125 cc cadde motorlarına koruma demiri yapımı (uygulamalı)
Reklamlar
-
21 Aralık 2008, 17:02
Lucas adlı üyeden alıntı
Hiç tersane gördün mü? Gemileri de kaynakla parça parça monte edip yapıyorlar
üstad o kaynaklar hem uzman uluslarası sertifikalı kaynakçılarla yapılıyor ayrıca tüm kaynaklarda tahribatlı ve tahribatsız muayenelerden geçiyor. Kaynak var yapıştırma var karıştırmayalım.
Fikir üretmek çok güzel ama bir güvenlik için bir ürün yaparken mutlaka hesap kitap deney yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Bu gibi arkadaşlarımızın üretkenlikleri yeterli imkan ve fırsat bulamadıkları için mundar oluyorlar
Reklamlar
-
21 Aralık 2008, 17:37
Mc Gayver ruhunu taşıyan yaratıcı bie arkadaşımız tebrikler............
O KASKI Hemen Kafana Geçir.......
-
22 Aralık 2008, 01:04
muhozo adlı üyeden alıntı
üstad o kaynaklar hem uzman uluslarası sertifikalı kaynakçılarla yapılıyor ayrıca tüm kaynaklarda tahribatlı ve tahribatsız muayenelerden geçiyor. Kaynak var yapıştırma var karıştırmayalım.
Fikir üretmek çok güzel ama bir güvenlik için bir ürün yaparken mutlaka hesap kitap deney yapmak gerekir diye düşünüyorum.
Bu gibi arkadaşlarımızın üretkenlikleri yeterli imkan ve fırsat bulamadıkları için mundar oluyorlar
dostum yorumun için teşekkürler,
fakat mundar olan yok rahat ol sen,
allaha şükür işlerim yolunda,
kriz evresine rağmen tek sıkıntın bir kaç çekin geri dönmesi oldu,
allaha şükür onlarıda karşılattırdım,
yanii bu donemden sonra kımsenınde elımden tutmasını istemem zaten,
allaha şükür elim kolum sağlam işiminde zirvesine yakınım,
ben sadece arkadaşlara belkı denemek ısteyen olur diye ekledım pratık oluyor dıye,
yaptıgım işimin arkasındayım,
ve çekıc yardımı ile bir nevii test ettim sayılır,
gidipte ''BENIM KORUMA DEMİRİM VAR ŞU DUVARA GİREYİM BAKALIM NASIL SAĞLAMMI,
SÜRÜKLENEYIM BAKALIM DAĞILACAKMI'' mantıgı ile test etmedım,
adama GERİ ZEKALI derler,
bence gayet iyi oldu,
daha iyisini yaparım diyen buyursun yapsın,
ne umurumda nede benım yaptıgım şey mılletın umurunda olmalıdır,
herkes kendısınden sorumludur,
SaygılaRR...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
22 Aralık 2008, 03:08
Moderatör
En az 10 tane arkadaşım var tersanede çalışan, hiç birinde uluslararası sertifika yok.. Sadece Milli Eğitim Müdürlüğü kurs açmıştı oraya kayıt olup, 1 hafta derslere girip sertifika aldılar..
Bazı şeyleri çok büyütüyorsunuz.. Herşey fabrikasyon olmak zorunda değil, alışmışız hazıra, biri birşey yapınca kulp takıyoruz.. Adam zekasını kullanıp güzel bir iş çıkarmış, mundar bile yapmışsınız.. Tabureden koruma demiri yapan adam mundar olmaz korkmayınız..
Ayrıca Custom Chopper yaparlar, fabrikasyon değildir hiç biri, bilmem bilir misiniz? Bunlarında güvenliği had safhada olması gerekmez mi? Bunlar da kişisel emekle yapıldığı için güvensiz mi ilan edelim..
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
22 Aralık 2008, 10:24
-
22 Aralık 2008, 10:41
Mersin İl Temsilcisi
elinize sağlık ama o halka demiri ne yaptınız, göremedim ben ;)
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
22 Aralık 2008, 11:08
hocam bende çıkma koruma demiri var, tabure yapabilir miyiz?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
23 Aralık 2008, 05:57
Moderatör
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
sabah sabah çok güldüm sayende..
-
23 Aralık 2008, 10:04
yok dostum ben bu sıralar çinli motordan japon yapma yolundayım:D
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
23 Aralık 2008, 10:36
Ellerine emeğine sağlık. çok yaratıcı olmuş. tebrikler.
-
23 Aralık 2008, 10:46
Lucas adlı üyeden alıntı
En az 10 tane arkadaşım var tersanede çalışan, hiç birinde uluslararası sertifika yok.. Sadece Milli Eğitim Müdürlüğü kurs açmıştı oraya kayıt olup, 1 hafta derslere girip sertifika aldılar..
Bazı şeyleri çok büyütüyorsunuz..
Valla arkadaşım hem kendi yazdığın hem de benim yazdığım mesajı bir kez daha okumanı tavsiye ederim.
Senin arkadaşların 1 haftalık sertifika ile iş yapabilir tabiî ki; bu ve benzeri yasak savma anlayışı ile alınan sertifikalarla iş yapanın günlük yaşamını kurtaracak ekmeğini kazandıracaktır.
Ancak bu işi ona yaptıran yönetici ve idarecilerde o işi yapanla aynı zihniyette (senin de düşündüğün gibi) olduğu durumları birkaç ay önce tersane kazalarında ölümlerle yaşadık.
Ayrıca “mundar” kelimesini de arkadaşımızın yaratıcılığının, bizim gibi geri kalmış ülkelerde "heba edildiği" anlamında kullandım.
Birde gemilerde yapılan kaynaklar ve standartları ile ilgili bir link
http://www.gidb.itu.edu.tr/staff/oda...pro/week6a.pdf
-
23 Aralık 2008, 10:55
Mersin İl Temsilcisi
senin esprilerin hoşuma gidiyor çoğunlukta
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
ufak bir kazada eğilir gider bence genede iyi. Görüntü olarakta güzel
-
valla bi ara benim comete de koruma demiri yapmak istemiştim ama olmadı bulduğum borulara şekil veremedim oksijen ile ısıtıp eymeye çalışsamda olmadı hep yomuldu hep eyildi sonuçta yapamadım aklıma hiç gelmedi bak demir tabure gerçi benim yapmak istediğim malzemeden ince ama çok akılıllıca ve o motora yeter yanlız düşündüğüm bir konuvar sadece şasiye alt ve üst kısım olarakak bağlamışsın allah muhafaza bu motor yanyatarsa o kuruma demiri bana katlanır gibi geliyor daha sağlam bir çeşit bağlama yolu yokmuydu tabi usta sensin benim nacizene görüşüm yinede akıl vermek açısından çok örnek teşkil eden bir çalışma eline sağlık.
ATATÜRK diyorki "Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."
-
Moderatör
Valla arkadaşım hem kendi yazdığın hem de benim yazdığım mesajı bir kez daha okumanı tavsiye ederim.
Senin arkadaşların 1 haftalık sertifika ile iş yapabilir tabiî ki; bu ve benzeri yasak savma anlayışı ile alınan sertifikalarla iş yapanın günlük yaşamını kurtaracak ekmeğini kazandıracaktır.
Ancak bu işi ona yaptıran yönetici ve idarecilerde o işi yapanla aynı zihniyette (senin de düşündüğün gibi) olduğu durumları birkaç ay önce tersane kazalarında ölümlerle yaşadık.
Ayrıca “mundar” kelimesini de arkadaşımızın yaratıcılığının, bizim gibi geri kalmış ülkelerde "heba edildiği" anlamında kullandım.
Birde gemilerde yapılan kaynaklar ve standartları ile ilgili bir link
http://www.gidb.itu.edu.tr/staff/oda...pro/week6a.pdf
Çok güzel bir cevap yazmıştım size, fakat vazgeçtim. Sizinde belirttiğiniz gibi zihniyetlerimiz farklı sonu gelmeyecek tartışmanın..
Haklısın abi diyorum, ve egonuzla birlikte ukala tavrınızı tatmin edip, konu başlığını açan arkadaşa saygımdan dolayı cevabı gönder butonuna tıklıyorum başka birşey yazmadan..
-
02 Ağustos 2011, 13:40
Harika bir beceri,ellerinize sağlık.Ben de (babam demir doğramacı) babamı ikna edip,böyle bir çalışma yapmak istiyorum...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler