Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Trafik sigortası yaptırırken dikkat!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda XL 200
    2007 motorumun trafik sigortası yaptırmaya bir acenteye gittim.. 65 YTL tutar çıkardı... Yanlışlık olmasın, 22 YTL'ye yaptırmışım dedim.. AXA-OYAK 65 YTL çıkardı, başka sigorta şirketininkine bakayım dedi. 130 YTL çıkardı o da dedi.

Acenteden çıktım, başka bir acenteye gittim fiyat araştırmak için. O acente de X bir sigorta şirketinin çıkardığı rakam 120 küsur YTL.. Ben çok fazla dedim. Acentedeki kız evet bence de fazla çıktı, hadi zam olsa olsa 40 YTL falan olur dedi. Bir de AXA-OYAK'a bakayım dedi. 35 YTL çıktı dedi. (Önceki acente yine AXA-OYAK olarak 65 YTL çıkarmıştı)

Neyse 35 liraya poliçeyi yaptırdım.. Kısaca sigorta yaptıracağınız zaman bi kaç farklı acente/ sigorta şirketinin fiyatını alın. Acentenin bana dediği; "sigorta şirketleri arasında fiyat farkı olabiliyor". Ama aynı sigorta şirketi, farklı acenteden, farklı fiyat çıktı. Sanırım acenteler de kafalarına göre fiyat çıkarttırıyorlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Kesinlikle herkeste bir çakallıktır gidiyor.İlk önünüze fiyat konulduğunda sigortayı oradan yaptırmamakla büyük akıllılık yapmışsınız
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

Motosikleti
    Junlin 125 T-10 Fun ctiy
    Ayıptır ya hekes tutturabildiğine..Cehenneme Var bilet..
    myspace.com/pashakzlrecordz

Tıkla dinle

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    50 cc scooter a 47 ytl verdim babam sağolsun arkadaşının yeri diye ona yaptırmış off off
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) fiyatları devlet tarafından belirlenir. Her firmada aynıdır değişmez. Motosiklet, otomobil , ticari taksi , minibüs, kamyon gibi sınıf fiyatları vardır.

Yüksek ihtimal ile gittiğiniz acenteler bu işi bilmeyen kişilerdi ve poliçe için fiyat çıkarırken yanlış bilgi girdiler.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Honda XL 200
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (Trafik Sigortası) fiyatları devlet tarafından belirlenir. Her firmada aynıdır değişmez. Motosiklet, otomobil , ticari taksi , minibüs, kamyon gibi sınıf fiyatları vardır.

Yüksek ihtimal ile gittiğiniz acenteler bu işi bilmeyen kişilerdi ve poliçe için fiyat çıkarırken yanlış bilgi girdiler.
    artık devlet kontrolünde değil, sigorta şirketleri kendi serbest fiyatını belirlediğini söylediler. Yani her sigorta şirketi farklı fiyat veriyor. Öyle olmasa acenteler kendileri farklı sigorta şirketine bakayım bir de demezdi. Hatta yanındaki tecrübeli arkadaşına sordu, ruhsatta firma adı değişmiş, farklı fiyat olur mu diye.

Ben de önceden bir sigorta şirketi genel müdürlüğünde çalışmıştım. Az bilgim var.(Programlamasını yapıyordum; girilen bilgilere göre farklı fiyat çıkarttırılıyor (aracın modeline, cinsine vb bilgilerine göre) Eğer kullanıcı kasıtlı olarak araç bilgisini yüksek değer girerse, yüksek fiyat çıkar

Motosikleti
    as t1
    12.08.2008 tarihinde 30 ytl ye yaptırdım oda 3 ay kadar süresini geçirmişim ondan yoksa 18 ytl ye yapılacakmıştı one öyle 130 ytl ben olsaydım bir kafada yığardım onu oraya
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

Motosikleti
    Honda XL 200
    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    12.08.2008 tarihinde 30 ytl ye yaptırdım oda 3 ay kadar süresini geçirmişim ondan yoksa 18 ytl ye yapılacakmıştı one öyle 130 ytl ben olsaydım bir kafada yığardım onu oraya
    Ciddi ciddi 120-130 lira dediler. Yanlış bilgi girmiş olmayın dediğimde de, yok doğru dediler....
    Ben de 1 ay kadar geçirmişim tarihini. O yüzden 35 liradan biraz daha düşük tutması lazım

Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle herkeste bir çakallıktır gidiyor.İlk önünüze fiyat konulduğunda sigortayı oradan yaptırmamakla büyük akıllılık yapmışsınız
    Alıntı rapertuar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ayıptır ya hekes tutturabildiğine..Cehenneme Var bilet..
    Evet yaa gözümüzü 4 açmamız lazım.. Yoksa; Bunlar motorcu geçirin kazığı fark etmez mantığındalar mıdır nedir.

Motosikleti
    mondial 150RE 2006
    Arkadaşlar bende 17 10 2008 tarihinde eski sigortacıma yaptırdım benden 50 ytl para istediler. Geçen sene 25 ytl ye yaptırdığımı söyledim üç defa zam geldiğini söylediler. Mecburi olduğu için verdim gitti. Artık bizim için geçmiş olsun. İnşallah bir daha ki seneye aynı hatayı yapmayız.
    [COLOR="Blue"]Hayat her zaman güllükgülistanlık olacak değil ya, bazen de ağlamak lazım. [/COLOR][COLOR="Red"]Ağlatmayıp hep güldürelim.[/COLOR]:cherry:

sahinbirinci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 200
    kendi bölgemde 2 sigorta acenteliğim var.En yüksek motosiklet sigortası şu anda 28 ytl.o da eğer sıfır motosiklet almışsanız yada üzrinize devr alacaksanız.yukarısını teklif edenlere inanmayın.

bu arada gittiğiniz acenteler elinizden geldiğince tali acente olmasın."A" acente dediğimiz yerlere gidin.
    Hüzünbaz Acılarımın Canbazıyım Şimdi...

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı sahinbirinci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kendi bölgemde 2 sigorta acenteliğim var.En yüksek motosiklet sigortası şu anda 28 ytl.o da eğer sıfır motosiklet almışsanız yada üzrinize devr alacaksanız.yukarısını teklif edenlere inanmayın.

bu arada gittiğiniz acenteler elinizden geldiğince tali acente olmasın."A" acente dediğimiz yerlere gidin.
    Bilgilendirme için teşekkürler.
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.

Motosikleti
    KTM DUKE 200
    sormak istediiniz herhangi bir şey olursa pm atın yardımcı olurum ancak motosiklet kakosu yapmıyoruz o konuda fazla bilgim yok

niye böyle durumlar türkiyede oluyor

CBF150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 BMW R 1200 GS Adventure
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ben sigorta acentesi olarak açıklama yapayım,
    Devlet tarafından belirlenen trafik sigortasının teminatlarıdır.Tüm sigorta şirketlerinde teminatlar aynıdır.Fakat sigortanın primi devlet tarafından sigorta şirketlerine bırakılmıştır.Yani serbest tarifeye geçilmiştir.Artık dikkat etmeniz gereken husus kasko yaptırır gibi trafik sigortası yaptırırken en az 3 farklı sigorta şirketinden fiyat alın öyle yaptırın.
    Saygılar.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı EnduroDeniz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2007 motorumun trafik sigortası yaptırmaya bir acenteye gittim.. 65 YTL tutar çıkardı... Yanlışlık olmasın, 22 YTL'ye yaptırmışım dedim.. AXA-OYAK 65 YTL çıkardı, başka sigorta şirketininkine bakayım dedi. 130 YTL çıkardı o da dedi.

Acenteden çıktım, başka bir acenteye gittim fiyat araştırmak için. O acente de X bir sigorta şirketinin çıkardığı rakam 120 küsur YTL.. Ben çok fazla dedim. Acentedeki kız evet bence de fazla çıktı, hadi zam olsa olsa 40 YTL falan olur dedi. Bir de AXA-OYAK'a bakayım dedi. 35 YTL çıktı dedi. (Önceki acente yine AXA-OYAK olarak 65 YTL çıkarmıştı)

Neyse 35 liraya poliçeyi yaptırdım.. Kısaca sigorta yaptıracağınız zaman bi kaç farklı acente/ sigorta şirketinin fiyatını alın. Acentenin bana dediği; "sigorta şirketleri arasında fiyat farkı olabiliyor". Ama aynı sigorta şirketi, farklı acenteden, farklı fiyat çıktı. Sanırım acenteler de kafalarına göre fiyat çıkarttırıyorlar
    ewet 45 ytl den üzeri vermek kazık birde eger elinizdeki sigorta bitmeden başka motor alıp ona sigorta yaptırıcaksanız elinizdeki sigorta policesinde kalan gün kadar paranızı geri alabilirsiniz.policeyi aldıgınız yere götürün ve yenisini takas yöntemiyle cuzi fiyata alın

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Alıntı sahinbirinci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sormak istediiniz herhangi bir şey olursa pm atın yardımcı olurum ancak motosiklet kakosu yapmıyoruz o konuda fazla bilgim yok
    Geçtiğimiz yaz ayında 6 gibi bir süre sigortasını geçirdiğim scooter'ımın trafik sigortasını yeniledim.

Geçen sene 20 küsür liraya yaptırmıştım.

Yazın ise 36 lira ödedim.

Dedim muhakkak bir ceza eklenecek ama sigortayı yatırdığım acente(ki arkadaşların otomobil bayisi bünyesindeler) söylediği primin indirimli olduğunu söyledi. (hasarsızlıktanmış galiba)

Diyeceğim,belli bir süreyi geçirmeme rağmen cezalı duruma neden düşmedim?

Duyduğuma göre trafik sigortasının bitiminden 1 sene geçmeyince fazlaca bir fark alınmıyormuş.

Kışın zaten motora -yaz gibi- sürekli binmedim ama unutmuşum yahu bu sigorta işini.

Allah göstermesin yedek parçası,işçiliği pahalı bir arabaya arkadan ufaktan dokunulsa bile onun masrafı cepten nasıl karşılanır? O açıdan bile mühim bu mesele tabi.

Motosikleti
    KTM DUKE 200
    geçen sene 20 ytl ye yaptırdığın sigortayı kaç gün geçirdin??6 gün mü 6 ay mı??

36 ylt ye yaptırdıysan o ceza eklenmiş hali gibi geldi

Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Afedersiniz 6 ay olduğunu belirtmeyi unutmuşum.

6 ay gibi bir süre geciktirdim.

Motosikleti
    KTM DUKE 200
    sigorta ilk yapıldığı anda (yeni motorun devri yada 0 km motor alımları) 4üncü basamaktan başlar ve 4 sene içerisinde her sen bir basamak yükselmek kaydı ile indirimler işler ve 7inci yani son basamağa kadar yükselirsin. yani fiyatlandırma 7 basamaktan oluşuyor....4 üncü basamak karar noktası diyelim.3-2-1inci bsamak ise geciktirme tarihinden itibaren başlar.

gelelim 6 aylık kısıma.sigorta bitilş tarihinden itibaren basamak basamak düşüyor ve son basamak yani en yüksek fiyatı ödediğin 1inci basamağa geliyor..

bundan 6 ay önce kadar sistemin işleyişi buydu ancak artık serbest piyasa koşullarına geçildiğinden fiyatlandırma biraz daha karmaşıklaştı.

ama sana verilen fiyat normal...

eğer hatam varsa diğer acente arkadaşlar düzeltsin

Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    valla bende geçen aya yaptırdım.. 35 ytl para aldılar.. ohooo bunlar bööölyleyse...tut beni s.... beni hesabı... anasını satiiim bu memlekette adım atmak nefes alamk bile yakında parayla olur.. hayret bişi yaaa...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler