bunu öğrenmenin kolayı var, herkes kullandığı motorsikletin yetkili bayisine gitsin oradan kendi motorun harflerin ne anlama geldiğini öğrenip buraya yazarsa herkes öğrenmiş olur.
bunu öğrenmenin kolayı var, herkes kullandığı motorsikletin yetkili bayisine gitsin oradan kendi motorun harflerin ne anlama geldiğini öğrenip buraya yazarsa herkes öğrenmiş olur.
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
Yetkili bayilerin çogu daha motorların özellikleini bilmiyorlar bide bu kısaltmaları bilmeleri imkansız....
S Sport
R Roadster
RS Reisesport
RT Reisetourer
LT Luxustourer
GT Grand Turismo
GS Gelande Strasse
ST (R1200ST)Sporttourer
ST (F650ST)Strasse
CS (R100CS)Classicsport
CS (F650CS)Scarver
BMW kısaltmaları ve Almanca karşılıkları.
Mondial'in kısaltmalarının Uğur Soğutma'nın aile fertlerinin baş harfleri olduğunu duymuştum. Hatta bir kaçınıda söylemişlerdi. Ama aklıma gelmiyor.
Sadece Honda için konuşuyorum
R =Racing
RR = Road Racer yada racing replica diye geçiyor
CBR = City Bike Racer
F = Fairing (Granaj) ...... anlamı taşır.
2008.CBR.125-2006.CBR.600F-Arkası seneye...
XX = Sakıncalı..
yamaha'nın YBR serisi = Yamaha Brilliant Riding
GS - Grand Sport
GSXR - Grand Sport Experimental Racing
GSXF-Grand Sport Experimental Fun
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Rx 125 sm, hani 'r' road olsa 'x' ne ola ki! Sondaki 'sm' supermoto, bak beni de meraklandırdın.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion
Smirnouf'la benim Fun dediğimiz "F"'in Fairing olma ihtimali daha yüksek. Fairing uçaklarda, motosikletlerde aerodinami için yapılan kaplama (yani granaj) anlamına geliyor... Düşününce Fun değilde Fairing olabilme ihtimali daha yüksek geldi. Sonuçta ben de bu kısaltmaları %100 güvenilir kaynaklardan öğrenmedim.
Mus2aktas bu Fairing'i nereden öğrendiğini veya nereden okuduğunu yazabilir misin? Mesala CBF serisi: City Bike Fairing mi yoksa Bu "F" sona gelince mi Fairing oluyor yani CBR600f'deki gibi yani cbf halen City Bike Fun mı?...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)