Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Direksiyon yalpalaması

Motovento
    REKLAM ALANI
    muzaffer1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Pazar günlerden bir tanesinde araç sollarken gaza fazla yüklendim ve galiba ön teker 1-2 santim yerden kesildi , teker tekrar yere bastığında ise direksiyonumda yalpalama oluştu ve tekrar normale döndü. Bu önlenebilirmi önlemek için ne yapmalı
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Sanırım dıreksıyona bır parca monte ediliyordu adını suan hatırlamıyorum bısı amortısoru mu denıyodu ne denıyodu cıkaramadım ama forumda daha once bahsı gectı yanı..
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

halidbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cbr 1000 rr Pgo x-hot 125
    Alıntı muzaffer1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pazar günlerden bir tanesinde araç sollarken gaza fazla yüklendim ve galiba ön teker 1-2 santim yerden kesildi , teker tekrar yere bastığında ise direksiyonumda yalpalama oluştu ve tekrar normale döndü. Bu önlenebilirmi önlemek için ne yapmalı
    o söyledigin tank tokatlaması ,onun için direksiyon amortisörü taktırman lazım. yüksek suratlarda sıkıntı yaratır.yeni çıkan race motorlarda standart halde geliyor.

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Direksiyon amortisörü.
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Alıntı halidbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o söyledigin tank tokatlaması ,onun için direksiyon amortisörü taktırman lazım. yüksek suratlarda sıkıntı yaratır.yeni çıkan race motorlarda standart halde geliyor.
    Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Direksiyon amortisörü.
    Heh o işte hay yaşayın..
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

cepni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaR1
    arkadaşım ön teker yerden kesilince, arada bi öyle yalpalamalar olur. ama bu olay öyle hafife alınıcak bi olay değildir!!! sen ucuz atlatmışsın. motoruna direksiyon amortisörü taktırmanı tavsiye ederim.

superzzt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BWS 135 + GT650 Comet
    youtube te tank slapper(tank tokatlayan.) olayıyla ilgili o kadar çok video var ki...Önemli bir durum çözümde direksiyon amortisörü ancak kesin çözüm değil bkz. motogp deki motorlarda olmasına rağmen orada bile vukuu buluyor ama zaten kim oradakiler gibi limit kullanır ki yolda

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sanırım dıreksıyona bır parca monte ediliyordu adını suan hatırlamıyorum bısı amortısoru mu denıyodu ne denıyodu cıkaramadım ama forumda daha once bahsı gectı yanı..
    forumları tekrar incelim teşekür ederim
    Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı halidbin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu dediğin standart bir şeymi, yani bu amortisör her motora olurmu
    ve fiyatı tahminen nedir

hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.

cepni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaR1
    benim bildiğim 200-250 euro dan fiyatlar başlıyor

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    verdiğin linkdeki filimleri izledim ne kadar büyük tehlike atlatığımı şimdi anladım , verilmiş sadakam varmış allah korumuş beni

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    bu dediğin standart bir şeymi, yani bu amortisör her motora olurmu
    ve fiyatı tahminen nedir

hepinize ayrı ayrı teşekür ederim.
    Piyasada satılanlar mekanik olan direksiyon amortisörleri. Manuel olarak ayar yaparak kullanılıyor.

Şu anda honda 600RR ve1000RR da olan standart dijital hıza göre kendini ayarlayan direksiyon amortisörler bulunmakta... (HESD)

Benim 600RR almamdaki en büyük etkendir kendisi...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı ErTech adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Piyasada satılanlar mekanik olan direksiyon amortisörleri. Manuel olarak ayar yaparak kullanılıyor.

Şu anda honda 600RR ve1000RR da olan standart dijital hıza göre kendini ayarlayan direksiyon amortisörler bulunmakta... (HESD)

Benim 600RR almamdaki en büyük etkendir kendisi...
    en kısa zamanda araştırıp taktıracam

zafer80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    s.a. öncelikle geçmiş olsun

bildiğim kadarıyla tank slapper olayı ss tip motorlarda yaşanır avatarında 600f yazıyor yani senin motorun sport touring daha önce bi 600f de gidon amortisörü görmedim ...
    bu olay ,teker yaptıkdan hemen sonra,bozuk yolda viraj yaparken ve aşırı ivmelenme esnasında ön tekerin anlık olarak yerle temasısın kesilmesinin akabinde yaşanır...

ayrıca eğer alt mesnet yamuk ise bu durumda modeli hiç farketmez herangi bi motorda da bunu yaşayabilirsin bence motorunun mesnetine bi baktırıver ..

fiyatına gelince geçen sene yamaha r6 ya 600 ytl civarı bi rakama patlamıştı..

Motosikleti
    2010 CBF1000F
    Alıntı zafer80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    s.a. öncelikle geçmiş olsun

bildiğim kadarıyla tank slapper olayı ss tip motorlarda yaşanır avatarında 600f yazıyor yani senin motorun sport touring daha önce bi 600f de gidon amortisörü görmedim ...
    bu olay ,teker yaptıkdan hemen sonra,bozuk yolda viraj yaparken ve aşırı ivmelenme esnasında ön tekerin anlık olarak yerle temasısın kesilmesinin akabinde yaşanır...

ayrıca eğer alt mesnet yamuk ise bu durumda modeli hiç farketmez herangi bi motorda da bunu yaşayabilirsin bence motorunun mesnetine bi baktırıver ..

fiyatına gelince geçen sene yamaha r6 ya 600 ytl civarı bi rakama patlamıştı..
    verdiğin bilgi için teşekür ederim, önce oraya bir baktırim

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)