Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Depoma Sulu Benzin Basmışlar

Motovento
    REKLAM ALANI
    ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    abi nereden alıcam ki benzini artık?
    Bp den alıyordum işin çıvığı çıkardılar motosiklet performanstan düştü artık ordan almıyorum..
    2 aydır totalden alıyordum 2 hafta öncesine kadar iyiydiler ama 2 haftadır su basıyorlar.. şikayet edincede patrona söyle demeye başladılar.
    Shell istasyonu çok uzak buraya yakın olsa ondan alıcam..
    Yakında elmimde pet şişe ile benzin almaya gidicem hem su varmı diye bakarım hemde hava mı basıyorlar acaba korkusu kalmaz..
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fullthrottle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 650 Executive / Snow Owl
    arkadaşlar 2 gun once kireçburnu tarafındaki shell'den depomu full ledim ve 2 gundur motor can çekişiyor..en kotude e-5 den topkapıya bağlanırken virajda yatış esnasında ani bir tekleme ve gaz kesme sonucu dengem fecahat boyutlara ulaşmıştır! bu adamlar sadece motorun değil surucunun de hayatıyla oynuyor.. ayrıca en kotusu de kimin ne yaptığının hiç bir standardı yok..
    burada shell, orada bp, ötede total, beride po hangisinin ne verdiği belli değil..
    aynı firmanın bir istasyonu diğeriyle aynı değil..
    mümkünse herkes bozuk yakıt aldığı istasyonları yazsın en azından o istasyonları haritamızdan silelim...
    kireçburnu shell den uzak durun!
    Wildgoose Rider - Transalp 650

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Anladıgıma gore bu ısın BP PO Shell Total i yok bence o bayılgı alanların karakterı sahtekarlıkları ıle alakalsı sanırım benzını aldıktan sonra uzerıne nerler katıyolarr kım bılırr..Bence güvenilir işletmecilerlden almakk lazım...

Buyrun hersey ortada değilmii...

Akaryakıtın yüzde 70'i kaçak çıktı
    Verilen soru önergesi skandalı ortaya çıkardı.

12.04.2008 16:35
    Skandal: Pompadan satılan akaryakıtın yüzde 70'i marker'siz çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, yapılan denetimler sonucu 451 tesisten alınan 821 numunenin 572'sinde Ulusal Marker'ın bulunmadığının tespit edildiğini belirterek, bunlarla ilgili yasal işlemlerin sürdüğünü bildirdi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın soru önergesini yanıtlayan Güler, Ulusal Marker'e ilişkin, ilk kez 91 personelle 8 Haziran 2007 tarihinde başlatılan denetimler kapsamında, 18 ilde, 72 tesiste denetim yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

''Bilahare, yurt genelinde bulunan 11 bin 584 istasyonlu akaryakıt bayisi tarafından piyasa faaliyetine konu edilen akaryakıtın yeterli şart ve seviyede Ulusal Marker içerip içermediğinin tespit edilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin katılımıyla denetim programı hazırlandı. 14 Haziran 2007 tarihinden itibaren istasyonlu akaryakıt bayilerinde denetimler başladı. Bu denetimlerde toplam 60 bin 555 adet ölçüm yapıldı. Sahada yapılan ölçüm sonucu geçersiz çıkan 541 tesisten alınan 821 adet numune TÜBİTAK ve Ulusal Metroloji Enstitüsü'ne gönderildi. Söz konusu akaryakıt numunelerinin referans cihazla yapılan ölçüm sonucuna göre ise, 821 adet numuneye ilişkin ölçüm sonucundan 572 adedi geçersiz, 249 adedi de geçerli çıkmıştır. Ulusal Marker oranı geçersiz çıkan tesislere ilişkin yasal işlemler devam etmektedir.''

