motor parçası tamir yardım lütden **resimli**
-
Reklamlar
-
Dostum iyi gunler elinde tutugun o parcanin adi benzin pompasi dir. Aslinda ucuz bir parcadir. Bozulmus olabilir. bu mekanik olan modelidir. bunlarin elektrikli calisan modelleride vardir. Onlar kontak kapandiginda benzini silindire gondermeyi keser. bu ise pistonun yaratmis oldugu vakum ile benzin gonderir. Piston hareket etmez ise benzin gitmez. Hortum icin sikinti etme o kalinlikta her hangi bir benzin hortumunu kesip takabilirsin. Fiyati cok ucuzdur. Hangi bolumun nereye baglanacagini soruyor isen bu sekilde soylemem cok zor. gormek lazim yakindan. Giris ve cikis ok isaretleri olmali. Giris kismi benzinin girdigi kisim cikis kismida karburatore baglanir. 3 numaraya uflenince hava cikiyor dedigine gore 3 numara benzin deposuna baglanir 2 numarada karburatore. Isciligi cok basit bir paracadir kendinde tamir edebilirsin ustaya gidip yaptirabilirsin.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
evet ben kendim yapmaya karar verdim. kolay bişey.
benim merak ettiğim, silindirden bir boru çıkıyor, o boru havayı emiyor mu yoksa havayı püskürtüyor mu? egzos çıkışı gbi düşünelim. eğer böyleyse benim motorda o hortum en başından beri yanlış takılıymış.
elimle bakıyorum hava üflüyor. bu durumda havanın 2 ve 3 numaralı girişlerdeki havanın gidebileceği yere takmam gerekiyor değil mi? biraz daha sizlerle sohbet ettikten sonra gidip ustaya sorucam... birde o boru çok önemli. ben en sağlamından bi tane taktım ama egzos gazı gibi sıcak hava üflediği için eritmiş hortumu
fikirleri alalım
-
Silindirden cikan baglanti vakum kismidir , havayi emer boylece pompa nin emme kismi gerceklesir. Aradaki diafram sayesinde emilen yerden degil karburatore giden hortumdan benzin akar ve ateslemeye dogru gider. Uzerinde muhakak isaret olmali. Onlara gore baglantilari yapman yeterli olacak. zaten ufleyerekte bunu kendin cozmussun bile.Yanliz bu parcalar zamanla bozulur diafram benzinden asinir ve benzini sizdirmaya baslar. bunu kontrol etmek icin biraz benzin yutman lazim
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
bu parçanın sökülüp atılarak, çıkışının körleneceğini önerenler var? fikri olan barmı bu konuda arkadaşlar?
-
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Dostum iyi gunler elinde tutugun o parcanin adi benzin pompasi dir. Aslinda ucuz bir parcadir. Bozulmus olabilir. bu mekanik olan modelidir. bunlarin elektrikli calisan modelleride vardir. Onlar kontak kapandiginda benzini silindire gondermeyi keser. bu ise pistonun yaratmis oldugu vakum ile benzin gonderir. Piston hareket etmez ise benzin gitmez. Hortum icin sikinti etme o kalinlikta her hangi bir benzin hortumunu kesip takabilirsin. Fiyati cok ucuzdur. Hangi bolumun nereye baglanacagini soruyor isen bu sekilde soylemem cok zor. gormek lazim yakindan. Giris ve cikis ok isaretleri olmali. Giris kismi benzinin girdigi kisim cikis kismida karburatore baglanir. 3 numaraya uflenince hava cikiyor dedigine gore 3 numara benzin deposuna baglanir 2 numarada karburatore. Isciligi cok basit bir paracadir kendinde tamir edebilirsin ustaya gidip yaptirabilirsin.
arkadaşım bilmiyosan milleti yanlış yönlerdirme... ne alaka benzin pompası???
çinlinin eksoz power dediği.. motorların avrupa standartlarında olması için yaptığı taklit bir eksoz emisyon sıstemıdır..
hava filtresine taze hava yollar diyafram sistemi ile
körlendiği zamanda hiç bi zararı yoktur.
farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez
-
eeraktan arkadaşım bilgi verdiğin için teşekkürler, kimileri turbo diyor bu parçaya. içini söktüm gerçekten işe yaramayan bişey.
sadece uygunluk ruhsatı alabilmek için çinlilerin formaliteden taktığı bir parça.
turbo diye var, egzos power diyen var. daha kimbilir neler dicekler ama ben gereksiz diyorum=) yarında ilk işim o parçayı söküp atmak ve silindirden gelen çıkışını körlemek olcak. bakalım bu sefer bu problemi çözmüş olucazmı
-
Silindirden gelen çıkışı körlersen sorununu halledebilirsen ama sen genede o parçayı söküp atma bence en fazla 15-20 lira bişeydir belki performans ve yakıtta oynama olabilir
-
bende ondan korkuyorum. parça bozukken motor oldukça az benzin harcadı çünkü ama o ses yokmu o ses... neyse ben bu çıkışı geri dönüşü olcak şekilde kröleyip deneme yapıcam. endişem sadece motora zarar vermekten yanaydı.
gelişmeleri burdan anlatırım.
-
Benzin pompası scooterlarda, hele ki düşük cc li motorlarda kullanılıyormu?... Bu çiğ benzinin havaya karıştırılarak tekrar yanma odasına gönderen alet... Patlamasındaki sebep aşırı sıcaklık... Bunu ince aliminyum kaplamalı hortumla değiştirebilirsin... Hırdavatçılara sıcak su borusu dersen gösterirler... Dışı aliminyum kaplamalıdır..İçindeki plastik zamanla aliminyum kaplamaya yapışıp basınca dayanıklı hale gelecektir...
Bence bu parçayı sök... Kapatabiliyorsan çıktığı yeri hava ayarını biraz kıs.... Motorun hem az yakıcak hem de daha iyi kaçıcaktır... Aynı sistemi ybr lerde de yapıyorlar dı...Ama şimdi kullanıyorlarmı bilmiyorum...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
umutddr adlı üyeden alıntı
Silindirden gelen çıkışı körlersen sorununu halledebilirsen ama sen genede o parçayı söküp atma bence en fazla 15-20 lira bişeydir belki performans ve yakıtta oynama olabilir
Performans artıyo aksine çünkü hava filtresine eksozdan çıkan sıcak hava yerine soğuk hava girişi oluyor dolayısı ile soğuk hava daha basınçlı şekilde patlıyor
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
yanmaz erimez boru aramam gereksizmiş arkadaşlar.
parçayı söktüm. karbrtüre giden hortuma kör tapa taktım.( vida)
silindirden çıkan borununda altına klindirik conta koydum vidaları sıktım.
artık ne silindirden bu parçaya bir hava çıkışı olabiliyor,
nede karbrütöre gereksiz bir hava gidiyor.
(karbrtütöre zaten hava gitmiyomuş, parça fake çıktı)
motorumun sesi düzeldi. herşey yolunda şimdilik....
-
o parca eksoz cikisina basincla hava püskürtüyor
eksoz gazi ölcüncede euro1 normunda olmasi gereken gazi euro2 standardina cikariyor bu isi birtek cinliler degil peugeot gibi hepsi yapiyor.
-
hocam sen o borunun takıldığı yeri bide motorun üstünde resmini çekip gösterebilirmisin ben gerçekten merak ettim bi ara bende yapayın o olayı
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler