Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Yahu yazdıklarım doğru
Şimdi açıklamak isterimde sonra millet patlak motorları birbirine kakalamaya çalışır en iyisi kalsın
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
sana katılmıyorum ben CBF150 ie sürekli 10\40 arba larda kulanılan yağı kulanıyom ve ister inanın ister inanmayın 4000 km.değiştiriyom ama yağın rengi hiç değişmiyo yani siyahlaşmiyo oysam 4t ler 2000km.simsiyah oluyo üstelik kuryeyim ve her gün ortalama 200km.garantim var hemde hep tam gaz son devir yani.
ama araba yağını büyük makinama koymadım onu bilmem sadece bir sezon normal mineral yağıyla kulandım sorun çıkmadı.
arkadaşım sen iyi söyliyonda senin kulandığın makina iki zamanlı ona 90 numara koymak daha iyi çünkü sadece debryajı ve şanzımanı yağılıyo o yağı o yüzden dört zamanlı makinalara tavsie etme gerçi hemen bişey olmaz ama çoğu 125 ve 150cc motosikletlerin yağı pompası plastik dişlidir ve zorlamada hemen sıyırır.
eskiden MZ de bende 90 numara kulanırdım ve 30 bin km. once yağı değişmezdim çünkü iki zamanlıda gerek yok sık sık değişmeye.
Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
valla discovery de ne zorları vardı hatırlamıyorum ama eski bi HONDA cup a yanmış kızartma yağı koyup bayağı gezmiştiler ve bişeycik de olmamıstı.Ama bence sen deneme...
Ben 2 zamanlı mobylette me genellikle 20-50 koyardım mesele ama motorumu açıp pistonumu yakından inceleme fırsatına erişince bir daha koymadım.Üzerinde yaklaşık 2mm kurum tabakası ile devir yaptığını fark ettim .Tövbeeeee bundan sonra 2t yağ...
Bana katılsan da katılmasan da ben başıma geleni söyledim. Benim debriyajı sıyırmaya başladı. Ve bildiğim kadarıyla motosiklet yağlarıyla otomobil yağlarını ayıran özellik de bu zaten. Motosiklet yağlarının aynı zamanda şanzıman ve balatayı yağlama özelliği de var. Yani aşınmalarını önlüyor. Yanlış hatılamıyorsam API gibi bir kısaltması vardı ya da SGI falan da olabilir ya da alakasız bir şey de olabilir hatırlayamadım. Ama belki benim motor kros olduğundan böyle bir etki yapmış da olabilir emin ol benim kadar yüklenemezsin debriyaja. :D
Ama dediğin de doğru birçok arkadaşım normal otomobil yağı kullanıyor ve sorunsuz gidiyorlar (ben de onlara kandım ya zaten).
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
motora hiç yağ koymamış gibi olursan üstad iyisimi hiç deneme
[B]Kara Yılan[/B]
[B]67 LP 278[/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)