Herkese selam,
3 aylık cbr 125 sahibiyim. Geçenlerde normal kapalı otoparka girerken dengemi kaybettim, motor hafif yan yattı ama düşmedi allahtan kurtardım ve dolayısı ile sadece stop etti. Bir daha çalıştırmadan debriyaja basarak park ettim motoru.
Sabah kalktığımda ateşlemenin yapmadığını gözlemledim. Gerçi bunu ben değil arkadaşım yaptı çünkü o gün bir işim vardı motoru arkadaşım getirecekti. Boştayken ışığın çok az yandığını, gösterge ve farların silik yandığını söyledi. 1-2 defa vurdurmayı denemiş ama başaramamış. Neyse öğlen konuştuk filan, akşam eve gittim bi bakiim dedim gerçekten de dediği gibi. Servisi filan aradım, akü bitmiştir vurdurun dediler. Akü dolumu 2-3 saat sürermiş, hiç gidesim gelmedi servise.
Ben aldım motoru vurdurarak çalıştırmayı başardım. 10dk kadar gaz vere vere sürdüm motoru. Eskisi gibi oldu alet ancak bizim ordaki bi yere test etmeye götürdüm. Akü boşalmış dedi eleman, söküp getir şarj ederiz dedi.
Şimdi 1 haftadır kullanıyorum, herhangi bir sorunu yok. Tekrar test ettireceğim bu aralar.
Sormak istediğim neden durduk yerde böyle bir olay olmuş olabilir?
Ayrıca motor ilk çalışmada kısa süre sonra stop ediyor. Rölantisi 1'e yakın, 1in altına iniyor ve duruyor. Hafif gaz versem direkt stop ediyor (İlk çalışmada gaz verip, direkt motoru hareket ettirince sorun yok). Yalnız bu sadece motor soğukken oluyor. Sanırım jikle ayarı ile oynamam lazım. Bunu da servise sordum, bi akşam bırak bize sabah bakarız dediler ama benim motoru bırakacak zamanım pek yok ne yazık ki.
Fikirleriniz nedir?