça farklılıklar göstermekte..
bundan 3 sene önceki arabamda 20/50 yağ kullanıyodum geçen senekinde 10/40 şu anda da 5/30 yağ öneriyor marka..
üreticinin önerdiği standartlar kullanıldığı taktirde kesinlikle başınız ağırmaz.
örneğin servis manuelinde , Api sc api sg gibi standartlar yani performans seviyeleri yazar, viskoziteside 10/40 ise bunun dışına çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum..
-
GKN adlı üyeden alıntı
üreticinin öngördüğü yağı öngörülen zamanlarda değiştirdiğin müddetçe heleki kış aylarında herhangi bir sıkıntı yaşamassın..
yaz aylarında aşırı trafik sıcak vede yüke bindiği zaman motorun hava soğutmalı olduğu için biraz daha fazla eskiticektir yağı öngörülenden daha az km de değiştirmen uzun vade de yararına olucaktır
Üstad benim motor hava soğutmalı değil yaw
Gücendireceksin motoru
Honda Dylan karbüratörlü ve su soğutmalı. 8500d/d - 16 Beygir
fazlaca agresif :p
-
-
Deryali adlı üyeden alıntı
Üstad benim motor hava soğutmalı değil yaw
Gücendireceksin motoru
Honda Dylan karbüratörlü ve su soğutmalı. 8500d/d - 16 Beygir
fazlaca agresif :p
çok özür dilerim, o zaman gününden gününe km sinde km sine yağını değiştirmen yeterli olacaktır deryali
avatar bilgilerindeki motora bakmadım, resimdekinide jinluntarzı bi cooper zannettim
-
hocam iyide ben fındık yağı demedim ki
aslında doğruyu söylemek gerekirse 1000 km dir castrol un 10-40 yağını kullanıyorum bundandı galiba. bi sorun yapmadı. zaten scooter tam kobay oldu elimde
Kuru tipler için kullanabilirsiniz diyor, yağlı debriyaj için otomobil motor yağı kullanamazsınız diyor
-
GKN adlı üyeden alıntı
markalı kaliteli bi yağ koyduktan sonra araba yağı olması pek bişey değiştirmez..
daha dün çıktı motosiklet yağları, eskiden motosiklet yağı diye bişeymi vardı, 10/40 viskozitesinde bi yağ alıp koyardık..
fakat yeni teknoloji motosikletlerde kendileri için üretilen yağı kullanmak gerekir..
çünkü artık otomobillerdede motosikletlerdede ileri teknolojiye geçildi, sıkıştırma oranları çalışma sıcaklıkları vs.. birbirinden oldukça farklılıklar göstermekte..
bundan 3 sene önceki arabamda 20/50 yağ kullanıyodum geçen senekinde 10/40 şu anda da 5/30 yağ öneriyor marka..
üreticinin önerdiği standartlar kullanıldığı taktirde kesinlikle başınız ağırmaz.
örneğin servis manuelinde , Api sc api sg gibi standartlar yani performans seviyeleri yazar, viskoziteside 10/40 ise bunun dışına çıkılmaması gerektiğini düşünüyorum..
He bende bunu diyorum tek silindir çin işi scootera tamircide ne olduğu belirsiz 10/40 yağı koydurucağıma kaliteli yağ koydurayım diyorum.
motorhocası adlı üyeden alıntı
Kuru tipler için kullanabilirsiniz diyor, yağlı debriyaj için otomobil motor yağı kullanamazsınız diyor
yağlı debriyaja otomobil yağı yada motor yağ yakıyo diye içine katkı atınca debriyaj kaçırıyor yada tutmuyor diye duymuştum.
-
Birde şöyle yakışıklı bi fotoğrafını koyalım
-
-
devam ediyim yani bunu kullanmaya
-
devam ediyim yani bunu kullanmaya
Ama ben olsam orjinal, aynı markanın motorsiklet yağını yani Castrol scooter...
motor yağını tercih ederdim, motora göre yapılan yağla her zaman daha fazla verim alırsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler