Arkadaşlar/ustalar, bir bilen vardır muhakkak. CUP motosiklet'lerde yağ filtresi varmı? varsa nerede? Yağ değiştireceğim, bu arada "Filtreyi de gözden geçireyim" dedim, ama bulamadım. Cevaplarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar/ustalar, bir bilen vardır muhakkak. CUP motosiklet'lerde yağ filtresi varmı? varsa nerede? Yağ değiştireceğim, bu arada "Filtreyi de gözden geçireyim" dedim, ama bulamadım. Cevaplarınızı bekliyorum.
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
Çoğu modelde yok ama birkaçında olduğunu görmüştüm (Çok nadir )
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
ExTReMa kardeşim, klasik anlamda bir filtre aramıyorum ama; gövde de bir kapağın veya irice bir somun vb. malzemenin arkasına saklanmış, temizlenebilir tarzda, belki bir filtre olabilir mi ? diye düşündüm. Motorun sağına soluna baktım, nafile bir şeyler göremedim. Sizin de Mekanisyen olduğunuzu biliyorum. yazılarınızı da takip ediyorum. Cevap yazmanızdan da memnun oldum.
Sorunumuza geri dönecek olursak; şööööleee derince bi hatırlamaya çalışsanız. varmıdır, yokmudur acep?
[B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]
Dediğim gibi hepsinde yok
Bazı çinliler bak biz filtre koyduk daha güzel daha sağlam motor ürettik diye koyuyorlar.
Ama bunlar farklı modellerde oluyor yani hepsinde yok.
Zaten motora bakınca anlarsın olup olmadığını
Bir göz gezdir baktın bişey yok boşalt yapı yenisini koy
Ayrıca mekanisyen değilim
6-7 yıl tamircide çalıştım 2 yıldırda arada bir uğruyorum dükkana o kadar
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
yağ tapasının ucunda olur. çoğu modelde bu yoktur. yağ filtresiyle zaten işin yok. ben cub motorumla belki 15 defa yağ değişmişliğim var, hiç yağ filtresi diye bişeye rastlamadım
nasil yok ya sizmi bilmiosunuz benmi yanlis goruyorum... ustad selenin altinda kaldir bak altina
Hava değil yağ filtresini arıyoruz biz kardeş
Çok göreceli bir tarif yapmışsın arkadaşım!
Cub tipi motosikletlerin yağ filtresi biraz ilginç olduğu kadar, ilginçte bir yerdedir!
Motor sağ ve sol kapakları açıldığında ancak görülebilir küçük bir süzgeçten ibarettir!
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
konuyu topluyorum cup motorlarda yağ filtrersi yoktur
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
Evet bazı 110cc Cub larda gerçekten yağ filtresi var ama çok nadirdir!
125cc motorlarda tapayı açtıktan sonra içeride konik bir filtre (denebilirse tabi) var.
Cub'larda ise ancak motor açıldıktan sonra kartelin alt kısmında bir süzgeç görülebiliyor!
bugün bir fotoğraf çekebilirsem akşama burada yayınlarım ne demek istediğimi
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
yağ filitresi genelde büyük cc makinelerde vardır..
birçok düşük cc motorda ne yazıkki yag filitresi yoktur..
onun yerine yag doldurduğumuz yerde yag cubuğunun bile değmediği bi noktada elek kadar sık dokunmuş tel filitre vardır ve aynından yağ boşalma tıpasının içinde vardır..
benim hussarı ben dağıttım ben topladım için iyi biliyom..(çok bilmişlik smileysi)
Yani kısaca şöyle diyebilirmiyiz; CUP tipi motosikletlerde, Yağ değişimi vb. nedenlerle değiştirilebilecek veya temizlenebilecek yapıda bir yağ filtresi yoktur. Doğrumudur arkadaşlar.
evet yağ doldurduğumuz yerdeki kapağı çıkardıktan sonra yağ cubuğunun bile değmediği bir noktada çay süzgecine benzer bi süzgeç vardır..
aynı süzgecten altta yağ tıpası içinde olması lazım (olmayabilirde)..
yani büyük cc makineler gibi sürekli yağ filitresi değiştirmek gibi bi derdimiz yok..
Yağ filtresi işini bağladık demektir.
CUP, bu işte arkadaşlar, dertsiz tasasız, az masraflı, memur/talebe işi, az yakıp çok giden bi motosiklet. Tam bir keyif aracı.
Bir gün...! Tüm motosiklet sevdalıları, CUP kullanıcısı olacaklar.(Bu zamlarla....)
Konu hortlayacak ama vardir bazı cub motorlarda yağ filtresi, nerede acaba..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)