Karburator uzerindeki ayar vidası
-
Merhaba arkadaşlar. CBF 150 nin karburatorunde iki tane ayar vidası var. Bunlarda resimde görünen (Kullanma Kılavuzu sayfa 73 alıntı) rolanti ayar vidası. Bu vidanın hemen solunda (motorun önüne dogru) bir vida daha var. Bu vida neyin nesi bilen varsa lütfen yazabilirmi..
Şimdiden teşekkürler..
Not Resimde vida görünmüyor ama vidanın yeri belli oluyor..
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Reklamlar
-
işyerinden resimler açılmıyor fakat hava/yakıt ayarı olması muhtemel
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
hava filtresinden gelen ayar vidasıdır o.Yani motorun yanma odalarına gelen karışımın(Benzin-Hava)ayarlama vidasıdır..
[COLOR="Red"]:):):)KARA YOLLARINDA DEGİL!! sENİN KOLLARINDA ÖLEYİM.ÖLÜMLE DANS EDEN ŞÖFÖR YAMAHA R6..):):)[I][B][/B][/I][/COLOR]
-
CanerEfe22 adlı üyeden alıntı
hava filtresinden gelen ayar vidasıdır o.Yani motorun yanma odalarına gelen karışımın(Benzin-Hava)ayarlama vidasıdır..
Arkadaşlar ilginize teşekkürler fakat anlamadım yada karıştırdım. Bu vida yakıt- hava karışımının yanma odasına gönderme miktarını mı ayarlıyor. Yoksa yakıt veya havayı, yani ikisinden birinin emilme miktarını mı ayarlıyor.? Eger öyleyse hangisini ayarlıyor. Yakıtımı Havayı bunu nasıl anlarız...
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
-
Öncelikle fabrikasyon ayarı bozmasan daha iyi olur motor ve bütçe bakımından
Ama sadece merak diyorsan.
Karbüratörde bulunan çıkıntılı ve yaylı ayar vidası Rölanti (avans) ayarına yara.
Diğer vida ise hava akışını kontole yarar! fazla açarsan fazla hava az benzin
( fakir karışım ),fazla kapatırsan da az hava çok benzin ( zengin ) karışım olur ve boş yere fazla yakıt sarfedersin.Kurcalama bence.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
gezgin_33 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar ilginize teşekkürler fakat anlamadım yada karıştırdım. Bu vida yakıt- hava karışımının yanma odasına gönderme miktarını mı ayarlıyor. Yoksa yakıt veya havayı, yani ikisinden birinin emilme miktarını mı ayarlıyor.? Eger öyleyse hangisini ayarlıyor. Yakıtımı Havayı bunu nasıl anlarız...
o vida senin karbüratörüne gelecek hava mikterını ayarlıyor.O vidayla pek fazla oynama bence hem kesene zarr verirsin hemde ayarlamayı bilmiyorsan karışım oranını bozarsın..
[COLOR="Red"]:):):)KARA YOLLARINDA DEGİL!! sENİN KOLLARINDA ÖLEYİM.ÖLÜMLE DANS EDEN ŞÖFÖR YAMAHA R6..):):)[I][B][/B][/I][/COLOR]
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)