Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

dijital takometre (devir saati)

REKLAM ALANI
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı By_StaR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence güzel uygulama umarım yaparsınız. Bu arada FArugun dediği Konuya Katılıyorum Zira 16f84 ler i programlamadan bişey yaptıramazsınız.. onu programlamakta oldukca zor... Ben Bunları yapamadım aklım çalışmadı bu konulara ve end.Elektronği biraktım
    16f84 aslında programlaması en basit devrelerden biri PicC diye adlandırılan, C dilinden az farklı bir dili var. C'nin herhangi bir türevini bilen birisi için öğrenmesi çok basit.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ulkumuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RS 151
    proje mükemmel olurs bizzat yapacağım aynısını çok yararlı başlık olmuş uzun zamn sonra ilk defa geyikten sonra yararlı başlık gördüm..
    Dalından Kopan Yaprağın Akibetini Rüzgar Tayin Eder

By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    16f84 aslında programlaması en basit devrelerden biri PicC diye adlandırılan, C dilinden az farklı bir dili var. C'nin herhangi bir türevini bilen birisi için öğrenmesi çok basit.
    evet öylede işte çalışmayınca çalışmıyor Kafa...

Onu bıraktım İlham Yaptım KimyaYı Kazandım KimyaSal Maddeler Konusunda DAha iyiyim Akaryakıt ve Motosiklet için Kimyasallar Üzerine ÇAlışıyorum
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

gokhan_307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2006 Ybr 125 (Mavi)
    Hepinize kolay gelsin.Büyüyünce bende dereceli egzantrik yapıcam motoruma

Motosikleti
    CBF150
    Söle yapın onu yapmak için şu lazım program lazım Bu Lazım deyip duruyoruz fikir var içraat yok topic pert olmuş..
    her şey bir bmx'le başladı..

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Programı yazmak bilgisayardan gerçekten anlayan birisi için basit iş. Program mantığı şu:

gelen atımları saymaya başla
    yarım saniye sonra gelen atımları saymayı bitir
    yarım saniyede gelen atım sayısını 120'yle çarp
    LCD'ye gönder

Bunu PIC diliyle yazıp yükledin mi olay bitiyor

kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50
    arkadaşlar pic proglamlamak prg.layıcısı olan ve anlayan için çok kolay,zor olan kısmı programı yazmak ki program baskıdevre malzeme listesi hazır.zaten görüntü için olsa konuyu teknikte değil moto sohbet ya da fotoğraflar kısmında açardım.
    ·sevgi eylem ister·

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Nette biraz araştırdım aşağıdaki linklerde bir takım yapılmış örnekler var bunları bir incele istersen.

http://www.electronicsforu.com/elect...%20Speedometer
    http://www.edn.com/contents/images/51205di.pdf
    Alttaki linkte eeprom programı hazır olarak mevcut yazının en altında download kısmında
    http://www.nyx.net/~smanley/tach/tach.html

Motosikleti
    yamaha jc100
    Arkadaşlar Grafik LCD olan çalışmama en kısa zamanda başliicam fakat şu anda kartlı sistem üzerinde çalışıyorum ve gerçekten çok işlerim var. Ve pic işin en güzel programlama dili assemler dır yani bilgisayar dili bilmek ben onun üzerinde çalışıyorum zaten diğer programlarda yazdığınız kodları assemler diline çevirmekten başka bi işe yaramıyor. Yalnız şöyle bişey var ben şasemin üzerine koyacvağım motoru gaz teliyle değilde elektronik devrelşerle kontrol edicm yani anlayacağınız tamamen elektronik bi motosiklet olucak yanlız korktuğum olay Temp ra marka arabalar gibi devamlıu beyin arızası çıkarmaması. Neyse konu uzamasın sizden istediğim bana Yamaha RX115 yada RX135 motoru lazım.

Motosikleti
    devre tamam gözünüzaydın,kutulaması kaldı henüz uygun kutu bulamadım.resim 1.sayfada,videoları:
    http://www.izlesene.com/video/amator-takometre2/368773
    http://www.izlesene.com/video/amator-takometre/368751
    ·sevgi eylem ister·

everlasting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    cok guzel olmuş gule gule kullan

Motosikleti
    Alıntı SGLs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...fikir var içraat yok topic pert olmuş..
    dostum bu konuda bana GAZ verdiğin için teeşekkür ederim

http://video.google.com/videoplay?do...09366590966579

·sevgi eylem ister·

tbk_1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuru Fasulye tepkimeli, Enjeksiyon sistemi........
    Hazırlayıp benim gibi devir saati olmayanlara satmayı düşünür müsün tebrikler bu arada...
    ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq

Motosikleti
    2011CBR125R almalı :)
    ne yazıkki ben sizin kadar teknik bilgiye sahip değilim paylaşımda bulunmam zor

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Dostum bu güzel bir şeye benziyormuş.Sen bunun proje ve malzeme listesini bir ara bana da yollarsan sevinirim.Böyle bir şey yapsam heralde geçen dönem kaldığım dersten rahat geçerim

melik17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    slm arkadaşlar bnm orjinal gösterge analog ama devre dijital yanlız motora xenon bağladığımdan dolayı epromdaki program silindi o programı bulabilirmiyiz acaba

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    eline koluna sağlık dostum peki devreyi nereye bağladın ? montaj aşamasını yazarmısın.. nereye hangi kablo gidecek ?

edit: sen nereye bağladın alternatöre mi ? yoksa ateşleme bobinine mi ?
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Motosikleti
    Alıntı everlasting adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cok guzel olmuş gule gule kullan
    teşekkürler

Alıntı bur-k@ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eline koluna sağlık dostum peki devreyi nereye bağladın ? montaj aşamasını yazarmısın.. nereye hangi kablo gidecek ?

edit: sen nereye bağladın alternatöre mi ? yoksa ateşleme bobinine mi ?
    devre ateşleme bobininin giriş ucundan tetik alarak ölçüm yapıyor.o foto çıkmamış düzelttim.kontak çıkışından 12v ile çalışıyor,ortak şase ve tetik ucu bu kadar.ben devrede tetik giriş direncini düşürmek zorunda kaldım.orjinal haliliyle uygulama örtüşmedi.şimdilik biraz fazla gösteriyor ama ileriki aşamada düşük giriş ucu ve uygun direnç kullanarak çözülebilir sanırım.

devre de 1 konum seçici ve 2 gezici buton var.1.konum kullanılan uygulama alanını seçiyor,12 alternatif var.(tek silindir 2 zamanlı,4 silindir 4 zamnlı...gibi)2.ve devamı her led için açma devrini proglamlıyor buna redline ledleride dahil.bu arada orjinal redline çıkışı sabitti ben kırmızı blink led kullandım!son konum atadığınız değerleri kaydediyor veya girdiğiniz 1.devir ile redline devri arasını otomatik atıyor.1 kere ayar yapılacağı için butonları kutunun içinde bıraktım.başka motorlar veya eklentileri paylaşırım.
    ·sevgi eylem ister·

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    @ kdzli,
    Arkadaşım eline sağlık güzel olmuş ama videolardan gördüğüm kadarıyla devir sayacı biraz geriden geliyor.
    Yani motorun devri yükseldiğinde videodaki sesine bakıyorum devir sayacı hala düşük devirleri gösteriyor. Aradan biraz zaman geçtikten sonra devrini göstermeye başlıyor. Aynı şekilde devir düşüncede hala yüksek göstermeye devam ediyor. Bu durum eklediğin videollardan mı kaynaklanıyor yosa böyle bir geçikme var mı bu devir saatinde?
    Eğer böyle bir gecikme varsa pek faydalı olmaz. Çünkü red line'a girdiğimizi anlayamıyoruz böylece hem motorumuzu zorlamış oluyoruz hemde uygun vites değiştirme noktasını kaçırıyoruz.

Motosikleti
    yoq:(ama olujak. hıh
    abi ellernize sağlık çoq güzel bi proje ama km/h devir yağ bnzin dier aksamları göstern bi gösterge yapsanız yani full eloktronk bi göğüs süper bişi olur arabaların yol bilgisayarı gibitabi bu daha güzel tek tek hazırlamışsınz tekrar ellerinize sağlık ei çalışmalar

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler