karbüratörün üstündeki diyafram nedir?
-
05 Haziran 2008, 14:01
ramzey 125cc scuter
resim çekemedim ama tarifle olur galiba
tam karbüratörün tepesinde bir metal saç kapak altında epey uzunca çapı 1,5 cm yay yayın bastığı 5-6 cm çaplı diyafram diyaframın bastığı bir hareketli piston ve pistonun altında benzin girişiniş kapatan uzun bir iğne var bu sistem nedir ne işe yarar?
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMA
Reklamlar
-
05 Haziran 2008, 15:16
Bu piston jikle görevi yapar. Pistona bir kaç kere pompaladığın zaman şamandırayı aşağı iterek hazneye daha fazla benzin dolmasını sağlarsın. Böylece zengin karışım sağlanmış olur.
-
05 Haziran 2008, 22:54
yucika adlı üyeden alıntı
Bu piston jikle görevi yapar. Pistona bir kaç kere pompaladığın zaman şamandırayı aşağı iterek hazneye daha fazla benzin dolmasını sağlarsın. Böylece zengin karışım sağlanmış olur.
ben senin dediklerinden ziyade, içindeki lastiğin karbüratöre anlık hava-benzin karışımı gönderiğini düşünüyordum . çünkü gazı açtıkça iğnenin kapağa vurduğunu duyabiliyorsun bazen.
-
06 Haziran 2008, 01:38
evet söylediğin çok mantıklı ama bu pistona pompalama meselesi nedir?
BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMA
-
06 Haziran 2008, 01:56
hayır katılmıyorum hava ayarını otomatik ayarlasın diye vakumlu pompa koyuyorlar
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
06 Haziran 2008, 02:14
ExTReMa adlı üyeden alıntı
hayır katılmıyorum hava ayarını otomatik ayarlasın diye vakumlu pompa koyuyorlar
emrah ın dediklerine katılıyorum..
farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez
-
06 Haziran 2008, 02:25
eeraktan adlı üyeden alıntı
emrah ın dediklerine katılıyorum..
Usta dükkandasın galiba hala
Sabah uyanınca gelcem
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)