hava filtresi nasıl temizlenir???
hava filtresi sünger ise sabunlu sula yıkayıp kurutursun
elyaf ise tuhafiyeden 1 mt elyaf alıp eskisine göre kalıp çıkarıp yenilersin
her ikisede değilse servisten veya motorsiklet parçacılarından alıp orjınalınla değirtirirsin
basınçlı hava ile temizle. bildiğim en mantıklı yöntem bu.
sertac1734 elektirikli süpürgeyle temizle, ama bir süre sonra değiştirmen gerekiyor biliyorsun.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
öncelikle kullandığın motorun markasını yazarsan daha iyi olur
ERASER WİLL COME BACK
bence hava filtresi temizlenmez, değiştirilir,
hava filtresine para vermezsen eğer, benzine daha fazla vereceksin çünkü....
Tribünlerde, Hep Dillerde Bu Sevda Bitmez Gönüllerde
Dar Ağacında Olsak Bile Son Sözümüz FENERBAHÇE !!!
Sünger filitre ise (genelde scooter gibi araçlarda kullanılıyor) mazot ile yıkayıp hava ile durulayıp, ince yağ sıkıp takıyorsunuz.
Karton, kağıt filtrelerden ise sadece değişim periyodunun yarısında bir hava tutup kaba temizlik yaparsınız. Değişim km'si geldiğinde yenisini takacaksınız.
Açık hava filtresi denilen özel filtrelerde ise özel solüsyonu ile temizlik yapıyorsunuz. Yalnız bu ürünlerinde yıkranma süreleri var.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Makine, ince yağ sıkıp takıyosunuz demekle filtrenin yağlı olmasının mı gerektiğini demek istedin. Geçen gün benim motorun filtresini çıkardım yağlıydı bu normal bişey o zaman.
Merhaba
Evet normal birşey. Sizin motorunuzun filtresini görmedim ancak yağlı filtreler çok uzun zamandır kullanılan filtre seçeneklerinden biridir. Filtreye sıkılmasının haricinde yağ banyolu(havuzlu) filtrelerde vardır. Özellikle eski traktör ve otomobillerde bu tip filtre kullanılırdı. Ancak günümüz şartlarında gelişen teknoloji ile buna gerek kalmadı.
Özellikle Scooter motoru gibi çekilen hava debisi düşük araçlarda yağlı sünger filtreler tercih edilmekte. İşlerinide güzel yapmaktalar. tabi temiz kaldıkları sürece
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
hava filtresi benim motorda koltugun hemen altındaki siyah bölmede bazen basınçlı havayla temizliyorum fakat belirli ömrü var zamanı geldimi değiştiyorsun ilk aldığında motoru 3000 veya 4000 km arasında
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)