Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

hava ayarı nasıl yapıcaz

REKLAM ALANI

asagıdaki baslıkta detaylı olarak yazılı

http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-301.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Paylaşım için tşkler.
    Geçen gün b.r kurye ybr 125 gördüm. Nerde ise 600 devirde o kadar sessiz çalışıyordu ki..Stop etme problemide yokmuş.. Bende de hava ayarı problemi var sanki..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

sky_forever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motoran SCUB 150
    150 ZC de böyle bi ayar vidası ve şansı mevcut mu acaba ??

tabiki olması lazım,tek sorun daha once ayar yapmadıysan ayarı bozma ıhtımalın yuksek ısın ehlı bırıne yaptırmanda fayda var,sanayıye gıtme ımkanın varsa karburatorculer ısını gorecektır

ihnanet39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SALCANO SPİDER 100 CC CUP MOTOR
    bende cup var salcano spider 100 rolanti ayarını yükselticektim yanlışlıkla hava ayarını bozdum galba kurcaladım tekrar ama yapamadım motor sabit gazla giderken sallıyo kendini gaz yemiyo sanki bide gaz salınca pat pat pat yapıyor

ergunerbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Alıntı Boğaçhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motor rölantideyken; Hava ayar vidasını Sağa doğru çevir, Motor teklemeye başlar. Dur. Sola doğru yavaş yavaş çevirmeye başla, motorun düzgün ve sarsıntısız çalıştığı yerde bırak. Olay tamamdır.
    Veya aynı şeyi motoru rölanti üstü bir devire çıkarıp da yapabilirsen. Çok daha iyi olur. Bu ayarda sorun; Gaz elciğinin sabit tutulabilmesindedir.
    Kolay gelsin.
    abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mı

Tropiksera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda İnnova 125 (2007) Yağı : 10w40 Kask : LS2
    Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı ergunerbaş adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi bi soru sorabilir miyim benimde 125 cc bi motorum var hava ayar vidasını her türlü denedim fakat son gaz çektiğimde kesiklikler var ayrıca gazi bıraktığımda devir düşerken patırtı var acaba hava mı
    egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var mesela yukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzozla oynadıysanız böyle bir sonuç genelde oluyormuş, bende şu an yeni egzozla patpat var mesela yukarıda resimdeki hava jetlerini değiştiricem, sonuca bakıcam, olmadı eski egzozla yeni jetleri deneyeceğim, o da olmadı eski sisteme geri dönüş, sahibinden.com da fmf egzoz ve jetkit leri satışa çıkarıcam ...
    yok hocam herşey orjin hatta sıfır egzos aldım bu hava ayarı gençliğimi yedi:D

adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    karburatörü değiştir üstat. Veya anlayan birine yaptır. Tamirci falan.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sırf patırdıyor diye mi rahatsızsın? Yani sorun olduğundan emin misin? Gerçi bu patırdamaların motora zararlı olduğunu da söylemiştin, sürekli böyle devam etmesi iyi olmayabilir.
    #sürenadam

Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karburatörü değiştir üstat. Veya anlayan birine yaptır. Tamirci falan.
    abi şöyle izah edeyim bu benim 3.motorum buji,hava filtresi değişti subap ayarı ona keza yaptırdım karbüratör temizledim aynen taktım manifoltta kesinlikle kaçak yok halen ayar tutmuyo ve 5.viteste devirlenmiyo artık son çare karbüratör veya cdı değiştircem bakalım

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    bende şöyle diyeyim. Yolda gidiyosun 1.2.3.4 yaptın. 4 viteste 100 km ye çıktı diyelim. 5 vites artık yemez. 5 vites motor rahatlatmak içindir. Veya rampa aşa basılabilir. 4 ten 5 e attığında sabit hızla gidebiliyosan sorun yok.karburatör ve cdı ile oynamana gerek yok. Dişlilerlede oynadıysan gene çekmez.

Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    Dişlilerde oynama yok abi fakat 5.te giderken minik bi rampa veya hafif rüzgara karşı gittimi resmen 5 istemiyo bile bi yakınımda 2004 kt var o iki kişi olduğu halde güç bela yetişiyorum anca yağ yakma gibi bi belirti falan da yok anlam veremiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:41 ----------

bende şöyle diyeyim. Yolda gidiyosun 1.2.3.4 yaptın. 4 viteste 100 km ye çıktı diyelim. 5 vites artık yemez. 5 vites motor rahatlatmak içindir. Veya rampa aşa basılabilir. 4 ten 5 e attığında sabit hızla gidebiliyosan sorun yok.karburatör ve cdı ile oynamana gerek yok. Dişlilerlede oynadıysan gene çekmez.
    Dişlilerde oynama yok abi fakat 5.te giderken minik bi rampa veya hafif rüzgara karşı gittimi resmen 5 istemiyo bile bi yakınımda 2004 kt var o iki kişi olduğu halde güç bela yetişiyorum anca yağ yakma gibi bi belirti falan da yok anlam veremiyorum

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    motor gücü zayıf geliyo gibi,rodajda iyi açılmamış gibi.

Motosikleti
    XT 660 Z Tenere
    motor gücü zayıf geliyo gibi,rodajda iyi açılmamış gibi.
    teşekkürler abi

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Merhaba mt ailesi bi sorum olacak yeni konu açmak istemedim onun için buraya yaziyorum.
    Motora gaz verdiğimde 5yada 6 saniye sonra gazi alıyor ve hızı artıyor bu gecikme neden olabilir ?

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı hsk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba mt ailesi bi sorum olacak yeni konu açmak istemedim onun için buraya yaziyorum.
    Motora gaz verdiğimde 5yada 6 saniye sonra gazi alıyor ve hızı artıyor bu gecikme neden olabilir ?
    karbüratör ateşleme vs bakmak lazım
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Aldığımdan bu yana 1*500km yol yaptım önceki sahibi baktı mi bilmem bi karbüratöre bakıp filtre leri değiscem

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    karbüratördekı 2 tane memeye hava ufletmeye 30 tl verme , ac kendın ogren . Yapamadıgını yaz ben tarıf ederım
    hsk bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)