Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İçi paslanan Egzoza Kapama yaptım.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    2004 Honda Twister
    Şık durmuş bence sen bunu hondanın Ar-Ge sine gönder bundan sonra öyle çıkarsınlar tüm dylanları üzerine de imzanı atarsın motor gücünde bir azalma yok sanırım ya da egzoz üzeri fazla ısınma.
    "İyiler Kazanır Kötülükler Kazınır Dediler, Mutlu Olmak İçin Mutlu Etmek Yeter Dediler" ...1 :cat:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı -BSI- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tenk yu veri maç ozaman.
    öperim geri kaç...

elimde olmayan bir tepki bu...öle gördük atadan...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    tebrik ederim çok güzel çalışma
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Gerçekten çok güzel olmuş.Tebrik ederim yaptığınıza deymiş.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

koray gfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda dylan - CBR 250R
    çok güzel oluş özendim bendemi yapsam ne
    Yarını düşünmeden, özgürlüğe yelken açmışcasına..

wes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ilk dylancılardan ama şimdi Piaggio beverly 500
    Bence kapak estetik olarak çok güzel olmuş, peki egzosa su girme ihtaimalini biraz arttırmışmıdır sizce???

Hocam güzel olmuş eline sağlık ama hevesini kırmak gibi olmasın da ;
    egsozların o şekilde yapılmasının bir amacı olmalı araştırdın mı? Neden öyle? Tamamen kapatınca olabilecek durumlar fln.
    Biliyosun herşey görünüşten ibaret değil...

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Şık durmuş bence sen bunu hondanın Ar-Ge sine gönder bundan sonra öyle çıkarsınlar tüm dylanları üzerine de imzanı atarsın motor gücünde bir azalma yok sanırım ya da egzoz üzeri fazla ısınma.
    Teknik olarak ölçüm yapmam mümkün değil ama 40-50 gr bir metalin ısınmaya yada güce bir etkisi olacağını hiç sanmıyorum. Çok basit bir birşey çünkü.

Hocam güzel olmuş eline sağlık ama hevesini kırmak gibi olmasın da ;
    egsozların o şekilde yapılmasının bir amacı olmalı araştırdın mı? Neden öyle? Tamamen kapatınca olabilecek durumlar fln.
    Biliyosun herşey görünüşten ibaret değil...
    Bu konuda haklısın abi ancak o boş kısmı tamamen doldurmadım. sadece önüne bir kapatma yaptım. Egzos çıkışınıda hiçbir şekilde engellemedim. Parça yapıştırma veya kaynak olmadığı için biraz kullandıktan sonra bir problem olursa hemen söküp eski haline getirebilirim. Ama sanmıyorum. Egzoz hissetmez bile orada öyle birşey olup olmadığını. Kendi halinde aynen çalışmaya devam eder diye düşünüyorum. Piyasada aynen bu şekilde egzoz çıkışı olan scooterlar var. Tabiki bilen ya da fikir yürütüp bir sakıncası olabilieceğini düşünenler varsa söylerlerse çok iyi olur. Benim aklıma gelmeyen başkasının aklına gelebilir.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Konuyu 2 yıl hortlatmak istemezdim öncelikle bunun için özür dilerim..
    Ama yeni konu açıp kalabalık yapmaktansa bi araştırayım dedim bu konu çıktı, bende burdan sorularımı sormak istedim..

Kanuni windy 125 2007 model motosikletimin egzosunu bi hevesle açtırdım.. Sesinden memnunum sorun olmuyor, yani rahatsızlık vermiyo sadece tatlı bi ses çıkıyor egzosdan..

Bu yaz ağustosta muayanesi var ve geçen sene bi arkadaşım muayeneden geçiremedi motoru bu egzos yüzünden.Bende sorun yaşarım diye böyle bi konuyu size sormak istedim konuyu okudum ama genede sorayım dedim..

öncelikli düşüncem egzosa yeniden kapak yaptırmak konuyu okuyunca anladım tornacılarda yapılıyormuş galiba bütün tornacılar yapabilirmi bunu?

Diğer sorum kapak yerine;

Ybr 125 egzosu alsam yan sanayi falan benim windy'ye uydurulabilirmi montajda sorun olurmu ?

Zaman kısıtlı bi an önce karar vermem lazım muayenesinden kalsın istemiyorum devrini falanda alcam motorun bi danışmak istedim..

Yorumlarınızı bekliyorum hatam varsa affola, saygılar..

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    eline sağlık..
    Bu boyalar dayanıklımıdır..??
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    poyraz kapakla falan gecmez muayneden mecbur egzozu deiştiriceksin.ybr egzozu büyük ihtimal olur uygulatırsın yani.bende asya motorun scooterı wardı egzoz ii ses cıkarmıyor diye mondial 151 rs lerin egzozndan alıp degiştirtmistim.o sekildede vizeden geçti.normal ses cıkardıktan sonra egzozunun ney egzozu oldugunn önemi yok.

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    poyraz kapakla falan gecmez muayneden mecbur egzozu deiştiriceksin.ybr egzozu büyük ihtimal olur uygulatırsın yani.bende asya motorun scooterı wardı egzoz ii ses cıkarmıyor diye mondial 151 rs lerin egzozndan alıp degiştirtmistim.o sekildede vizeden geçti.normal ses cıkardıktan sonra egzozunun ney egzozu oldugunn önemi yok.
    kapakla neden geçmiyor ki ? ilk sayfadaki gibi bi kapak yaptırsam orjinal gibi durur diye düşündüm ben..

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yaptırcagın kapak egzozdan cıkan sesi kesmez o sadece görüntü amaclı bisey.orjinal olması yada orj. gibi olması önemsenmiyo vizede.cevreyi rahatsız edip etmedigi önemseniyo egzoz konusunda

c3nk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda PS 150i
    harika olmuş eline emeğine sağlık, dylan aldıktan sonra bende bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum =)

çok güzel olmuş

uğşartığınıza değmiş..yalnız bu boyanın özelliğini remak ettim farklı renklerde avrsa nikelajı atmış egzos boyanabilirmi??

boyacılarda mevcutmudur

Motosikleti
    Yuan Gy 3A
    çok güzel durmuş eline sağlıkk

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Bu muayeneciler kafalarına göre galiba, bende açık egsoz var, muayeneci şaşırdım hiç bağırmıyor demişti, çok kolay geçtim muayeneden Muayehane içinde bağırtmayacağıma göre motoru, sanırım fazla anlamıyorlar
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

metal kaplama işlerinizde krom bakır altın gibi işlerinizde yardımcı olabilririm

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:07 ----------

nikel kaplaması atmış egzosunuzu ilk günkü gibi yeniden krom ile kaplayabilirim tabi istersen arkadaşım

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:09 ----------

arkadaşlar krom egzos jant vs gibi metal aksamların krom kaplanmaları eskimiş kromu atmış kısımların ilk günki haline kavuşturulmaları işlerinde sizlere yardıcmı olabilrim dilersneiz

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)