Motosiklet fenni muayensi ile ilgili firmaya bir e-posta gönderdim.
Cevabı hemen geldi. Sizin de sorularınız olursa cevaplıyorlar haberiniz olsun istedim.
Kime:
info@tuvturk.com.tr
Merhaba, sayın yetkili motosiklet fenni muayenesinde ne gibi yerlere bakılıyor ve bizim hangi şeylere dikkat etmemiz gerekiyor?
Lütfen ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
CEVAP:
Sayın Ali Semerci,
Öncelikle müşterimiz olarak tarafımıza iletmiş olduğunuz görüş, öneri ve sorularınızın bizler için bir gelişim fırsatı olduğunu belirtir, göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.
Motorsiklet muayenesi ile ilgili merak edilen hususları aşağıda soru-cevap şeklinde bilgilerinize sunar, güvenli yolculuklar dileriz.
· Motosiklet kullanıcılarının özellikle dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir?
Özellikle dikkat edilmesi gereken bir husus yoktur.
Aydınlatma sistemlerinin iyi çalışması,
dayama ayağı açıkken motorun hareket etmemesi gerekmektedir.
· Motosiklet muayenelerinde nelere bakılmaktadır?
Motorsikletler, araç muayenesine benzer şekilde muayeneye tabi tutulmaktadırlar; araçlar gibi fren test cihazına sokulmamakta, muayene sahasında uygun bir alanda fren testi yapılmaktadır.
· Motosiklet, aksesuarları zengin bir araçtır, bu aksesuarlardan hangileri muayene de sorun çıkarır (niye çıkarır) ?
Motorsikletlerin bir kısmına sepet dediğimiz yan tarafa oturma aksesuarı takılmaktadır; bu istihap haddini, taşıyabileceği kişi sayısını ve aracın genişliğini değiştirdiği için proje gerektirmektedir. Genişlik, yükseklik ciddi bir şekilde değişmediği sürece boyutlar sorun yaratmamaktadır.
· Otomobillerde sağlık çantası gibi bulunması gereken ekstralar varken motosikletlerde bulunması ve bulunmaması gerekenler nelerdir ?
Zorunlu ekipman olarak kask aranmaktadır. Kask’a dahili bir gözlük sistemi yok ise harici olarak sürücünün bir gözlüğü olmak zorundadır.
Saygılarımızla,
TÜVTURK A.Ş.
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X
Ayrıca ekte dosyalar göderdiler.
Ben de bir kaç pdf dosya buldum onları ekledim. Bu belgelerde pek çok sorunuza cevap bulacaksınız. İndirmek için tıklayın. Küçük zaten. http://www.box.net/shared/ihkc6olv8q
X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X