Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Krom kaplama

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Şu anda motosikleti yok:(
    Merhaba arkadaşlar;
    Motosiklet severlerin motorlarına gözü gibi baktıklarını ve görselliğine önem verdiklerini düşünerek böyle bir başlık açtım. Ben kimya mühendisi olarak kaplama sektöründe çalışmaktayım, işletmemizde plastik üzerine krom kaplama yapmaktayız. Tabi motosiklet parçası kaplamıyoruz ama bir seferinde böyle bir istek üzerine yapmıştık. Eğer kaplama konusunda sormak istediğiniz bir soru olursa sizlere yardımcı olabilmeyi isterim. Ticari bir amacım kesinlikle yok çünkü bizim işimiz seri üretim yapmak ama insiyatif kullanarak araya kaplamak istediğiniz parçaları sokabilirim.
    [B][I]SAYGI ~ SEVGİ[/I][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    erensan bu iyi oldu bir çok arkadaş bunu merak ediyordu zaten.. gerçi izmirdeki arkadaşlar için iyi bir fırsat ben gebzedeyim.. :(
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

Motosikleti
    Alıntı emekkoray adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erensan bu iyi oldu bir çok arkadaş bunu merak ediyordu zaten.. gerçi izmirdeki arkadaşlar için iyi bir fırsat ben gebzedeyim.. :(
    Bizimde burdan bir katkımız olursa çok sevinirim. Kaplamayla ilgili hertürlü soruya açığım.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    kısmetse bende dükkana krom kaplama kurma aşamasındayım,

benım kisi metal üzeri olacak tabii,

gereklı ve yararlı bır uğraş,

Paylaşım Ve Yardımların İçin Teşekkurler...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Motosikleti
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kısmetse bende dükkana krom kaplama kurma aşamasındayım,

benım kisi metal üzeri olacak tabii,

gereklı ve yararlı bır uğraş,

Paylaşım Ve Yardımların İçin Teşekkurler...
    aa çok sevindim bir kaplamacı daha bulduk konuşuruz artık burdan krom banyosuyla ilk defa çalışacaksanız karşılaştığınız sorunları çözme aşamasında bi sorun olursa çekinmeden paylaşabilirsiniz..

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    ızmırın neresın den sın msn adresını verırmısın ?

Motosikleti
    Alıntı t.madde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ızmırın neresın den sın msn adresını verırmısın ?
    Bornova 2. sanayideyim.. msn i çok nadir kullanıyorum istersen burdan veya özelden msj atabilirsin.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    benim bir sorum olacak. sonradan yapılan krom kaplamalar daha çabuk dökülüyor bunun sebebi nedir?? bisikletimin gidonunu yaptıracağım ama orjinalinden beter olur heryeri paslanır diyorlar...
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

Motosikleti
    Alıntı ozgurakman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim bir sorum olacak. sonradan yapılan krom kaplamalar daha çabuk dökülüyor bunun sebebi nedir?? bisikletimin gidonunu yaptıracağım ama orjinalinden beter olur heryeri paslanır diyorlar...
    Kaplama olayında yüzey pürüzlülüğü ve kaplanacak malzeme kalitesi (plastiğin kalitesi) çok önemli bir unsur örneğin sizin krom kaplı parça üzerinde çizikler varsa bunları gidermek mümkün değil.
    Öncelikle yeni bir kaplama yapmak için eski kaplamayı sökmek gerekir eski kaplamayı söktükten sonra yüzeyi zımparalarız ve uniform bir hale getiririz. Daha sonra kaplama işlemine girer. Bir motor parçasını paramparça olmuş olsa dahi plastik kaynak yapıp yeniden kaplamak mümkündür.
    Dökülmenin sebebi ise yüzeyin iyi temizlenmemesinden ileri gelir bunda tabi malzeme yüzeyinin ve yapılan işçiliğin etkisi iki önemli faktör.
    Şimdi orjinalinden daha iyi olamıyacağı kesin krom kaplamanın çünkü orjinali hiç kullanılmamış ham plastik üzerine yapılmıştır. Yapışkanlığı iyidir ancak sökülüp yeniden yapılan bir kaplama da kötü olacak dökülecek diye birşey kesinlikle yok!! (tecrübeyle sabittir) metal üzerine yapılan kaplama içinde aynı şeyler geçerli eğer paslı,tozlu ve yağlı bir metal parçası üzerine kaplama yaparsanız bir hafta sonra bile dökülmeye başlayabilir.

