Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ön Teker Kilitlendi Çok AcilYardım..

REKLAM ALANI
    tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar yaklaşık 7 aydır kullandığım ve 3 kerede değişik şekillerde kaza yapmış olduğum 151 rs ile ilgili ilk defa karşılaştığım bir problemim var.

Bugün yağmurlu havada postahaneye gittim, geri dönüşte 2-3 km gittikten sonra ve işyerine 50 metre kala bi kavşaktan dönmek için frene bastığımda hem arka hem ön birlikte kullanıyorum ön fren kolunerdeyse hiç yerinden bile kıpırdamadı, arka frenle durdurdum,işyerinde motor park yerine geldim, motor açıkken park etmek için ayağımla geri gerigideyim dedim olmadı, ileri denedim olmadı, motoru kapadım denedim motor kıpırdamadı bile,motoru çalıştırıp gaz vererek yerine park ettim.

Fren kolu hiç sıkmıyor fakat ön fren tekeri kitlemiş durumda, sadece gazla birlikte hareket ediyor elleitilşmiyor ayakla itilmiyor.

Fakat balata nerdeyse bitmiş gibiydi, 2-3 gün önce sıfır ön balata aldımtakarım diye bekletiyordum.

Bu ön freni böyle sıkınca kilitten önce tam stop etmesede azda olsa hızkesip durduruyordu.

Peki yeni balatayı taksaydım ve bugün yeni balata ilekullanmış olsaydım hemde yağmurlu havada böyle bir kitlenme yaşanırmııydı, yaşansaydı 90km ilegiderkenkitlenen ön teker beni kaçmetre atardı dersiniz.

Neyse buişin ilginç tartışmalı kısmı, fakat ben şuanda ne yapmalıyım, ön freni kompleiptalmi edeyim,şuan ön teker kitlenmiş durumdahırsız geklse götüremez gaz vermeden.

Lütfen çok acil yardım...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Balataları değiştir, hidrolik seviyeni kontrol et, bir de motoru ön fren durdurur. Ben arka freni sadece bayır aşağı inerken kullanıyorum, bir de sert virajlarda bunun dışında ihtiyaç duymuyorsun bile ön freni kullanmaya alıştıkça...

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Yağmur ve karla birlikte çinliler yolda kalmaya başladı.
    bugun bebnde yolda giderken yolun kenarında durmuş kanuni scooter vardı. Durdum yardıme etmek için motoru marş almıyordu ayak marşından denedik yine olmadı. Sonra çalıştı stop etti.
    motor daha 2binde işte düşünün.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Balatan aşırı bitti diyelim gene de diske sürtmesi lazımdı. Bence balatan donmuş istanbul'da don olsa böyle. Kaliper pistonlarında bir aşınma da olabilir.
    Bir değiştir bakalım nerde sorun öyle belli olur.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    firen merkezini sökerek yeni balata yı tak ve sonra sorunsuz kullan.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

tulgacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar, balatanın olduğu bölgeyi komple söktüm, ön freni iptal ettim, fren kablosunun tam balata mekanızmasına bağlanan kısımdaki vidayı çıkarınca bile kilitlenme sıkışma geçmedi bende mecburen komple söktüm mekanızma bölgesini...

Motosikleti
    mondial mh 125 dirift
    7 ayda 3 kaza arkadaşım ne olur dikkat et kendine

Alıntı tulgacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, balatanın olduğu bölgeyi komple söktüm, ön freni iptal ettim, fren kablosunun tam balata mekanızmasına bağlanan kısımdaki vidayı çıkarınca bile kilitlenme sıkışma geçmedi bende mecburen komple söktüm mekanızma bölgesini...
    İçinde balata olan kaliperlerini kontrol eder misin var mı bir sıkışma.

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Kaliperin ortasında ikitane alyan kafa vida var fren merkezidir onlar, onları gevset balataları değiştir tekrar sıkmadan önce balata spreyi ile iyice temizle sorun kalmaz

deli mavili - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motosiklet
    geçmiş olsun kaza yaptığına göre daha önceden sanırım tamir cinin yada motosiklet servisinin yerini biliyor olman gerek en yakın servise gidersen sana buradaki yazılanlardan daha iyi yardımcı olucaktır eminim .
    UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE

hurricane_cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araç çok ama YaYa :)
    bilyalara da bakman gerekli bence
    Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    hidroliğin bitmiş senin motorunun hirdolik normalde frene bastıktan sonra diğer yönünden de geri iteleyerek frenleri ayırması lazım. yani şuanda ayırmıyor. hirdoliğini gidondan kontrol et. olmazsa senin ön fren kaliperinde mekanik bir sorun var. balataları tutan yaylardan birisi kopup ya da kırılıp balatanın arkasına da girmiş olabilir. son durum nedir ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)