Trials Motor Yapımına Başlıyoruz,bakalım Ne çıkacak.
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Kolay gelsin.
Depo için kendinizi kasmanıza gerek yok.
Aye doğruyu söylüyor.
herhangi bir benzin deposu bulun gitsin.
3-5 lt den daha büyük olmasın tabii.
Bir diğer konu ise gaz ve debriyaj ayarı.
Triallerin en büyük özelliği birinci vitesin çok düşük olması.
gazı çok hassas.
Yeni nesillerde arka amortisör tek oluyor.
Yani süspansiyon üzerinde biraz uğraşmanız gerek.
Çok uzun yıllar geçti ama eğitimlerde görmüştüm.
Honda 'da bir tane Sky olması lazım.
Honda ile bir kontak kurmanızı tavsiye ederim.
Muhtemelen duruyordur.
Lastik konusunda sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum.
Hemen her markanın bir trial serisi var...
Bir diğer konu da gayretinizden vazgeçmeyin.
Bu gün Trial denince akla Gas Gas gelir.
Onlar dahi motosikletlerini kendileri yapıyorlar.
Yani herhangi bir fabrika destekleri yok.
Sonuç ise ortada....
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
-
esasında depo konusu önemli bi konu deyik önemli olan kullanacagımız malzemeleri tespit etmek ve araştırmak
sagolun arkadaşlar hepinize teşekkür bildiklerinizi esirgemediginiz için
-
Mersin İl Temsilcisi
harika yaa, okudukça ağzım açık kaldı. işte türk insanının zekası... olmayanı yapar, bulamadığını uydurur....
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
ta5chf adlı üyeden alıntı
cam elyafı parça parça yerleştirmek yanlış bunu biliyoruz fakat o an elimizde örgü elyaf yoktu, kaba elyafada şekil vemek zor. bu depoyuda bu haftasonu motorun uzerine takıp bikaç tur atacagız ve tekrar çıkaraçagız.
düşüp kırılma ve çatlama riskini göz önünde bulundurarak ince sactan kalıp yaptım ve sızdırmaz şekilde lehimledim. bi darbe esnasında polyester kırılır fakat saç içe çöker benzin sızmaz
inş. dediiniz gibi olur test aşamasında yeni fotoları bekliyoruz
::xrock::"No Matter What You Ride, it's All The Same Wind."::xrock::
-
23 Temmuz 2009, 14:26
-
23 Temmuz 2009, 14:40
Kolay gelsin ilyas abi,sonucu sabısızlıkla bekliyorum. Eminim ilginç ve sıra dışı bir deneyim olacak.
YuSuF - YuZuF - YZF:wiinkk:
-
23 Temmuz 2009, 15:39
BU azimle güzel şeyler yapılacak eminim,kolay gelsin
-
23 Temmuz 2009, 16:22
vayyyy çok güzel olmuş yaaa.ellerinize sağlık abicim.
-
23 Temmuz 2009, 17:03
arka çatalın ardına kaynak yapacakmısınız teker mili çıkacak gibi duruyor
-
23 Temmuz 2009, 23:51
yorumlarınıza teşekkurler önemli olan çatının kabaca ortaya çıkması. üzerinde sonradan deyişiklikler olacaktır. kaynakların birçogu tek punta ile tutuyor. arka teker baglantısı ise sadece teker orda durmasi için.Henüz sabitleşmedi.
-
24 Temmuz 2009, 00:01
ta5chf adlı üyeden alıntı
yorumlarınıza teşekkurler önemli olan çatının kabaca ortaya çıkması. üzerinde sonradan deyişiklikler olacaktır. kaynakların birçogu tek punta ile tutuyor. arka teker baglantısı ise sadece teker orda durmasi için.Henüz sabitleşmedi.
benimde kaynaklar dikkatimi çekmişti. o zaman baya özeniyorsunuz . çok güzel olacak gibi bundan sonrası.
-
28 Temmuz 2009, 03:16
Çalışmalarınız etkileyici,sizi tebrik ediyorum ve bu başlığı sürekli takip edeceğim.Sakın pes etmeyin.
Arka amortisör bağlantı noktası yanlış olmuş diye düşünüyorum,çünkü üzerine binecek yük yüzünden oradaki metallerin ve kaynak yetersiz olabilir,bence daha ileri konumlandırılmalı.
Amortisörün esneme payıda düşük gözüküyor.
Ayrıca ön dişli ile arka dişli oranını çok iyi ayarlamak gerekir ki zinciriniz kopmasın.
Ön maşanız biraz kısa gibi geldi esneme payı düşük.
İyi Çalışmalar,Bol eğlenceler =)
-
03 Ağustos 2009, 21:27
arkadaşlar çatının tamamen ortaya çıkması için. uygun bir motor ayarlamak. mümkünse 125cc iki zamanlı su sogutmalı bir motor. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varsa yardım ederlerse memmun oluruz.
-
06 Ağustos 2009, 16:21
benim bildiğim düşük cc li 2 zamanlı motorlar:
yamaha rx 115 -135
Gilera mxr125
Gilera Cx125
Gilera Gfr125
Derbi gpr125
yenilerden aprilia rs 125 (28.5 hp)
ayrıca bws ler var 2 zamanlı scooter işe yararmı bilemem ama çok var piyasada.
ve yine alternatif olarak mobilet motorlarıda 2 zamanlı tek motor güçsüz gelir diyosan çift de yapıyorlar sanayide sonuçta buda bi alternatif olabilir...
http://www.sahibinden.com/gilera_exu...XQQdisplayitem birde bu linke bakmanı tavsiye ederim...
bütün bilgimi kustum galiba ))
çalışmalarınız gören birçok insana ilham verecektir misal bende bisikletimi dağıttım baştan topluyorum :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:21 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:14 PM ----------
aklıma birşey takıldı
şase deki simetriye nasıl ayarlıyorsunuz çok merak ettim göz kararımı yoksa bi yöntemi varmı ?
-
06 Ağustos 2009, 16:39
Simetrinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum.Gözünüze düzgün geliyorsa düzgündür.Nihayetinde 10 km hızı geçmeyecek =)
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
06 Ağustos 2009, 16:42
arkadaslar bu motorun markası GASGAS yanılmıyorsam.. ama cok acı fakat TURKİYEDE yoKK..
-
06 Ağustos 2009, 16:49
Ellerinize sağlık,emeğe her zaman saygı.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
08 Ağustos 2009, 14:07
elinize sağlık super calısma gelişmeleri merakla bekliyorum
-
20 Ağustos 2009, 22:11
Ayakta alkışlıyor, tebrik ediyorum arkadaşlar. Sonucu merak ediyorum. Kolay gelsin. Ortaya çıkan motorun markası KAMOKİCHİ (Kadirli Motosiklet Kulübü İşi) olsun. Biraz japon markası gibi
[COLOR="Blue"][FONT="Verdana"][SIZE="1"][I]Delikanlılığın kitabını yazdım ama basacak matbaacıyı bulamadım:wiinkk: [/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[SIZE="1"][FONT="Tahoma"][COLOR="Blue"][I]C.SÜĞÜRTİN__[/I][/COLOR][/FONT][/SIZE]
-
20 Ağustos 2009, 23:18
allah kolaylık versin
OTOBÜSCÜ DEYİLİZKİ HOSTESİMİZ OLSUN
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler