Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Depodaki ezikler nasıl onarılır?

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Arkadaşlar merhaba,

Benzin deposunda eziklik var; iki adet biri sol, biri sağ olmak üzere. Boyaya zarar gelmemiş, herhangi bir çatlama çizilme yok.

Bu ezikleri nasıl düzelttirebilirim, maliyeti tahmini ne olur?

Teşekkürler şimdiden.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Kaportacıya gideceksin onu benim tahminimce çektirilir
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    bu işler profesyonellerin yapacağı işler,kaportacının işi bu........
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Vakum gibi bir aletlemi çekiliyor, yoksa açılıp çekiçleniyor mu?

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Alıntı codeguru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vakum gibi bir aletlemi çekiliyor, yoksa açılıp çekiçleniyor mu?
    Hayır,açılma yok.Vakumlu çektirme aletini linkde görebilirsin.Vakum ucunun yapışmadığı yüzeyler içinde elektrik yardımıyla çektirmenin ucunu kaportaya puntalayıp çektiriyorlar.
    Not.Çekme işi aletin üzerindeki kayar ağırlığı sap kısmına doğru sanki çekiçle vuruyormuş gibi darbeler yaparak oluyor.
    http://www.malzememarket.com/detail/...a-cektirme.php

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    İşinin ehli bir kaportacı _OLD_ beyin tarif ettiği çekiçleme ile depoyu düzeltebilir. (gerçi eziğin nerede olduğu da önemli)

İstanbul'da motosiklet deposunu düzeltme işi ile uğraşan bir yer vardı galiba. Bir ara forumda internet sitesini görmüştüm.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    KROSS 250
    benim depo kazada yamulmustu eskişehirde yaptırdım tabi bunun bitarafı komple göçmustu deponun altından kesıp cekiçleyerek duzelttiler diçeksınız kı nıye altı kesıldi ve niye cekiçlendi cunku tam baglantı noktasından dı ve hafif bi ovallıgı vardı sonuc olarak boyası depo temizligi ve işciligi 160 ytl verdim
    sadece sür ...... www.eskisehirenduro.com

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Alıntı woxter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim depo kazada yamulmustu eskişehirde yaptırdım tabi bunun bitarafı komple göçmustu deponun altından kesıp cekiçleyerek duzelttiler diçeksınız kı nıye altı kesıldi ve niye cekiçlendi cunku tam baglantı noktasından dı ve hafif bi ovallıgı vardı sonuc olarak boyası depo temizligi ve işciligi 160 ytl verdim
    Sağolun arkadaşlar,

İstanbul Autoking'i aradım vakumla düzeltme için. Motosiklet depolarına uygulanamıyormuş. Çekiçlenip boyanacakmış.

İstanbul'da bu işi ucuza çözecek (kaporta+boya) bulduğunuz usta var mı?

Depoyu, yaptırdıktan sonra griye boyatsam, motorun kuyruk ve ön çamurluk değişecekti zaten onları da aynı renk gri alsam. Motor şu gt250r'lerdeki gri renge dönse. İşlem olarak ne yapmam gerekir? Noterden üzerime aldım ancak vakit olmadığı için ruhsatı daha yeniletemedim.

Renk değişim ücretini, ruhsat yenilemeden önce yapsam sanırım ekstra masrafta olmaz, yeni renk yeni ruhsata bu şekil de işlenir mi?

Motosikleti
    Honda vfr800
    ben cekicletmek yada vakumlatma yanlisi deilim cunku bildigim kadaryla deponun ici ozel bi maddeyle kapli depo hasar aldiginda icindeki o maddede deponun yeni seklini alio ve duzeltilmeye kalkilincada icerden kilcal catlamalar yapip zamnla deponun icine dokulup hem depoya hemde motora buyuk zarar vermesi soz konusu bu durum her zmn olurmu bilmem ama kendi depom hasar alsa cok minik olmadikca yenisiyle deistirmeyi tecih ederdim.... yine ne yaptrcain sana kalmis ben sadece bi tavsiye veriim dedim

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Alıntı sheltox adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben cekicletmek yada vakumlatma yanlisi deilim cunku bildigim kadaryla deponun ici ozel bi maddeyle kapli depo hasar aldiginda icindeki o maddede deponun yeni seklini alio ve duzeltilmeye kalkilincada icerden kilcal catlamalar yapip zamnla deponun icine dokulup hem depoya hemde motora buyuk zarar vermesi soz konusu bu durum her zmn olurmu bilmem ama kendi depom hasar alsa cok minik olmadikca yenisiyle deistirmeyi tecih ederdim.... yine ne yaptrcain sana kalmis ben sadece bi tavsiye veriim dedim
    Teşekkürler,

Motorun rengi kırmızı, kuyrukta çok çizik var değişmeyi düşünüyorum. Kuyruk almak yerine komple kuyruk+depo+çamurluk boyatsam metalik kırmızıya daha hoş olur diye de düşünüyorum bir taraftan.

Depodaki ezikler çok büyük değil, dediğin gibi hasar verecekse depo kalsın derim. Birde kuyruk dahil her yeri metalik kırmızıya boyatmam kaça mal olur ve stickerları temin edebilir miyim?

Alıntı _OLD_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır,açılma yok.Vakumlu çektirme aletini linkde görebilirsin.Vakum ucunun yapışmadığı yüzeyler içinde elektrik yardımıyla çektirmenin ucunu kaportaya puntalayıp çektiriyorlar.
    Not.Çekme işi aletin üzerindeki kayar ağırlığı sap kısmına doğru sanki çekiçle vuruyormuş gibi darbeler yaparak oluyor.
    http://www.malzememarket.com/detail/...a-cektirme.php
    Tekrar teşekkür ederim.

Alıntı asm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İşinin ehli bir kaportacı _OLD_ beyin tarif ettiği çekiçleme ile depoyu düzeltebilir. (gerçi eziğin nerede olduğu da önemli)

İstanbul'da motosiklet deposunu düzeltme işi ile uğraşan bir yer vardı galiba. Bir ara forumda internet sitesini görmüştüm.
    Malesef forumda araştırdım ama gerekli bilgiye ulaşamadım.

gokhan150zat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fiddle
    evet old abimizin dediği gibi... cekilme işlemi ilk önce depodaki ezik olan bölgenin zımparalanmasıyla başlar metal renge ulaşına kadar zımparalanır ve cekme işlemini yapan elektro cubuk (matkap tarzında ama dahada uzun) depoya puntalanır ve o cubugun etrafında yuvarlak avucunuzu kavrıyacak kadar bi demir vardır o cektirme yapılacak bölgenin kavisine göre hızlı veya yumuşak bi şekilde çekilir...işlem bittikten sonra punta yapılan noktalar girintili çıkıntılı çapak şeklindedir oda zımparalanır üstüne çelik macun ve boya onun üstünede vernik

Motosikleti
    Gt250 Comet
    Alıntı gokhan150zat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet old abimizin dediği gibi... cekilme işlemi ilk önce depodaki ezik olan bölgenin zımparalanmasıyla başlar metal renge ulaşına kadar zımparalanır ve cekme işlemini yapan elektro cubuk (matkap tarzında ama dahada uzun) depoya puntalanır ve o cubugun etrafında yuvarlak avucunuzu kavrıyacak kadar bi demir vardır o cektirme yapılacak bölgenin kavisine göre hızlı veya yumuşak bi şekilde çekilir...işlem bittikten sonra punta yapılan noktalar girintili çıkıntılı çapak şeklindedir oda zımparalanır üstüne çelik macun ve boya onun üstünede vernik
    Bu işlemi nerede yaptırabilirim? (Kozyatağı'nda ikamet ediyorum.)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)