Motosikleti
    Kanuni Tigrina 2oo6
    bende egzozu kaplatcaktım ama adam geçen sene 40 tl deyince vazgeçtim sprey boyayla kullanıyorum

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı
    MOTOSİKLET EGZOZ MANİFOLTLARININ RENKLERİ NEDEN DEĞİŞİR ? (KARARMA-MORARMA-GRİLEŞME-SARARMA)

Motosikletlerimizin egzozları neden kararır ? morarır ? grileşir ? sararır ? Biraz araştırma yaptım sizinle paylaşmak istedim.

soldaki 2 ekzoz zaman içersinde renk değişimine uğramış ekzozumuz

bu resimde de sağdaki 2 ekzoz çıkışı özel solüsyonla temizlenmiş ekzoz çıkışları

soldan 2 manifold işlem görmemiş olanlar (3-4 saat daha önce sadece kromaj cilası ile işlem yapmıştım) sağdaki 2 manifold zımpara ve cila ile işlem görmüştür. 30 dk bu sonucu aldım. 1-2 saatlik bir çalışma sonucunda fabrika ayarlarına geri döneceğimi düşünüyorum
    sonuç:

notlar..

Not Mesajı: Konu benimde canımı sıktığı için kapsamlı bir araştırma yapmıştım; bir ingiliz cbf 1000 ci bana egzoz borusunun metalinin aslında fabrika çıkışlı olarak çok kaba granüler bir mikroskopik yapısı olduğunu bunun 2000 grid tarif edilen "zımpara" kağıdı ile ve metal parlatıcı herhangi sıkı bir şekilde temizlemenin bu kaba yapıyı düzleştirdiğini sonuçta müteakip polish uygulamalarının daha etkili olduğunu yazmıştı (kaynak "www.cbf1000.com") . Benim zımpara mı! :shock: tarzındaki ilk tepkime ısrarlı kendinden emin cevap gelince şöyle gözden uzak arka kısımlardan birinde bölgesel bir uygulama yapmaya karar verdim sonuç inanılmazdı . Hakikaten daha sonra 4 çıkışa da uyguladım ve şu anda hafif renk değişikliklerinde metal polish yeterli oluyor; yalnız dikkat; 2000 grid incelikte olacak ve metal için kullanılan zımpara olacak...risk kendinize ait olarak nacizane çözümüm budur

notları dikkatle okuyun

Not Mesajı: Genelde o bölgedeki renk değişiklikleri, metalin, çok kısa sürede çok yüksek ısı değişimine maruz kalmasından olur...yani, motora ısınması için zaman vermeden çok yüksek devire çıkıp seyir etmek böyle bir durumun birinci şüphelisidir...
    2. el motor bakarken, motor sahibinin motorunu ısıtmak ve ilk bir kaç km sakin kullanmak gibi bir alışkanlığı olmadığına yorarım...

Not Mesajı: Bahsettiğiniz kısımlara manifold deniyor,
    motordan çıkan yüksek sıcaklıktaki gazlar bu manifoldu okadar çok ısıtıyor ki zaman geçtikçe üzerindeki nikelaj önce sararıyor sonra da dışardan gelen toz ile birleşerek kireçlenme tabir ettiğimiz şekle dönüşüyor, bundan korunmak için mütemadiyen manifold borularını temizlemek gerekiyor.
    Bir çoğumuz üşendiğimiz için manifoldlarımız bir süre sonra kireçlenmeye sebebiyet veriyor.
    Bir zararı yok elbette sadece görselliği gidiyor.
    2-3 ayda bir özel temizleme solusyonları ile temizlenirse kireçlenme yada sararma falan olmaz.

önce:

sonra:

tekil mesaj göstrimi:

http://www.motosiklet.net/forum/1346737-post21.html

motosikletleriniz le ilgili muhtemel arıza ve bilgiler için buraya bakabilirsiniz.

http://www.motosiklet.net/forum/fayd...alintidir.html

Motosikleti
    Alıntı motobike45 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende egzozu kaplatcaktım ama adam geçen sene 40 tl deyince vazgeçtim sprey boyayla kullanıyorum
    Eğer egzos çelik ise (krom+nikel) bunun üzerine kaplama olmaz, olur ama sağlıklı olmaz diyelim en iyisi. Tek yapılacak şey elektropolisaj ile temizleme ve polisaj ile parlatmadır ki bunda işçillik biraz zahmetli olduğundan bu fiyat verilebilir. Ancak polisaj yapılmıyosa bu fiyat tabiki yüksek.

Çok güzel örnek digiboy_26 teşekkürler Bunu kendin yaptın demek? işte polisaj denen olayda bu zaten malzeme zaten paslanmaz çelik bu yüzden krom kaplanmıyor sadece yüzey temizlenip özel bir cilalama (polisaj) ile eski haline dönebiliyor. Yapan arkadaşın işçiliğide süper yalnız tebrik ediyorum

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı erensan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aa çok sevindim bir kaplamacı daha bulduk konuşuruz artık burdan krom banyosuyla ilk defa çalışacaksanız karşılaştığınız sorunları çözme aşamasında bi sorun olursa çekinmeden paylaşabilirsiniz..
    eyw usta bılgın için teşekkurler,

fakat ben ortak olarak kromcuyu alıyorum dükkana,

banyolar felan hepsi onunla geliyor,
    benım dukkan bayağı buyuk ve yeterınce yer var,

yani işten anlayan birisi zaten bulunacak...

Yınede düşündüğün için teşekkürleRR...
    atillacenk bunu beğendi.
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

vay bu başlık süper olmuş yaza doğru bu olaya bende girişicem egzostlar yan kapaklar aynalar derken epey bi parçayı kaplatıcamda fiyat politikası nedir acaba abi yani bi ölçek var mı varsa söylersen özelden falan kaça mal olur bana bi hesaplıyım kafamda?

Motosikleti
    wert_35
    fiyat politikası şöyle kaplancak malzemeyi görmeden fiyat verilmiyor:( şimdi ne desem afaki konuşmuş olurum. Yapılacak işlem sayısına göre değişir. Ama kafamda bir rakam belirsin diyosan emin olmamakla birlikte 50-100 tl arasında olma ihtimali yüksek saydığın parçalara göre.

Alıntı erensan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wert_35
    fiyat politikası şöyle kaplancak malzemeyi görmeden fiyat verilmiyor:( şimdi ne desem afaki konuşmuş olurum. Yapılacak işlem sayısına göre değişir. Ama kafamda bir rakam belirsin diyosan emin olmamakla birlikte 50-100 tl arasında olma ihtimali yüksek saydığın parçalara göre.
    daha yarısını saymadım ya parçaların bikaç parça daha var

nese pazarlığımı her türlü yaparım hele bi şu yaza yaklaşalım muhakkak görüşürüz gelirim bi gün dükkana...

Motosikleti
    Honda VTX 1300S
    Tamda imdadıma yetişen konuyu buldum.. Benim almak istediğim bir motor var ve adam krom kaplı plastik parçaları toz boya ile boyamış ben bunları tekrar kroma çevirmek istyiorum mümkünmüdür ve çok maliyetli olurmu parçaları tekrar almam tam 750 tlye maal oluyor...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler