Kasklarla ilgili bir kaç soru
Reklamlar
-
07 Haziran 2004, 17:35
#1
kasklarla ilgili bi kaç sorum olacak cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim:
1.Bir yerde okumuştum, kaskların cilaları çok önemliymiş, ömürlerini belirlermiş filan. Doğru mudur bu, eğer doğruysa benim kaskımda börtü böcekten, yolda sıçrayan taşlardan bi de bagaja koyarken sürtünmeden oluşan bazı çizikler var. Bunlar uzun vadede sorun yaratır mı, yaratırsa nasıl bir çözüm önerirsiniz (cilalama ise nerede cilalanır?)
2.Kaskların dış yüzeyini nasıl bir temizleyiciyle temizlemek gerekir, malum sinek ölüleri, parmak izleri, yağmur izleri hoş görünen şeyler değil.
Reklamlar
-
07 Haziran 2004, 18:14
#2
sadece sabunlu bez kullanman gerekir.Ancak önce hafif sulayıp yani ıslatıp 5 10 dakika bekletmek lazım ki çizik oluşmasın.Daha sonra yumuşak bir süngerle şefkatli bir şekilde bol su ile yıkamak lazım deterjan kesinlikle kullanmayınız nokta
-
07 Haziran 2004, 18:19
#3
ne tarz bir sabun önerirsin?
-
07 Haziran 2004, 18:20
#4
arap sabunu en iyisi...üzerinde kaplama tarzı birşey de oluşturuyor
-
07 Haziran 2004, 18:23
#5
benimki tamamen teorik bir bilgidir bilmende fayda var tecrübelerime dayanarak söölemedim.. ama Alp şahin bööle dedi bana o dediyse doğrudur
-
09 Haziran 2004, 00:26
#6
Gittiğim kursta şoyle demişleri kasklar için,
Kask ömürleri ortalama olarak 5 yılda bir değiştirilmesi gerektiği söylendi, bunun sebebide, dış plastikteki cizikler falan değğil, içindeki malzemenin özelliğini kaybetmesinde dolayı değişmesi gerektiğiydi,
-
09 Haziran 2004, 10:39
#7
Admin
Fuar sırasında bir firma araba cilası ile herkesin kaskını cilalıyordu
-
09 Haziran 2004, 11:35
#8
kaskın yüzeyi plastik mika denilen cisimden oluşmuştur yanı hemen hemen arabaların torpidolarını oluşturulan cisimden denebilir, bu yüzden kaskını araba cilası , süt (parlatıcı dediğmiz) , pasta cila , pasta , denilen malzemelerle yanı nalbur dediklerimiz yerlerde bulabilirsin kaskada hiç bir zararı yoktur
-
09 Haziran 2004, 21:11
#9
Arkadaşlar,
Kaskın dış cilası pek önemli değildir. Temiz olmasını istiyorsanız sabunla veya alkolle temizlersiniz. Güvenlikten bahsedeceksek, öncelikle kaskı kesinlikle yere düşürmemelisiniz. En fazla 3 kez sağlam şekilde yere düşen veya darbe alan kaska artık güvenmemelisiniz ve en kısa sürede değiştirmelisiniz. Bir kez kaza geçirip kaska sağlam bir darbe aldıysanız da o kaskı bir daha kullanmamalısınız. Markasına göre kaskın kullanma süresi vardır. Kitapçığında maksimum ne kadar süre kullanabileceğiniz yazar. Kaskın içerisinde bulunan materyaller zaman içerisinde darbeyi absorbe etme özelliğini yitirir ve sertleşir, bu durumda herhangi bir darbe aldığınızda darbeyi absorbe etmesi gerekirken kırılır. Paranızın yettiği en kaliteli kaskı almanızı şiddetle tavsiye ederim. Piyasada çok ucuza kasklar var, kesinlikle bunları tercih etmeyin. Alabiliyorsanız sırasıyla :
1. Arai
2. Shoei
3. XLite
4. AGV
tercih edin.
Unutmayın en değerli organınız beyniniz ve bunu da kaskın içinde taşıyorsunuz
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
-
25 Temmuz 2007, 21:54
#10
Forumdan Uzaklaştırıldı
şu listeye NOLAN ıda eklersen sevinirim bence kaliteli bir kask alırsan kendini gerksiz sorulardan kurtara bilirsin ve ona bir kız gibi davranırsan değme keyfine ..):
-
25 Temmuz 2007, 22:39
#11
İRON HORSE adlı üyeden alıntı
şu listeye NOLAN ıda eklersen sevinirim bence kaliteli bir kask alırsan kendini gerksiz sorulardan kurtara bilirsin ve ona bir kız gibi davranırsan değme keyfine ..):
XLite ile Nolan eklenmis bulunuyor zaten ...
Nolan, Arai, Shoei, Schuberth, Uvex, vs. hepsi iyi kask yapabiliyorlar.
Her zaman dogru olmasa da kaskin fiyati arttikca kalitesi de artar. ancak her kaskin uymasi gereken minimum standartlar var. bu standartlara uymalari sizin hayatinizi kurtarir anlamina gelmiyor tabii...
boy'un da dedigi gibi kaskin cilasi cok önemli degil. cok agresif temizlik maddeleriyle olmadikca istediginiz seylerle temizlersiniz. saf sabun, bulasik sabunu, sadece su, vs.
unutmayin ki kasklar degisik maddelerden yapiliyorlar ve bir kaskin kullanma ömrü en zayif "halkasinin" kullanma ömrü kadar olacaktir. cok pahali kasklarda en zayif halka kaskin icindeki köpük oluyor. köpügün görevi bir darbe sirasinda darbenin enerjisini emerek kirilmadan deforme olmasi. ancak hava ile sürekli temas halinde olan bu köpük (bildigim kadariyla) 8-10 yil icerisinde o kadar sertlesiyor ki bir darbe sirasinda deforme olacagina kiriliyor ve dolayisiyla yeterince enerji absorbe edemiyor. bu yüzden en kaliteli kasklar bile en cok 10 yil kullanilir ve ondan sonra degistirilir.
daha ucuz kasklarin ömrü genelde 3-5 yildir. bu sefer ömrü belirleyen faktör dis kabugun malzemesi oluyor: plastikler (termoplast ve polikarbon gibi bircok degisik cesidi ve adi var). plastiklerin en büyük avantaji cok ucuza üretiliyor olabilmeleri. ancak en büyük dezavantajlari da günes isiginin bir parcasi olan UV isigi altinda gevreklesmeleri, yani sertlesmeleri. koruyucu özellikleri esnekliklerini bagli oldugunda zaman icin gevreklesip esnekligini kaybeden kaskin koruma fonksiyonu kalmiyor. "normal" (artik bu yilda kac saat gün isigi demek oluyorsa ...) kullanimda bu kasklarin en cok 5 yil dayanacaklari var sayiliyor.
fiyatlari ve ömürleri karsilastiracak oldugunuz pahali ama uzun ömürlü ile ucuz ama kisa ömürlü kasklarin aslinda asagi yukari ayni fiyata geldigini görürsünüz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler