Arkadaşlar bişey sormak istiyorum 10-40 yağmı daha incedir 15-40 mı ?
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum 10-40 yağmı daha incedir 15-40 mı ?
Derbi STX 150cc motosikletim için kullanma klavuzunda 15w40 yağ öneriyor.
Diğer yandan Marmaris gibi çok sıcak bir yerde yaşıyorum. Motul'un 15w50 'sini mi alsam diyorum. Ne dersiniz?
Motul tavsiye ederim. Mondial KT150 kullanıyorum. Servis 500 km bakımında yağ değişimi yaptı. O zamana kadar titreşim sorunu yaşamıyordum. 2000 km. bakımından sonra tekrar yağ değişimi yapmışlar. Yağı boşaltıp yerine motul 10w40 koydum. Titreşim sorunu ortadan kalktı diyebilirim. 4000 bakımında tekrar yağ değişimi yapmışlar titreşim yine başladı. Motul bulamadım, shell 10w40 kullandım. Titreşim devam ediyor. En kısa zamanda yağı motul ile değiştirmeyi düşünüyorum.
Bence motul'dan şaşma derim.
yok zararı olmaz hatta daha iyi olur ilk çalıştırma esnasında ilk hanenin düşük olması soğuk parçaların yağlanması açısından iyidir. sadece dikkat etmeniz gereken uyduruk bi yağ olmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------
Doğru düşünmüssünüz, sıcak memleketlerde sonu 50 ile biten yağ daha iyidir.
Kitapcık 15-40 öneriyo demişsiniz fakat neye göre bu yağı öneriyo, kitapcıklarda bi çizelge olur sıcaklık ve yağ değerlerini yazan, oraya dikkatli bakarsanız sıcaklık arttıkca sonu 50 ile biten yağlar yazmışlardır.
Yorumunuz için teşekkürler Alisilin.
O bahsettiğiniz çizelgeyi eski otomobillerimin kitapçıklarından biliyorum ancak Derbi'nin kitapçığında çizelge yok malesef.
15w50 yeeine 10w50 nasıl olur? 10w50 almak ilk çalıştırma sırasında motor soğukken daha iyi koruma sağlar mı? Vites geçişleri daha yumuşak olur mu acaba?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
Siz tam sentetik 7100 serisi mi kullandınız yoksa yarı sentetik 5100 serisi mi?
5100'dü yanlış hatırlamıyorsam. Yağ şişesini atmamıştım tekrar alırsam aynısı olsun diye. Emin olmak için garaja bakmam lazım.
usta bi ya cek motorum acikti karni gurulduyor diyorum her seferinde başka bi yag oluyor o yüzden takma kafana kros degil, günde bin km yapmiyosun gider her türlü
Merhabalar ,
Bende V2 Chopper var yağ konusunda lt bazın 35 civarında gözden çıkarttım ama hangi yağı seçmem lazım kararsızım. Motul mu Iphone mu ? Bşr Iphone v2ler için özel yağ tasarlamış onu mu almalıyım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)