Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Subap Ayarını Adam Gibi Yapacak Bi Usta ..

REKLAM ALANI

Alıntı privateblue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bende de apache var motordam memnunum şu an 4300 km de ilk zamanlar daha iyidi 2000 küsürde kartal yolunda 140 ı gördüm hemde hiç zorlanmadan gideğim yere varmasam eminm 150 de olcaktı o derece daha sonra on dişliyi 14 yaptım vites geçişleri kısalsın seri olsun bi de vibrasayonu azalttığını solediler yaptırdım bunlar oldu fakat 3200 km de filan servis motoya sübap ayarı çekti şimdi motor zor zahmet 120 e geliyor işin tuhafı 4 le 5. vites aynı hız servise bi ayar daha yaptırdım durumu anlattım dişiliyi tekrar 13 yaptı bundan olabilir dedi fakat durum hala aynı zorla 120 km. bu neden olabilir??
    subap ayarlarını çok sıkı yaptıkları için motorunun randımanı düştü

her motorun subap ayrını fabrikası belirler servis yanlış ayar yapmış katalogdan dogru ayarını bulup ona göre yapılması lazım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı Dr.Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster

her motorun subap ayrını fabrikası belirler servis yanlış ayar yapmış katalogdan dogru ayarını bulup ona göre yapılması lazım
    ilk msj ın hayırlı olsun

kartalizma07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öyle olsun

Motosikleti
    SUZUKİ GSR600
    arkadaşlar bugün gidip tekrar söktürdüm ve hakikaten işini bilen bi usta geldi bi ayar çekti ve ekzantrik zincirini çok hafif sıktı olay bitti aklınızda bulunsun ekzantrik çok etkili şimdi ses soluk kesildi. sadece zinciri gerdikleri için sanki daha bi sertleşti motor. sizde de böyle oldumu zinciri gerdirdikten sonra. ayrıca yardımcı olan herkeze çok teşekkürler.
    BİZ SİZİN SADRINIZI YARMADIK MI?!!

Motosikleti
    Mondial 151Rs
    ee şıkır şıkır dediniz benım motorda şıkırdamaya başladı scooter ne edece bu durumda gaz verıyorum şıkır şıkır bilye gibi sesler gelıyor motorda zorlanıyor kalkarken eskısı gbı degıl.
    [B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]

privateblue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS__APACHE
    Alıntı Dr.Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster

tavsiyen için teşekkürler artık başka bi ustaya bakcam bundan hayır yok

Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 14 dişli kullanıyorum hala motorun devri tavan yapıyo herkez 15 tak yada arkayı kücült diyo motor cok fena ivmeleniyo 13 dişliyi ben hayatta takmam seninki sübob ayarından usta sibobları fazla sıktıysa motor devirlenince kasar pistonları saglam bi ustaya yaptır

teşekkürler dostum bende ole yapmayı düşünüyorum şimdiki servis işten anlamıyor mu ne bakıma giren motor nasıl girdiyse ole cıkıyor yani motor hiç servis görmeseydi daha iyidi
    Motosiklet Pilotu:bounce:

cemal yortanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT
    arkadaşlar aklınızda bulunsun diye yazıyorum.bildiğiniz gibi spop ayarı çok önemli bir iş..fikirtepede RSV motor menderes usta var ihtisası bu yaptırıpta memnun kalmayan arkadaş görmedim..kadıköy tarafında oturan arkadaşlara belki bir faydası olur diye yazdım..hoşca kalın
    2014 YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı privateblue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tavsiyen için teşekkürler artık başka bi ustaya bakcam bundan hayır yok

teşekkürler dostum bende ole yapmayı düşünüyorum şimdiki servis işten anlamıyor mu ne bakıma giren motor nasıl girdiyse ole cıkıyor yani motor hiç servis görmeseydi daha iyidi
    ben o günden sonra zaten başlarım bakımına garantisine dedim kendi ustamı kendim seciyom artık.
    birde arkadaşlar yagını castrol magnatec 10-40 koyun vitesler kız gibi gecer şaşarsınız

hegemonya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @hurricane_cbr
    dostum h4 ,h1 falan bunlar ampul çeşidi sadece yuvaları farklı demek. senin sorunun bi-xenon olmayan bir balast kullanmış olman, yuzde 95 bu balastlar 55 watt oluyor. bu durumda senin sorunun yuzde 100 bu yuzdendir. fazladan 20 watt guc harcıyosun, alternator kimbilir ne kadar guc uretiyorki sen o kadar fazladan harcayacaksın. konjekterun sarj etmemesi -55 watt balastta- allahın emri. Hep cepten yersin,yersin sonra akun biten.

arkadaşlar motora kac km de bir subap ayarı yaptırıyorsunuz? benim motor 5 bin civarı oldu ses gelmiyo ama baktırmakta fayda varmıdır?

Motosikleti
    SUZUKİ GSR600
    Alıntı hegemonya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @hurricane_cbr
    dostum h4 ,h1 falan bunlar ampul çeşidi sadece yuvaları farklı demek. senin sorunun bi-xenon olmayan bir balast kullanmış olman, yuzde 95 bu balastlar 55 watt oluyor. bu durumda senin sorunun yuzde 100 bu yuzdendir. fazladan 20 watt guc harcıyosun, alternator kimbilir ne kadar guc uretiyorki sen o kadar fazladan harcayacaksın. konjekterun sarj etmemesi -55 watt balastta- allahın emri. Hep cepten yersin,yersin sonra akun biten.

arkadaşlar motora kac km de bir subap ayarı yaptırıyorsunuz? benim motor 5 bin civarı oldu ses gelmiyo ama baktırmakta fayda varmıdır?
    sakın dostum elletme bi ses falan gelmiyorsa sonra hakikaten yapacak birini bulmakta epey zor.

Alıntı enzo35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar biraz önce bi motor servisi isim vermek istemiyorum subapları şıkırtılı çalışan motorumun subap ayarını yaptı ve bilin ne oldu daha berbat oldu inanılmaz bir ses var sorduğumda da bu modeller böyle gibi şeyler saçmalaadı bende daha fazla kurcalamasını istemediğim için konuyu kapatıp motorumu hemen aldım ordan.izmirde bildiğiniz sağlam bi usta varsa yardımcı olursanız sevinirim motorum tvs apache. şimdiden teşekkürler.
    kardeş çin malının subaplarını 1000 kerede sıktırsan yeniden gevşer boşa uğraşma motoru değiştirmeye bak

hurricane_cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araç çok ama YaYa :)
    hegemonya sakın elletme subapları o kullanımla alakalı benim abim oldukça sakin ve düzgünce kullanıyor 22000 km oldu hiç subap ayarı görmedi olduysa da 1 kere olmuştur! ama ben yaptırıyorum 2 3 haftaya başlıyo neyse xenon konusuna gelince 35W benimkide ama şunu öğrendim dinamo volt olarak yeterli üretiyor ama amper yetmiyo çünkü bana 2 2,5 amper üretiyor dediler
    Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||

Motosikleti
    SUZUKİ GSR600
    Alıntı teamo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş çin malının subaplarını 1000 kerede sıktırsan yeniden gevşer boşa uğraşma motoru değiştirmeye bak
    arkadaşım arızalımısın sen tvs ne zaman çin malı oldu benim mi haberim yok yaa hasta oluyorum böyle tiplere.

hurricane_cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Araç çok ama YaYa :)
    teamo birşey hakkında yorum yapacaksan öncelikle özelliklerini vs.. bilmelisin çin malı dediğin motor 70000 km yapıp orj. motoruyla geziyo.. sırf bilgin olsun diye söylüyorum TVS Hindistan malıdır (made in india) daha fazla bilgi için TVS Apache adlı başlığa gitmeni öneririm..
    Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)