Motorum çalışmıyor neden ?
Reklamlar
-
durumu en basından anlatıyorum nedenleri ne olabilir ? Suzuki gs 500 üm var bu gune kadar yani 2 ay önce aldım en ufak sorun olmadı yer ısparta havalar iki gündür çok soğuk dun zar zor calıstı bu gun ise çalıştıramadım mars basıyor elcik var biliyorsunudur deviri fazla olsun diye acıyorum ama yemedi dışarda duruyor üzerinde bir tane branda var . Motorcuya sordum havalar cok soguk ondan calısmıyor dedi arkadasım yani sallamaz ybr vardı ama o çalışıyordu ikiside aynı yerde duruyor biri bana mantıklı bir acıklama yapabilirse sevinirim yani ybr hacmi küçük ondan mı calısıyordu gs 500 hacmi büyük ondanmı calısmıyor ? olmazsa bu gun apartmana koyup denicem yarın sabah calısırsa demekki soguktan oldugunu anlıcam malatyadan aldım oraları daha soguk aldıgım kişiye sordum ben kapalı yerde tutuyordum bişey olmuyordu dedi yada yapılması gereken nedir bilgisi olanlar paylasırsa sevinirim.
Reklamlar
-
Aşırı soğuklarda benim FYM250 de nazlanarak çalışır.
Jikle çekilip gaz vermeden marşa basılır.İlkinde almayabiliyor.O durumda
gaz kolu ili hafifce 1-2 kez gaz pomplayıp yeniden marşa basınca alıyor.
Jikle çekili iken gaza yüklenince boğulabiliyor.2-3 dakika tam jikle kendi halinde çalıştırıp jikleyi orta konuma yavaşça alıyorum.Mtorun ısınmasını takiben jikle tamamen kapatılır.
-
pampi adlı üyeden alıntı
Aşırı soğuklarda benim FYM250 de nazlanarak çalışır.
Jikle çekilip gaz vermeden marşa basılır.İlkinde almayabiliyor.O durumda
gaz kolu ili hafifce 1-2 kez gaz pomplayıp yeniden marşa basınca alıyor.
Jikle çekili iken gaza yüklenince boğulabiliyor.2-3 dakika tam jikle kendi halinde çalıştırıp jikleyi orta konuma yavaşça alıyorum.Mtorun ısınmasını takiben jikle tamamen kapatılır.
ısparta cok souk ondan oluyor diye düşünüyorum olmadı apartmana koyucam caresi yok
-
yaw benim scooter dışarda duruyo sabah tek basmaya gazsız çalışıyo hemde kusura bakma abi ama bi sorun var senin motorda kendini kandırma ybr çalışıyo diyosun gs500 nasıl çalışmaz bi servise göstersen iyi edersin için rahat olur ,
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
ybr sattım bunu aldım ev arkadasımdada bir tane scootır var 1 haftadır calıstırmadı bir seferde çalışıyor scootır farklı sogutan olduguna eminim ama bilen birileri varıdr mutlaka
-
Başka bir problem vardır makinede,benim 25 gün çalıştırmadığım oldu kışın tek marşta alıyor ikinciye hiç gerek duymadım,bahçede garajda duruyor,soğukla alakası yok....
-
HercuL adlı üyeden alıntı
ybr sattım bunu aldım ev arkadasımdada bir tane scootır var 1 haftadır calıstırmadı bir seferde çalışıyor scootır farklı sogutan olduguna eminim ama bilen birileri varıdr mutlaka
yaw ben istanbuldayım sen antalyada orası daha mı soğuk
[COLOR="Red"][B]"Ne Günlere Kaldık Eyy Gazi Hünkar. Eşşek Vezir Olmuş Katır Hükümdar... "[/B][/COLOR]
-
Jikle çekili olduğu halde çalışmıyorsa marşa basarken bir yandan da bir iki saniye gaz vermek işe yarayabilir. Yalnız zaten jikle de çekili olduğundan motoru boğmamaya özen göstermek gerekiyor.Ben, motor bu şekilde çalıştıktan sonra gazı kesmemle stop ediyorsa 10-15 saniye daha hafif gaz vermeyi sürdürüyorum (6000-7000 devir), sonra motorun stop etmemesi için sesini dinleyerek kademeli olarak gaz vermeyi kesiyorum. Jikle açık bir iki dakika bekledikten sonra onu da kapatıyorum. Bende bazen işe yarıyor, umarım sizde de yarar.
-
hayır yazıyı okuamıssın şu anda ıspartadayım inanılmaz soğuk
-
26 Aralık 2008, 13:15
-
26 Aralık 2008, 13:18
Dipnot: Motosikleti stop edip park yaparken mutlaka benzin musluğunu
KAPALI konuma getirin.[/QUOTE]
bu dip not aklıma takıldı hocam neden benzin musluğunu kapatmak gerekiyor
-
26 Aralık 2008, 13:28
-
26 Aralık 2008, 13:52
anladım hocam başlıklarına bakim bir ben
-
26 Aralık 2008, 14:10
Soğukta çalışmamamanın nedeni jigledir ne biçim motorcuymuş o gittiğin hemen değiştir.
-
26 Aralık 2008, 14:23
mesajları toplayıp haber vericem
-
muratgergerli adlı üyeden alıntı
Benzin akış sistemi manuel olduğu için karbüratöre sızarak birikme yapabilir..
Karbüratördeki benzin haznesi tam dolu olduğu zamanda şamandıra soğuklarda işlevini tam yapmayabilir..
Aslında bu dediklerim sadece soğuklarda değil gündelik kullanımlarda daima yapılması gereken bir kuraldır..
2.Dipnot: Eğer akünüz çıkarılması kolay bir şekildeyse;
akünüzü tak-çıkar başlıklı yaptırıp akşamları aküyü evinizde muhafaza etmelisiniz..
Kısacası yukarıda belirttiğim cümlenin açılımı;
"soğukların etkisi motosikletin çalışmasına olur"
değil aküyedir..Soğuklardan direk etkilenen AKÜDÜR..
Lütfen yanlış bilgi vermeyin. aküyede etsisi vardır ama asıl büyük etki aküye değildir. soğuklarda marş basmasına rağmen zor çalışıyorsa aküyle felan alakası yoktur sorun suğuktan dolayı uçuculuğu azalan benzinin karbüratörden motora yeter kadar emilmemesidir ki bunun için jikle icad edilmiştir karbüratörün girişini kapatır hava girişini zorlaştırır ki zengin karışım oluşsun. Arkadaşada tavsiyem gaz vermeden jikleyi çekerek 5 10 sn marş basıp sonra hafif hafif gazı çekip bırakmasıdır eğer olmazsa kesin çozüm hava filitresini söküp damla damla benzin damlatıp marş basması eğer bir anlık bile çalışırsa sorun karbüratörde jiklede vaya hava ayarında problem var demektir. benzin damlatarak erzurumda çoook lpg regülatörü donmuş araba çalıştırdım iyi bir yöntemdir 1-2 dk öyle çalıştırabilirsen tamam olur.
motorhocası adlı üyeden alıntı
Soğukta çalışmamamanın nedeni jigledir ne biçim motorcuymuş o gittiğin hemen değiştir.
ne ustası dostum usta mı var memlekette %80 ni anca anahtar tutmayı biliyo gelşme yok yenilik yok dinleme yok öğrenme yok natomermer natokafa dediklerinden yani
ben neler çekiyorum bi bilsen allahtan ne arabam nede motorum için hiçbirine ihtiyacım yok yoksa katil olurdum
-
soğukta kalmış yada aküsü boşalmıştır.motosiklet belli bir zaman zarfında çalışmassa boşalır aküsü
-
Adam marş basıyor diyor aküye mana bulmayın basıyorsa bitik değildir bunu anlamak çokmu zor yaw pes valla
-
ateşlemeye dikkat et benzini kontrol et bilgilşeri uygulamaya sok
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)