Bakan Güler, petrol konusunda yapılan denetimlerin tatminkar olduğunu, bu uygulamaların vergi ve gümrük kaçakçılığı ile ölçü-ayar düzensizlikleri ve benzeri denetimlerle de desteklenmesi halinde, elde edilen başarı düzeyinin daha da artacağını söyledi.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı chocolateman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Prometheus

Numuneyi aldım, akşam boşaltcam komple depoyu. Motor 2. viteste 85 yapıyor o stop etmeleri hariç sapıkça çalışmaya başladı, eksoz duman kokusu da berbat.

1 yıldır aynı bayiden yakıt alırım hiç sorun olmamıştı.
    işte bu yüzden bu memlekette enjeksiyonlu makina alınmaz...aynı şey İstanbuldada oluyor çünkü...

OPET deyince iiyice şaşırdım...en güvendiğim istasyondur...ama Anadoluda herşey olur inanırım...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Motosikleti
    apache baş baş Gt 250R and today 50 :)
    benımde aynı sey basıma geldı motoru bır an tekledı sonra calıstı stop ettı motorcuya goturdum karburator bozulmustu ve depodan benzınden cok su cıktı

chocolateman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660X
    Ne Sanayi Tic. Bakanlığından ne Opet yetkililerinden ses var. Depodaki yakıtı komple boşalttım, başka bayiden yeni yakıt aldım. 2. kez karbüratörü temizlettim. Şu an normale döndü motor.

mete_han akaryakıt istasyonlarında çalıştım, marka hiç birşey tamamen işletmeci ile alakalı. Shell in online istasyonları hariç diğer markaların kontrolü yetersiz. Sayaçları kontrol etseler de kaç litre satmış kaç litre almış göremiyorlar. Araya bir iki tanker kaçak yakıt girdi mi ruhları bile duymaz. Olan sana bana olur.

Şikayetvar.com da bir kaç şikayet okudum, adam arabamın motoru gitti enjeksiyon pompası bozuldu diyor. Cevaben ürünümüzde hata bulunamamıştır yazıyor Yapanın yaptığı yanına kar kalıyor.
    Free Motorcycle Team

Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım içinde solvent yoktur
    yok hocam bununki kesin tolyon dur

bence sen deponuda bi temizlettir ... emin olmadanda kişi kurum ve kuruluşların adını yazma ziraa hiç bir akaryakıt istasyon sahibi benzine su karıştırıp satacak kadar embesil değildir...bir sürü madde varken
    [COLOR="DarkOrange"][B]L a T i F[/B][/COLOR] :bounce:

Motosikleti
    Ramzey 150 cross
    Arkadaşlar ben de aynı durumu İzmir'de araba ile yaşadım. Araba benzin alır almaz sürekli teklemeye başladı. Sonra o benzinliğin yakınındaki bir araba tamircisine gittim, tamirci herşeyi naklen anlattı arkadaşlar. Benzincinin bazen kaçak benzin kullandığını bu durumdan birsürü şikayet olduğunu vs. Tamircinin tavsiyesi şöyle; benzininizi herzaman çok merkezi ve sürekli müşterilerinin sayısının çok olduğu benzin istasyonlarından almamız.
    Sibop ayarı:mrgreen:

o zaman aradığınız yerleri bırakıp enerji piyasası düzenleme kuruluna dilekçe yollayın arkadaşlar

http://www.epdk.gov.tr/tuketici/petrolsikayet.htm

ama benzin aldığınız zamanki fatura veya yazarkasa fişini ibraz etmelisiniz...

Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı LTF06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok hocam bununki kesin tolyon dur

bence sen deponuda bi temizlettir ... emin olmadanda kişi kurum ve kuruluşların adını yazma ziraa hiç bir akaryakıt istasyon sahibi benzine su karıştırıp satacak kadar embesil değildir...bir sürü madde varken
    Arkadaşım peryodik zamanlarda akaryakıt tankları kontrol edilir, sıcak soğuk etkileşimleri ve yakıtın durağan kalması, bekleyen bir aracın deposunda bile buharlaşmadan dolayı su oluşmasına neden olur, yakıt kalitesine göre de bu değişir. Sürekli sirkülasyon olan yakıt deposunda bu olmaz . İstason tanklarındaki pompalar tabandan çekmeye başladığı için ilk çekeceği de su olur. Bu noktada embesillik başlar.

Ayrıca yakıt sorunsuz olsaydı, karburatörü ilk temizlememizde tabanda su çıkmaz, yakıtı komple boşaltıp yenisi ile değiştirip, ikinci karbüratör temizliğinden sonra da motor düzelmezdi.
    Free Motorcycle Team

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    Benzin alırken şunlara dikkat ediyorum
    Yol üstü mü?
    Kaç tane benzin pompası var kaçı dolu
    Haftanın her günü sirkulasyon nasıl . Bunu onunden geçtiğim benzin istasyonlarında gözleyebiliyorum ve PO dan alıyorum .
    Hiç sorunum olmadı , Bir başka sapa yerden yine PO dan aldım bir sonraki benzinliğe kadar araba hırlaya hırlaya gitti , basınca gitmiyordu ( limit mi koymuslar ne ) .

Yani marka değilde benzinlik önemli gibi sanki.,

Saygılar

Alıntı chocolateman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım peryodik zamanlarda akaryakıt tankları kontrol edilir, sıcak soğuk etkileşimleri ve yakıtın durağan kalması, bekleyen bir aracın deposunda bile buharlaşmadan dolayı su oluşmasına neden olur, yakıt kalitesine göre de bu değişir. Sürekli sirkülasyon olan yakıt deposunda bu olmaz . İstason tanklarındaki pompalar tabandan çekmeye başladığı için ilk çekeceği de su olur. Bu noktada embesillik başlar.

Ayrıca yakıt sorunsuz olsaydı, karburatörü ilk temizlememizde tabanda su çıkmaz, yakıtı komple boşaltıp yenisi ile değiştirip, ikinci karbüratör temizliğinden sonra da motor düzelmezdi.
    bu konuları iyi bildiğin belli arkadaşım ziraa ne kadar olursa olsun o pompa tankın dibinden çekmez 30.000 litrelik bir tankta 1.500 litre azami yukarıdan çeker pompa hava yapsa bile içinde yaklaşık azami bu kadar mal kalır...

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Motosikleti
    KV 250 AGUİLİA
    Valla, ben onu bunu bilmem.. Tek bildiğim şey; Su benzinden daha ağır olduğu için benzinle karışmadığı ve dibe çöktüğüdür. Buradan yola çıkarak, sizlere önerim: Depolarınızdaki rezerv bölümünü kullanmamaya özen göstermenizdir. Yani benzininiz rezerv seviyesine düşmeden deponuzu fullemeyi alışkanlık haline getirin. Çünkü, rezerv musluğunu her açtığınızda öncelikle deponuzun dibinde biriken su (varsa) direk olarak karbüratöre veya enjektörlere yürüyecektir.

Aldığınız benzinde, benzinin kalitesine göre mutlaka bir miktar su veya su buharı bulunur. Bu sebeple her benzin alışınızda deponuzun dibinde su damlacıkları birikmeye başlar. Bu birikim ne kadar artmış ise risk de o derece artmış demektir. Suyun karbüratöre veya enjektöre zarar vermemesi adına gidilebilecek iki yol var:

1- Mecbur kalmadıkça rezervi hiç kullanmamak ve yılda bir kez (tercihen sezon başında) benzin musluğunu yerinden sökmek suretiyle deponun dibinde biriken suyun dışarıya atılmasını sağlamak. Bu işlemi, deponun içine bir miktar temiz benzin koyup çalkalayarak tekrarlamak önerilir!

2- Rezervi her seferinde kullanmak... Rezerve düşmeden benzin alıyor olsanız dahi depoyu her fullediğinizde, kısa bir süre rezerv musluğu açık vaziyette sürmek! Bunu her seferinde yaparsanız, deponun dibinde tehlikeli olabilecek miktarda suyun birikmesine mani olabilirsiniz. Çok az miktarlarda su damlacıklarının karbüratöre veya enjeksiyonlara ulaşması motorda önemli bir problem yaratmaz, zira benzinle birlikte hareket ederek yanma odasına giderler ve yok olurlar!

Son olarak şunu söyleyeyim: Bu topiği açan arkadaşımız, uzun süre rezerv musluğunu kullanmadığından deposunda su birikmiş olabilir. Yani en son benzin aldığınız istasyonu suçlamak her zaman doğru olmayabilir.

Umarım yeterli bilgiyi verebilmişimdir. Artık boşuna boğuşmayın şu marka iyidir bu istasyon kötüdür falan diye... TR de sahtecilik almış yürümüş; herkes kısa yoldan köşe olma peşinde... Güvenmeyin hiçbir markaya ve istasyona, siz en iyisi kendi tedbirinizi alın arkadaşlar!

NOT: Bakalım Mete kardeş bu yorumumun dibine de dinamit koyacak mı?
    ÖNEMLİ OLAN ZAMANA BIRAKMAK DEĞİL; ZAMANLA BIRAKMAMAK !!!

Motosikleti
    XT 660X
    Bugün Sanayi ve Tic. Bakanlığından telefon aldım. Yeni düzenlemelere göre denetimin EPDK ya geçtiğini yetkileri dışında olduğunu ayrıca, tekrar böyle bir durumla karşılaştığımda, alışveriş fişini elimizde bulundurmamızı, yakıt aldığınız pompayı aklımızda tutmamızı, aractaki yakıtı boşaltmamanız gerektiğini ve EPDK ya direk başvuruda bulunup yetkililerin gelmesini beklememizi söylediler.

Bu şekilde yapılan şikayetlerin hızlı bir şekilde denetlendiğini belirttiler.
    Free Motorcycle Team

Motosikleti
    Suzuki GS 500
    Benim hala tekerin içinde hava yerine yanlışlıkla su basıldı, ne olacak bilmiyorum ama henüz bir etki göremedim.

Motosikleti
    XT 660X
    Alıntı LTF06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuları iyi bildiğin belli arkadaşım ziraa ne kadar olursa olsun o pompa tankın dibinden çekmez 30.000 litrelik bir tankta 1.500 litre azami yukarıdan çeker pompa hava yapsa bile içinde yaklaşık azami bu kadar mal kalır...
    Peki kardeşim ürün boşaltımı sırasında bu dipte kalan mal belli bir sirkülasyona uğramaz mı? Sirkülasyon sonrası dibe çökmesi yine belli bir zaman almaz mı?
    Şayet bunlar olmaz diyorsan, Hiç yatmamış sürekli kullanılan bir araçta karbüratörede su birikmesi neden? Yakıtı komple boşaltım yeni yakıt alınca neden motosiklet normale döndü? Bilgilerini paylaşırsan sevinirim.
    Free Motorcycle Team

Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    Bu benzin istasyonu seçme işi iyice çığrığından çıktı.Genelde opet i öneriyorlar.Ben Adana da opetten aldığımda makine iyi gitmiyor.Aman ne zaman po dan alsam arada bariz fark var.Hatta dün otobana çıktım 143-145 gibi bir hız yaptım.Redline a giriyordu bıraktım.Adamlar roket yakıtımı koymuş nedir.Değişiyor işte.Bulunduğununz ilde sağlam bi tane saptayıp hep ona gideceksinz en iyisi

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    en pahalı benzin bizde bari adam gibi benzin satın insanlara şerefsizler...

celıl ybr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Ses Dylan (07)
    bence en ıyı benzın ıstasyonu shell enıstemde beat var baska ıstasyondan alınca 85 i gecmıyo ama shell den alınca 95 i goruyo ankara yolunda 100 ü goruyomus motor patlıycak gıbı oluyo dıyo
    İKİTEKER hastalığında tedaviyi bünyem kabul etmiyor

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    benzin olmuş 3.45 ( 97 oktan ) iyiye gitmiyor memleket..
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)