arkadaşlar iridyum bujinin motora yararı veya yararları nedir.
arkadaşlar iridyum bujinin motora yararı veya yararları nedir.
Bende Ir bujiler var. Taktıktan sonra daha düzgün, pürüzsüz bir çalışma ve belli belirsiz bir performans artışı gözledim. Kış sabahları o "sarsak" çalışma olmuyor. En önemli artısı ise ömrünün çok uzun olması.
Üç boyoz bir kola
peki bu iridyum bujilerin maaliyeti nedir( yamaha mt 03 için)
Tanesi 20-25 YTL cıvarında. Ben 20'ye almıştım sanırım.
Bu konuda daha önce açılmış olan başlıklarda daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Üç boyoz bir kola
uzun ömürlüdür, tam yanma sağlar.. kısa vadede pahalı görünsede, uzun vade de ekonomiktir..
laser iridyum bujilerin fiyatı 25 ytl civarı..
aman dikkatli olun, geçen elinde 400 dolar lık bi fatura ve 4 iridyum buji ile yanıma birisi geldi..
GKN MOTORS
abi, hepimizin bildiği ve tanıdığı bi firma, 400$ karşılığı 4 iridyum buji satmış..
iridyum diyince, çok ulaşılmaz bişey olarak düşünen ve o parayı edeceğini düşünen arkadaşlarımız var..
dikkat çekmek istediğim şey ise, değerini bilelim ki, fazla ödeme yapmayalım..
bugün benim motorumun (srad750) bujisi 15 ytl iken, iridyum u 25 ytl..
GKN MOTORS
nasi yani 400 dolara 4 tane iridium buji mi satmislar..
insafsizlik boyle bir sey olsa gerek..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
Bak o şöyle olmuştur. Arkadaşımız ustaya kaça malolur bana demiştir. Usta da 100 kaat dedikten sonra bizimki tanesi mi? diye sorunca usta da bizimkini gözüne kestirip "evet" dediyse buyrun...! Ardından bizimkini iyice gözüne kestiren usta en son kullandığı para biriminin "dolar" olduğunu da ekleyivermiştir...
Üç boyoz bir kola
gecmis olsun arkadasa..
keske etrafa bi sorsaymis sorustursaymis..
adami gormeden konusmak hos diil ama utanmadan bi ustune hala para istemesi gercekten ayip..
konuya tekrar donersek..
bu iridium bujinin hicmi zarari yada eksisi yok..
bizde taktiralim yahu ozaman:D
mantığa mekaniğe vurduğumuzda
daha fazla yanma oluşuyor, ben 2 zamanlı aprilia rs 125 e diş çektirip takmıştım, pistonu delmişti
hava soğutlmalı motorla içinde ısı artabilir.. ama ne derece zararı olur bu artışın?
bence bi sıkıntısı olmaz..
kullanırmısın die sorarsanız, yeni modelli makinam olursa evet
GKN MOTORS
yazık olmuş arkadaşa, kawasaki er6n fabrika çıkışı iridium buji
habe habe
o zaman kisaca diyosunkiii bosver alma falcona zaten hava sogutmali motor
iyice isinmasin
Ufak cc motosikletlerde hissedilebilir bir farkı olurmu acaba ? Mesela YBR125.
Korumanı giy ! Tarzanlığın alemi yok !!
motor patlatma dan önce benzin hava karışımını ieri alır ve tepe noktada sıkıştırır, bu kısıma yanma odası deriz..
yanma odasında sıkışan karışımı buji ateşler ve patlatmayı sağlar..
buji her seferinde karışım içerisindeki benzinin %100 ünü yakamaz, bi kısım çiğ atar.. iridyum bujinin burdaki avantajı daha fazla patlatma sağlayarak bu çiğ atma durumunun minimuma indirir.. ayrıyetten tırnak karşılığı ince yapılı olduğu için kurum oluşumunu engeller ve soğukken motor rahat çalışır ..
bkz:
standart buji..
iridyum
bence koymamalısın, fabrikasyın iridyum lu motosikletlerde muhtemelen hararetinden, atşelemesinden yakıt karışımına kadar uygun şekilde ayar yapılmıştır
herşeyi geç ben profesyonel bi amaç güdülmeden yapılan her türlü mekanik ekstra modifiyeye karşıyım
GKN MOTORS
tam yanma ne demek kardeş. yanlışmı yazdın.
bende taktırdım iridyum ngk, sahte değildir tahminim yamaha servisinde taktırdım normali 10 iridyum 25 lira. en önemli özelliği uzun ömür. benim yakıt değişti öncekine göre daha az yakıyor. büyük bir değişiklik olmaz. ateşleme iyi çalıştırırken.
laser buji nasıl bilen, kullanan varmı. tırnaksızmı oluyor. ne farkı var.
kendin sormuşsun,
kendin cevaplamışsınbenim yakıt değişti öncekine göre daha az yakıyor.
iridyum buji daha yüksek ateşlemeye sahip olduğu için yakıtın tam yanmasını sağlıyor, doğal olarak yakıtın azalıyor.. he hissedilebilirmi bu azalış.. uzun vadede
ki sen hissetmisin bile
GKN MOTORS
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)