Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

14,7 Litre ile 250km normal mi?

Motovento
    REKLAM ALANI
    istanbulccc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800
    Merhaba, motosikletimi ilk teslim aldığımda 14,6 litre benzin alıp depoyu fullemiştim. Depo 18,7 litre alıyor. Bugün gezerken ışığı yanmaya başladı, kapağı açıp baktığımda 1 parmak benzin kaldığını gördüm, bildiğim kadarıyla 4lt kalınca ikaz ışığı yanmaya başlıyor. Croner arkadaşımız 12lt ile 311 km yapmış. Benim motosiklettemi bir sorun var jikle mi açık diyeceğim ama enjeksiyonlu motosiklette bu işlem otomatik olarak yapılıyor diye biliyorum.

Saygılar..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    arkadaş,
    250 cc lik ve özel amaçlı bir motor olmadığını düşünürsek yakıt harcamı fazla. Normalde bu hacimdeki bir motor 13 litre ile 300 km den fazla yapar. Fazla yakıt harcamı ile ilgili ise dünya kadar şey yazılabilir. çok basit şeylerden çok karmaşık arızalara kadar. Umarım en kısa zamanda bu ufak sorunu çözersin
    Poturdak

cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    bence rodajdaysan normal olabilir. Kullananlara sormak gerekir. km ye 211 kuruş yaparki bence 250 cc makina için fazla gibi geldi. Acaba hep redline damı kullandın motoru.
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaş,
    250 cc lik ve özel amaçlı bir motor olmadığını düşünürsek yakıt harcamı fazla. Normalde bu hacimdeki bir motor 13 litre ile 300 km den fazla yapar. Fazla yakıt harcamı ile ilgili ise dünya kadar şey yazılabilir. çok basit şeylerden çok karmaşık arızalara kadar. Umarım en kısa zamanda bu ufak sorunu çözersin

bence rodajdaysan normal olabilir. Kullananlara sormak gerekir. km ye 211 kuruş yaparki bence 250 cc makina için fazla gibi geldi. Acaba hep redline damı kullandın motoru.

Selam, Rodajdayım fakat 4000 deviri geçmemeyi çalışıyorum, en fazla 6000 devir yapmışımdır. Redline'e hiç girmedim. Mümkün olduğunca yüksek viteslerde kullanıyorum. Sabit hızda gitmemeye çalışıyorum. Var bir gariplik dur bakalım

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Kesinlikle fazla yakıyor..Suzuki GS 500 makina bile 100 Km ye 4.5 litre yakıyor.250 lik motor taş çatlasa Rodaj dönemindede olsa 100 km ye 4 litreden fazla yakmamalı..

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Rodajda normal. Kafana fazla takma, birkaç bin km sonra tüketim azalacaktır. Enjeksiyon sisteminin bilgisayarı herhangi bir arızayı sana bildirecektir, merak etme...

Bir de hesaplamayı çok kaba yöntemle yapmışsın. Depoda bir parmak benzin, ışık yanınca 4 lt benzin filan kabaca yaklaşımlar. Hassas yakıt tüketim i ölçümü hakkında bu forumda yazılar var. Aramalısın...
    Üç boyoz bir kola

Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodajda normal. Kafana fazla takma, birkaç bin km sonra tüketim azalacaktır. Enjeksiyon sisteminin bilgisayarı herhangi bir arızayı sana bildirecektir, merak etme...
    Eyvallah Hocam, teşekkür ederim.

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir de hesaplamayı çok kaba yöntemle yapmışsın. Depoda bir parmak benzin, ışık yanınca 4 lt benzin filan kabaca yaklaşımlar. Hassas yakıt tüketim i ölçümü hakkında bu forumda yazılar var. Aramalısın...
    Rigel haklı kaçırdığım nokta rodaj rodaj da bazen gerçekten acyiplikler gösterebiliyorlar. Tam ayarlarının ve tam performansının oluşması için rodaj tamamlanmalı. Bazen servisler-satıcılar ince ayarları rodaj sonrasına bırakabiliyorlar. Hele bunların üzerine benzin harcamanı tahmini parmak hesabıyla yapmış olman pek güvenilir olmadığından, ben ce de bir fikre ve karara varmadan önce az bekle
    Poturdak

Motosikleti
    VFR 800
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rigel haklı kaçırdığım nokta rodaj rodaj da bazen gerçekten acyiplikler gösterebiliyorlar. Tam ayarlarının ve tam performansının oluşması için rodaj tamamlanmalı. Bazen servisler-satıcılar ince ayarları rodaj sonrasına bırakabiliyorlar. Hele bunların üzerine benzin harcamanı tahmini parmak hesabıyla yapmış olman pek güvenilir olmadığından, ben ce de bir fikre ve karara varmadan önce az bekle
    Eyvallah, muzaffer hocam parmak hesabı yapmıyorum yanlış anlaşılmasın, İşim gereği(System Yöneticiliği) sistemlere ve arızalara farklı yaklaşıyorum biraz, burada yaklaşımım şuydu sonuçta benzin oranını ölçen bir cihaz var dimi deponun hacmide belli, bu cihazda bir sorun varsa mantıken depo daha dolu olurdu yanlış mı düşünüyorum. Kawasaki sağolsun benzin göstergesi koymamış.

Saygılar.

buralpdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık var
    rodajda normal km.ilerledikce yakıtın düşmeye başlar
    İlo 50cc-Jawa250-Jawalazer-Honda Strada200cc-Honda Titan-Mondial 110ft-Cbr600-Dr 800-Afrikatwin-Varedero-QM200GY-Honda İnnova-Cb125e-Mondial Prostreet

Motosikleti
    KAWASAKİ VN 800
    rodajını tamamla,sibop ayarlarını yenilesinler sonra tekrar hesaplarız,şu an erken

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    benim scooter 150cc 7 litre ile 230 km gidiyor bence çok fazla yakıyo seninki

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    valla ben şehir içinde15lt ile 250 km yapınca allahıma şükrediyorum Çok abartı bi sarfiyat deil seninki motoruna göre
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Motosiklet yeniyse,rodaj süresince ve biraz daha fazla bir süre fazla yakacaktır!
    Egzoz,subap ve monifold daha kurum bağlayacak! ancak ondan sora yakıt normal düzylere gerileyecektir! bu arada,fazla yakıyor diye SAKIN subap larını elletme çünkü daha çok erken çözüm kesinlikle olmayacaktır!!!
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende benim makineden rahatsızlık duyuyordum
    Seninki benden betermiş
    Yine benimkisi 600RR normaldir falanda seninkisi 250 cc arkadasım bence acilen goster derim ben olsam.
    Rodajda falan bu kadar yakmamalı bence...
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

Motosikleti
    yamaha fjr1300 '01
    benim 660 bile 14 litre benzinle 300km gidiyo, çok fazla 250lik için o rakam

Motosikleti
    GT650R
    Çok Çok fazla 650 lik motorla 17 lt ile 300 küsür km yapıyorum ben..
    Hatta depoyu 50 YTL fulledim 253 Km oldu ve depo yarıda..
    Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
    Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)