ben sıcaklık ölçümü ile başladım moto-yol bilgisayarına devir ve hız için analog gostergelere gelen voltajı kullanıp ilerde devir ve hız verisini de okumayı dusunuyorum. şimdilik sadece saat, iç ve dış sıcaklık verisini okuyacağım..
ben sıcaklık ölçümü ile başladım moto-yol bilgisayarına devir ve hız için analog gostergelere gelen voltajı kullanıp ilerde devir ve hız verisini de okumayı dusunuyorum. şimdilik sadece saat, iç ve dış sıcaklık verisini okuyacağım..
[B][COLOR="Red"]C[/COLOR][/B]ourageous [COLOR="red"][B]B[/B][/COLOR]eautiful [COLOR="red"][B]R[/B][/COLOR]acer...... [B][I]HoNDa RuLeZZzzz[/I][/B]... :cat:
teşekkürler.gecikme videolar yüzünden kaynaklanmış.onları silip güzel bi çekim yüklemek lazım ama ilgilenemedim.devre gerçek zamnlı tepki veriyor fakat orjinal haliyle bws de çalışmadı.giriş kısmında değişiklik yapıp uyarlamaya çalıştım,en kararlı halini buldum.profesyonel değil ama iş görür.4 zamnlı değişik motor tiplerinde de deneyip paylaşmak isterim belki daha iyi sonuç verir;biliyorsunuz kaynak ateşleme sistemi..
·sevgi eylem ister·
link teki alet çok hoş incelediyseniz.bu devrede de sizin motor tipine uygun gecikme süresi mevcut.seven segmentleri uzatmak tamamen sizin becerinize kalmış,hatta grafik lcdye bile dökülebilir uğraşılırsakolaygele
·sevgi eylem ister·
ya ben elektirkçiyim devreyi anladımda elektrik aksamını nereye baglandıgıdır.bu devre elektirk aksamına mı yoksa motorsikletin motor kısmına mı takılıyor ? şimdiden teşekkürler.
Anladım ya saol paylaşımın için.
slm arkadaşlar bu devrenin nasıl çalıştığını ve nereye baglantı yapıldığını anlatırsanız çok sevinirim sinyali nerden alıyor cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
devre ateşleme bobininin giriş ucundan tetik alarak ölçüm yapıyor.o foto çıkmamış düzelttim.kontak çıkışından 12v ile çalışıyor,ortak şase ve tetik ucu bu kadar.ben devrede tetik giriş direncini düşürmek zorunda kaldım.orjinal haliliyle uygulama örtüşmedi.şimdilik biraz fazla gösteriyor ama ileriki aşamada düşük giriş ucu ve uygun direnç kullanarak çözülebilir sanırım.
devre de 1 konum seçici ve 2 gezici buton var.1.konum kullanılan uygulama alanını seçiyor,12 alternatif var.(tek silindir 2 zamanlı,4 silindir 4 zamnlı...gibi)2.ve devamı her led için açma devrini proglamlıyor buna redline ledleride dahil.bu arada orjinal redline çıkışı sabitti ben kırmızı blink led kullandım!son konum atadığınız değerleri kaydediyor veya girdiğiniz 1.devir ile redline devri arasını otomatik atıyor.
·sevgi eylem ister·
ahhh ahh üniversitede uzaktan okumanın dezavantajları bu derslerin hepsini aldım ama hiç birini görmedim
bilsem şimdiye çok uğraşım olurdu herhalde
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
ya aslında bana dijital kilometre sayacı lazım. hiçbir devre bulamadım bu konuda
şu cbf 150lerede devir göstergesi yaparsanır köşe olursunuz valla.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Arkadaşım tam kafamda yapmak ve yaptırmak istediğim bir konuyu ele almışssınız. sizi kutlarım.Bir diğer yapımcı elektronikçı 2 sene3dir hala yapacam diyor bir şey çıkarmı bilemiyorum. Fakat elle tutulur gözle görülür bir deneyim var ortada.Hem saat hem tarih hem hararet göstergesi harika bir olay. Ben hemen bir sipariş verip istekde bulunuyorum.Şimdiden teşekkür ederim
Mümkünse özel mail den beni arayarak irtibat kuralım. 5056852577cep
doğan-turegun@hotmail.com
Selamlar,
Kdzli öncelikle ellerin dert görmesin.Devrenin program,hex kodlarının linkini göremedim.hex dosyasını,programını link olarak atabilirsen sevinirim. Devre basit ama program olmadan tabii işe yaramaz. Kolay gelsin.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)