Amerika'daki Motosiklet kazalarıyla iligli istatistikler
Reklamlar
-
19 Haziran 2008, 15:07
Reklamlar
-
19 Haziran 2008, 15:08
çok ciddi rakamlar bunlar.
[I][B][COLOR="Blue"]Ahmet KÖSE[/COLOR][/B][/I]
[I][B][COLOR="Blue"]05544016341[/COLOR][/B][/I]
::tutkuy::
-
19 Haziran 2008, 15:25
Amerika kask zorumlu degil bir cok eyalette. Daha da sacma olan onlarda devlet tarafindan onayli deri mont giymen gerekiyor. Montsuz motora binemezsin ama kask zorunlu degil iste. Genede ozel sektor tum reklam faaliyetleri ile kaski topluma alistirmayi deniyor. Motor kullanicilarinin %65 ni olusturan chopper grubu yuzunden kask aliskanligi cok dusuk gercekten.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
türlerinide araştırsalarmış keşke, motosiklet kazalarının %50 sinden fazlasını superspor motorcuları yapıyodur bence.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
Bence istatistiğe bakarsanız yıllara göre motor sayısı artıkca kaza sayılarıda aynı oranda artış olmuş aslında değişsen pek bişi yok.Bence Amerikada değilde Türkiyede durum nasıl... asıl onu görmek isterdim.
-
tukiye'de boyle yillara gore bir data mı varmış? pehh.... kim kayıt tutar? varsa da guvenmem ben o dataya acıkcası...
Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!
-
topLam rakam 100 etmiyor
diğer yandan %50 den fazLAsını ss Lar yapıyor diyen arkadaşın bencesini çözmüş değiLim.. SS sürüş deneyimi ister kazayı geneLde acemi yapar(biliyorum ki bu cümLe geneLde keLimesine bakıLmadan kazayı acemi yapar oLarak aLgıLanacak ama geneLde diyorum ) demekki oLe ss Ler yapmıyor kazaLarın %50 sinden fazLasını bunda benceden daha cok mantık konuşuyor gibime geLiyor.
diqer bir konu ;
kaza şiddeti istatistiğinde öLüm sayısı : 4935 oLArak veriLmiş
peki bu istastikLErin seneLere dağıLımında bana 4935 rakamının veriLdiği seneyi buLabilir misiniz, denebilir ki o 2007 senesinin istatistiği oLamaz zira istatistik 96-06 seneLErini kapsıyor..
ortada bi koLpa var ama kime ait biLemem..
Kafa FLY
Görüntü FLU
Hayat FREE
-
cezerye adlı üyeden alıntı
tukiye'de boyle yillara gore bir data mı varmış? pehh.... kim kayıt tutar? varsa da guvenmem ben o dataya acıkcası...
Güldürdün beni, datayı sormuşsun, olacağına inanmadan, bi ihtimal vermişsin olacağına, onada güvenmemişsin,
Komiksin.
Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)
-
Motosiklet Eğitmeni
Genele bakmamışsınız.
Halbuki bu verilerde dikkat edilmesi gereken kaç kişinin öldüğü ya da sakat kaldığı değil.
Aslında bu veriler şunu gösteriyor.
Amerika'da meydana gelen kazaların sadece yüzde birini motosiklet kazaları oluşturuyor.
2006 yılının rakamlarına bakacak olursak 6 milyon küsür motosikletten sadece 4 bin küsürü herhangi bir kazaya karışmış.
Yani trafikte gezen motosikletlerden kaza yapanlar binde biri bile bulmuyor.
Yani raporu Türkiye şartlarına göre değerlendirdiğinizde, adamlar neredeyse hiç kaza yapmıyorlar bile demek mümkün....
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
06 Temmuz 2008, 19:23
çoğu ölmeyi hakedenler, gerek motosiklet gerek diğer araçtakiler ama arada olan yolculara ve adam gibi kullanan diğer insanlara oluyo, yazık, keşke sadece hata yapan ölse, yaralı bile kurtulmasınlar hatta.
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
-
14 Temmuz 2008, 12:06
Bence amerika degil deTürkiyede durum nasıl acaba bu bizim için daha önemli deil mi? Ama yinede paylaşım için teşekürler..
-
14 Temmuz 2008, 12:18
-
14 Temmuz 2008, 12:27
Kıyasladığınız ülke abd ve nüfusu 350milyon artı motosiklet kültürü öyle yaygınki orda başınızı çevirdiğiniz her köşede yanınızda önünüzde arkanızda motosiklet var...
Chopper lara kask serbest ama diğer motorlarda zorunlu...
İş Türkiyedekiyle kıyaslamaya gelirse biz 70 milyon orası 350 milyon...
Ve kayıtsız ne kadar motorumuz var acaba...
[COLOR="DarkOrange"][B]L a T i F[/B][/COLOR] :bounce:
-
14 Temmuz 2008, 12:31
Çok boş ve alakasız bir kıyaslama
RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE
-
14 Temmuz 2008, 15:35
cezerye adlı üyeden alıntı
urcolak adlı üyeden alıntı
Güldürdün beni, datayı sormuşsun, olacağına inanmadan, bi ihtimal vermişsin olacağına, onada güvenmemişsin,
Komiksin.
cezerye devletin kayıtlarına güvenmiyosan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada data'nı)
urcolak arkadaşım aşağıdaki adreste istatistikler bölümünde ilgili verilere ulaşabilirsin. Aylara göre ve araç türlerine göre kaza istatistikleri mevcut isteyen girip baksın.
aşağıdaki adres
-
14 Temmuz 2008, 16:15
yucika adlı üyeden alıntı
cezerye devletin kayıtlarına güvenmiyosan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada data'nı)
urcolak arkadaşım aşağıdaki adreste istatistikler bölümünde ilgili verilere ulaşabilirsin. Aylara göre ve araç türlerine göre kaza istatistikleri mevcut isteyen girip baksın.
aşağıdaki adres
Bu memlekette kazalardaki ölüm oranı sadece kaza mahallinden ölü olarak ambulansa bindirilenler ve hastaneye kaldırılan yaralılardan kaza tutanağı düzenlenene kadar ölenlere göre belirlenir.Kazadan bir aylar sonra hastanede ölenler ölenler istatistiklere dahil edilmez.
Bi de kazadan kaynaklanan rahatsızlıklar sonucu ölümler de bu kategori altında çoğu zaman değerlendirilmez;
Adam kaza geçirir ve böbrekleri parçalanır.diyelim ki üç ay diyaliz e gider ve böbrek yetmezliğinden ölürse ölüm sebebi"böbrek yetmezliği" olur
İstatistik tesbitler asla yanılmaz değildir,kat'i sonuçlar asla ihtiva edemezler ve yanılma payları muhakkak vardır.Az yada çok tüm istatistiki so
nuçlar yanılma payı içerir
Şimdi bu konuda Amerikan istatistikleri mi iyidir,Türk istatistikleri mi kötüdür.?
noktasında birbirimizi gereksiz yere kırıp arkadaşımıza "devletin kayıtlarına güvenmiyorsan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada datanı)" demek son derece nahoş bir temenni,hatta pot kırma olduğu kanaatindeyim.
Dilerim hiç birimiz o istatistiklerde yer almayız.
-
18 Temmuz 2008, 13:05
savaskayan adlı üyeden alıntı
Bu memlekette kazalardaki ölüm oranı sadece kaza mahallinden ölü olarak ambulansa bindirilenler ve hastaneye kaldırılan yaralılardan kaza tutanağı düzenlenene kadar ölenlere göre belirlenir.Kazadan bir aylar sonra hastanede ölenler ölenler istatistiklere dahil edilmez.
Bi de kazadan kaynaklanan rahatsızlıklar sonucu ölümler de bu kategori altında çoğu zaman değerlendirilmez;
Adam kaza geçirir ve böbrekleri parçalanır.diyelim ki üç ay diyaliz e gider ve böbrek yetmezliğinden ölürse ölüm sebebi"böbrek yetmezliği" olur
İstatistik tesbitler asla yanılmaz değildir,kat'i sonuçlar asla ihtiva edemezler ve yanılma payları muhakkak vardır.Az yada çok tüm istatistiki so
nuçlar yanılma payı içerir
Şimdi bu konuda Amerikan istatistikleri mi iyidir,Türk istatistikleri mi kötüdür.?
noktasında birbirimizi gereksiz yere kırıp arkadaşımıza "devletin kayıtlarına güvenmiyorsan git amerikaya orda tutsunlar kaydını (yada datanı)" demek son derece nahoş bir temenni,hatta pot kırma olduğu kanaatindeyim.
Dilerim hiç birimiz o istatistiklerde yer almayız.
Savaskayan inşallah istatsitiklerde yer alamayız dediğine katılıyorum ancak hiç alakasız bir konuda bilip bilmeden Türk devleti hakkında da atılıp tutulmasına da razı gelemiyorum kusura bakma. Ağzı olan konuşuyo ağzının payınıda alıyor bu durumda. Doğru yada yanlış yeterli yada değil bizimde devletimiz var orda çalışan insanlarda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Yeni yetmelerinde laf söylemeye pek hakkı yok bu konularda. Bende bu devlet adına çalışıyorum ve işimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum. Herkes kendi işine baksın işini iyi yapsın zaten bütün sorunlarımız çözülür.
Trafik kazası geçirdiğim zaman şunu anladım vatandaşını yolda bırakmayan hastanede tedavisini yapan bir devletimiz var. Kaza sırasın yoldan geçen 2 doktor birde polis arkadaş benimle ve ailemle ilgilendi. Polis arkadaşımız ( o sırad yoldan geçen ve görevli olmayn bizim gibi tatile giden bir polisti) olay mahallini güven altına aldı gitti çantalarımız cüzdanlarımız emniyete aldı Jandarma gelene kadar olay yerinde durdu. Biz hastaneye giderken bile aracımız bekledi. Bu millet ve devlet hakkında da böyle olumsuz yaklaşımlara zin veremem. Bu bir hata yada pot kırma ise özür dilerim ama Türk milleti de Türk devletide gayet yücedir.
-
18 Temmuz 2008, 13:49
yucika adlı üyeden alıntı
Savaskayan inşallah istatsitiklerde yer alamayız dediğine katılıyorum ancak hiç alakasız bir konuda bilip bilmeden Türk devleti hakkında da atılıp tutulmasına da razı gelemiyorum kusura bakma. Ağzı olan konuşuyo ağzının payınıda alıyor bu durumda. Doğru yada yanlış yeterli yada değil bizimde devletimiz var orda çalışan insanlarda görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Yeni yetmelerinde laf söylemeye pek hakkı yok bu konularda. Bende bu devlet adına çalışıyorum ve işimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışıyorum. Herkes kendi işine baksın işini iyi yapsın zaten bütün sorunlarımız çözülür.
Trafik kazası geçirdiğim zaman şunu anladım vatandaşını yolda bırakmayan hastanede tedavisini yapan bir devletimiz var. Kaza sırasın yoldan geçen 2 doktor birde polis arkadaş benimle ve ailemle ilgilendi. Polis arkadaşımız ( o sırad yoldan geçen ve görevli olmayn bizim gibi tatile giden bir polisti) olay mahallini güven altına aldı gitti çantalarımız cüzdanlarımız emniyete aldı Jandarma gelene kadar olay yerinde durdu. Biz hastaneye giderken bile aracımız bekledi. Bu millet ve devlet hakkında da böyle olumsuz yaklaşımlara zin veremem. Bu bir hata yada pot kırma ise özür dilerim ama Türk milleti de Türk devletide gayet yücedir.
ayıp ettin ama şimdi, yeni yetme mi olduk.Senin düşündüğünün tam tersini düşünenler de olur biraz farklısını düşünenler de.Senin düşündüğünü düşünmeyenlere de laf atma hakkın yok.Ben sana ulan yalan söylüyon o yaşa gelmişsin hala bişey bilmiyon desem hoşuna gider miydi?
-
20 Temmuz 2008, 00:11
kalyo adlı üyeden alıntı
topLam rakam 100 etmiyor
diğer yandan %50 den fazLAsını ss Lar yapıyor diyen arkadaşın bencesini çözmüş değiLim.. SS sürüş deneyimi ister kazayı geneLde acemi yapar(biliyorum ki bu cümLe geneLde keLimesine bakıLmadan kazayı acemi yapar oLarak aLgıLanacak ama geneLde diyorum
) demekki oLe ss Ler yapmıyor kazaLarın %50 sinden fazLasını bunda benceden daha cok mantık konuşuyor gibime geLiyor.
diqer bir konu ;
kaza şiddeti istatistiğinde öLüm sayısı : 4935 oLArak veriLmiş
peki bu istastikLErin seneLere dağıLımında bana 4935 rakamının veriLdiği seneyi buLabilir misiniz, denebilir ki o 2007 senesinin istatistiği
oLamaz zira istatistik 96-06 seneLErini kapsıyor..
ortada bi koLpa var ama kime ait biLemem..
çok saçma. ölümlü kazaların 3/2si zaten sslerde oluyor. ss diyorsam 250 cc değil tabi. 600cc ve üzeri!
-
21 Temmuz 2008, 15:37
ShowDown adlı üyeden alıntı
ayıp ettin ama şimdi, yeni yetme mi olduk.Senin düşündüğünün tam tersini düşünenler de olur biraz farklısını düşünenler de.Senin düşündüğünü düşünmeyenlere de laf atma hakkın yok.Ben sana ulan yalan söylüyon o yaşa gelmişsin hala bişey bilmiyon desem hoşuna gider miydi?
Sen niye üstüne alındın ki. O lafı söylediğim kişi başkası. Konuya laf olsun diye bişey yazıp birdaha cevap yazmadı zaten. Civciv yumurtadan çıkmış kabını beğenmemiş. Lanlı lunlu konuşursan tabi hoşuma gitmez. Durduk yere devlete laf atarsan o da hoşuma gitmez. Lafını beğenmediğimden de sözümü esirgemem. Psikolojide kabullenilmiş çaresizlik diye bir kavram var araştır öğren istersen. Batının sana yapmaya çalıştığı budur işte. Biz yapamayız beceremeyiz, yapsak bile güvenilmez diyerek seni kendine bağımlı hale getirmeye çalışıyor.
Kalyo yakalamış zaten alttaki istatistikle üstteki istatistiğin rakamları birbirini tutmuyor. Demek ki amerikalılarda o kadar düzgün iş yapmıyolarmış!
not: Rüzgarın amcasının kızkardeşi rüzgarın halası olur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)