arkaşlar speedfıght 2 ım var bılmeyen klmadı heralde
sımdı motora nasıl hava ayarı yapıcaz bunu bılen anlatabılırmı artık tamircilere para vermiyoruz.Hakkıyla yapsalar helal olsun ama yapmıyorlar bi anlatırsanız iyi olr
arkaşlar speedfıght 2 ım var bılmeyen klmadı heralde
sımdı motora nasıl hava ayarı yapıcaz bunu bılen anlatabılırmı artık tamircilere para vermiyoruz.Hakkıyla yapsalar helal olsun ama yapmıyorlar bi anlatırsanız iyi olr
[COLOR="RoyalBlue"][B]Ya Sev Ya Terket[/B][/COLOR]
Kendin oturacan hava vidasını kurcalayıp yapacan gaz verdiğinde patırdarsa havayı cok vermiş oluyon eğer boğulur siyah duman atarsa hava ayarını aç demek gerisi sana kalmış top sende.
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
motorun sesinden nlarsın. tarif edilmez aslında ama hava ayarını tam tutturduğunda motorun redline'a tam girer yani orta sehpada iken tam gaz açtığında motorun sesi kulağına güzel geldiği ve tekerleğinin son hızda döndüğünde tamamdır
bence karburatorle oynamamalısın ama yok ben öğrencem dersen de bişe diyemem
+tam gaz yaptığında motor teklemeyecek şekilde olması lazım
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
Motor rölantideyken; Hava ayar vidasını Sağa doğru çevir, Motor teklemeye başlar. Dur. Sola doğru yavaş yavaş çevirmeye başla, motorun düzgün ve sarsıntısız çalıştığı yerde bırak. Olay tamamdır.
Veya aynı şeyi motoru rölanti üstü bir devire çıkarıp da yapabilirsen. Çok daha iyi olur. Bu ayarda sorun; Gaz elciğinin sabit tutulabilmesindedir.
Kolay gelsin.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
vidayı sonuna kadar sık daha sonra 1,5 tur çevir ve bırak standart ayarları bunlardır iki zamanlıların
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
eywallah abi sende olmasan valla :D
[COLOR="RoyalBlue"][B]Ya Sev Ya Terket[/B][/COLOR]
karbüratör ayarı dediğiniz şey sadece bundan ibaretmi..
2 zamanlı scooterlarda 1,5 tur
4 zamanlı scooterlarda 3,5 tur oluyor genellikle
Tüketici yaşamak iyi değildir. Üretici olalım Mustafa Kemal ATATÜRK
o vida tam olarak nerede hava filtresinin üzerindemi ???
karburatorun ustunde arkadasım genellikle karburatorun sağ tarafında alt kısımda yer alır.
oyna ve boz ; bozmadan hıcbır seyı ogrenemezsın
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
len o ayar vidası rolanti için değilmi baska ne ayarı yapılıyor bu merete..
hava ayarı yapıyoruz keremcim rolanti deil unutmaki biz atomların hava ayarıda var
bakım kitabı yokmu kardeş sende onda mutlaka hava ayarının nasıl yapıldığı yazıyordur yanlış hatırlamıyorsam vidayı sonuna kadar sıkıyorlar sonra 3,5 tur çeviriyorlar ama dediğim benim motor için her motorun ayrıdır hava ayarı hiç bilmiyorsan bir ustaya sor illa kendim karıştırıcam diyorsan motorun sesini iyi dinlemelisin rolantide teklememeli tam gaz açtığında motor öksürmeyecek rahat çalışacak ok. bu ayardan sonra motorun olmazsa sorumluluk kabul etmem
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
lanet olsun bende aynı şeyle ugrasıyorum ne ayarmış bu böyle :D ya duman atıyor ya calısmıyor ya patırdıyor ılk motorumda o vida düşmüşdü ne oldugunu bılmıyodum yerıne kirbit cöpü sokmusdum o halde bile calısıodu şimdi cevir cevir cevir bi hal oldum parmaklarımda dişler acıldı cevirmekten bu gaz verince patırdama olayını kesemedim b, türlü ama bu konudaki bilgiler cok yardımcı olcak ty
benım vidanın sonunakadar sıkılmış hali net deıl ondan tutmuyor sertleşiyo ama zorlayınca sıkılıyo :S ama olayı cozdum oldu gıbı bu sefer
zaten tam ayar tutturamazsan motor kalkışta ve ya uzamada fark eder.hızlı kalkar geç uzar-ve ya yavaş kalkar sonradan uzar ayar hassas ,kolay gelsin.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
İşte bu.Yani bir motorcu yetişiyor.Vidayı bulunca sık devir aptallaşıca dur.Sonra açmaya başla ama turları say.Örnegin dört tur sonra tekrar aptallaştı gene dur.iki tur geri gel yani iki sapmanın tam ortası .bu dört zamanlı için.İki zamanlı için sonuna kadar sık ,sonra gevşetmeye başla yavaş yavaş tın tın net vurmaya başladıgında olay tamamdır.Hava filtren ve bujin temiz olsun.Yoksa yaptıgın ayar bi işe yaramaz.Kolay gelsin.mterayes26
DEMİŞKİ:
oyna ve boz ; bozmadan hıcbır seyı ogrenemezsın
Ybr de de mi aynı..Ezbere değil mi öyle önce sağa tam kapat sonra 3 tur aç..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)