Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

yağ değişimi

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı yaşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 250
    slm. arkadaşlar normal şartlardaki periyodik yağ değişimini hepimiz biliyoruz ama benim merak ettğim mesela kışın 20-25 gün motor yattı, sonra tekrar binmek istediğim zaman motorun yağını ve yağ filtresini değiştirmeme gerek varmı (motorum cbf 250 ) şimdiden tşk. ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    yağın değişim periyodu tavsiye edilen km veya bir sene, hangisi önce gelirse. 20-25 günlük bir beklemede yağ özelliğini kaybetmez. tavsiye edilen zamanı aşmadığın sürece bişey olmaz.

Motosikleti
    CBF 250
    peki flitre içinde aynı şey geçerlimi ?

Yağ dururken özelliğini pek kaybetmez fltre hiç kaybetmez ama 7-8 ayı geçirme yağın kalitesine bağlı castrole 1 sene sonra bin.

Motosikleti
    CBF 250

mrock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Shadow VT750
    bende kendi motorumda yağ konusunda hassasım ama 20-25 gün yatmayla yağ ve filitrene hiç birşey olmaz.Kışın motor saklanırken yeni yağ koyup yazın çalıştırırken koyduğu yeni yağı çıkarıp tekrardan yağ doldurmalarıda israftır bence. Bu şekilde kışın yağ koyupta yaz başında değiştirenlerin çıkma yağlarına ben talibim dökmeyin bana gönderin ))

Km veya 1 yıl hangisi önce dolarsa şeklinde biliyorum ve öyle uyguluyorum.
    [COLOR="Red"]motorcu değil choppercı olmak.....kıvırtmak değil kafa sallamak::xrock::.... varmak değil yolda olmak.... boyun eğmek değil özgür olmak..... hevesle değil tutkuyla bağlanmak...[/COLOR]
    [IMG] http://www.allstategarage.com[/IMG]

Motosikleti
    nımızı borelli 150 scooter -2006
    yag ha motorda durdu ha bidonda ne farkeder özelligini kaybegicek olsa bidondaki yaglarda degişirdi kullanmadıysan bişey olmaz km ne göre yagdegişini yap filtrede aynı şekilde
    [B][I]..:::BenÇokAyrıLıkLarYa$adımOyüzdenßitiŞikYazdım HerŞeyi:::...:[/I][/B]

gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    3 yağda bir filtre değiştir 2500 de bir de yağı değiştir kural bu süre sınırı bildiğim kadrıyla yok ama 1 sene felan yatarsa motor yağı değiştirmeni tavsiye ederm
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Yağın kullanım periyodu dolmadıktan sonra değişmek gerekmez. Fakat iki yağ değişiminde; yağ ve hava filtresini değişmeniz motosıkletinizin motor ömrünün uzamasında çok faydası olacaktır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)