Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 125 KT Göstergeler

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial 125 KT
    Arkadaşlar mondial 125 Kt motosikletim var. Motosiklette göstergeler sorunlu devir saati 8000 devirde sapıtıyor km saati 80 i geçince sapıtıyor. ibrelerde aşırı derrecede titreme var.
    Başka model Km saati ve devir saati önerilerinizi bekliyorum...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamoto 150T
    :S git aynısından tedarik et :S
    Ruhunu Değil Lastikleri Yak

muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Erkan bu makinalar (Mondial ve bunun gibi Çinli) motor kısmı şaseye bağlayan kısımları darbe emicili olmadığı için ve kaliteli malzeme kullanılmadığı için
    genelde titremeden dolayı ibrede bir dalgalanma olur..
    Yani bu sorun genel bir sorun..

Benim tavsiyem;
    Motosikletinin genel aksamını uygun torkta sıkmandır..Göstergenin olduğu kısma da bir baktır ve sıktır..
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

Motosikleti
    GIXXER
    bende de rs151 var... devamlı gsötergeleri bozuluyor en son benzin şamandırasını değiştirdim, oda ters gösteriyor benzin bittikçe F ye doğru kayıyor.
    #46#_PSYCHEDELIC RIDER_#46#
    İMAM GAZLARSA CEMAAT YANLARR :)

Motosikleti
    YOK
    abi yha aynı sorun bendede var benim motorunda göstergede sorun var 125 takılıyoo ama motor halen hızlı gidiyoo

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    bende kullandım dostum senin göstergelerde sorun var bende hiçbi sorun yoktu hemde canavar gibi arabayla bilem ölçtüm aynıydı
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Benim 125 KT'yi aldıktan 3-4 ay sonra devir göstergesi sapıtmaya başlamıştı. Devir 8.000'e geldikten sonra ibre birden sona dayanıyordu. Garanti kapsamında olduğu için gösterge değiştirildi. Şu an sanırım normal çalışıyor.

no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    git bi ustaya göster

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    Alıntı PsyRider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende de rs151 var... devamlı gsötergeleri bozuluyor en son benzin şamandırasını değiştirdim, oda ters gösteriyor benzin bittikçe F ye doğru kayıyor.
    o deponun içine giren balon var. onun fişleri ters takılmıştır. seninkini sen de halledebilirsin. koltuğun altındaki bagajı sök bi kontrol et fişleri

Alıntı TR06SES63 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi yha aynı sorun bendede var benim motorunda göstergede sorun var 125 takılıyoo ama motor halen hızlı gidiyoo
    125'i de doğru gösterdiğinden şüpeliyim onun göstergeyi değiştirmek gerekebilir.

Alıntı no_name adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    git bi ustaya göster
    o da öyle yapcak da biz kendimiz sorunu giderebilirmiyiz diye uğraşıyoruz. laf olsun diye mi söledin?

erkan32, abisi elin anahtar tutuyorsa göstergeyi söküp temizle istersen. tamamen dağıtma dişlilerden diş atlatırsan motor dursa bile 12-20 gösterir gözünle görebildiğin kadar sök somunları civataları. devir saati elektronikse servise gitmen gerekebilir. kare kabloluysa bi kontrol et kendin. son çare servis olsun yani para kolay kazanılmıyor

Motosikleti
    Mondial 125 KT
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    erkan bu makinalar (mondial ve bunun gibi çinli) motor kısmı şaseye bağlayan kısımları darbe emicili olmadığı için ve kaliteli malzeme kullanılmadığı için
    genelde titremeden dolayı ibrede bir dalgalanma olur..
    Yani bu sorun genel bir sorun..

Benim tavsiyem;
    motosikletinin genel aksamını uygun torkta sıkmandır..göstergenin olduğu kısma da bir baktır ve sıktır..
    motosikletteki titresimi nasıl keseblirz ya da en aza indirebliriz biraz daha acıklayablirmisin. Teşşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:26 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:17 ----------

Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o deponun içine giren balon var. onun fişleri ters takılmıştır. seninkini sen de halledebilirsin. koltuğun altındaki bagajı sök bi kontrol et fişleri

125'i de doğru gösterdiğinden şüpeliyim onun göstergeyi değiştirmek gerekebilir.

o da öyle yapcak da biz kendimiz sorunu giderebilirmiyiz diye uğraşıyoruz. laf olsun diye mi söledin?

erkan32, abisi elin anahtar tutuyorsa göstergeyi söküp temizle istersen. tamamen dağıtma dişlilerden diş atlatırsan motor dursa bile 12-20 gösterir gözünle görebildiğin kadar sök somunları civataları. devir saati elektronikse servise gitmen gerekebilir. kare kabloluysa bi kontrol et kendin. son çare servis olsun yani para kolay kazanılmıyor
    HER SEYİ DENEDİM, GARANTİYE GTTİ SIFIRI GELDİ EN FAZLA 1 AY DAYANDI. ORJİNL KM TELİ DEGSTİRTİM BORULAR DA DEGİSTİ SERVİSTE HERSEY DENENDİ. EN SON OLARAK DA DEVİR SAATİNİN CUBUGU KIRILDI :D TİTRESİMDEN DOLAYI. SİNİRLENDİM SÖKTÜM DAGTIM BNDE CUBUGU YAPISTIRMAK İCİN. AÇILIRKEN KONSERVE KUTUSU GBİ ACILIYOR TENEKELERİNİ TORNVİDAYLA CİZDİRMEDEN AYIRDIM. İÇİNDE DİŞLİ YOK DEVİR SAATİNİN. MINKATIS TARZINDA BİSEY VAR. CUBUGUN MİLİNİ TUTAN YAYLAR COK GEVSEK. SORUN YAYLARDA GİBİ. AMA TİTRESİMİ EN AZA İNDİRİSEK BU SORUN CÖZÜLEBİLİR. MONDİAL 125 KT DEKİ TİTRESİM SORUNUNU EN AZA İNDİREBLECEK FİKİRLERİNİİ BEKLİYORUM ARKADASLAR. TESEKKÜR EDERİM

Motosikleti
    125 kt
    bende kt kullanıyorum bunların hepsi öyle bendede sapıtma var için rahat olsun ktciler olarak farklı değiliz :D

ALYEDZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok
    ben de 150 kt ciyim

motor daha 300 km civarında ama bi çok yerinde sorun var ehliyeti daha elime alamadıgım için motoru bekletiyorum genelde kısa mesafe kullanıyorum

ancak bunların olacagını biliyorduk bilerek aldık tabiri caizse eşşek niyetine kullanıcaz. İnsan üzülmüyor değil hani belli paralar ödeyip sıfır bi alet alıp böyle ilk gunden başlayarak sorunlar yaşamaya pek haz etmiyor acıkcası ama yapacak bişey yok.

bunlarda öğrenecez vida sıkmayı yağ değiştirmeyi (mecburiyetten dolayı)

belki ilerde güzel motorlara sahip olmak nasip olur kimbilir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)