100 km de 2-2,5 arası yakıyor
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
dostum ne yalan söyleyeyim benim de 150lik mondial hs vardı (hala duruyor ölü bi şekilde yatıyor kapıda ) kmde 130 kuruş yakıyordu artık saçmalamaya başlamıştı. normaldir yani çin motorları acayip şeyler yapabiliyor.
gerçi çinliler de durumun farkına varıp 2009dan itibaren bir çoğu motosikletlerine karbüratör çıkış yerine enjeksiyonlu yakıt sistemi koymaya başlayacaklar diye biliyorum.
bir de fazla yakma sebepleri içinde bir çok faktör var, bunlardan birkaçı ve önerilerim:
- benzini uzun yola çıkmıyosanız hiç bir zaman fullemeyin. 18 ltlik bir depoyu fullediğinizde aynı zamanda motorun ağırlığını da 18 kg artırmış oluyosunuz. bu da motorun yükü taşımak için biraz daha benzin harcaması demek. yarım depo kullanın devamlı. faydasını baya görürsünüz.
- devamlı yük taşımıyorsanız taşıma çantasını motorda takılı kullanmayın, gereksiz yüklerden kurtulun.
- sürekli yüksek devirli kullanımdan kaçının. bu motorun ömrünü de uzatır.
- motorun standartlarına uygun kaliteli yağ kullanın. castrol ve petrol ofisi ürünlerini önerebilirim.
- çook soğuk karlı bir kış gününde değilseniz motoru ısıtmayı beklemeyin, basın gidin (ha ısınana kadar da yüksek devir kullanmayın tabii o ayrı). rölantide bekleyen ve kalkış ivmesi yapan motor en çok benzini bu zamanlarda harcar.
- rodajı geçmişseniz sabit hızları tutturun, 100 km hızın altında kullanın.
100 km'de 3.3 Lt yakıyor....
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
Sj's Enjeksiyonlu motorun az yaktığını bilyordum ama bu kadar az yakabileceğini hiç tahmin etmedim 500cc de 100kuruş yakması mucuze gibi demekki benim 200cc ye enjeksiyon taksak 50kuruş yakacak
Karbüratörlü sistemi Enjeksiyon ile değiştiremiyormuyuz yaw gerci biraz serilik azalır ama..
en son hesapladığımda o da 2 hafta önceydi,45ytl ye fulledim(depoda biraz benzin vardı)130 km civarında ışık yandı ;) cbr600f sadece akrep var üzerinde
Peugeot speedfight2 100km/4Lt Benzin+200Ml yağ
100 kmde sakın kullanırsan 2.1lt
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
bende kanuni classic 125 var..100 km de 6 lt benzin yakıyor..
böyle giderse motoru o 6 lt ile yakacağım!!!!
100 kmde 2.5 lt benzin yakıyor
favori müzikLerim : VUKUAT çırçır senfonisi :mrgreen:[B][/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)