Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hazırlık zamanı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KAWASAKİ KLE500
    Kar, kış, yağmur derken bahar sarhoşluğuyla sezona girmek üzereyiz.
    Bu yüzden sezon hazırlığı konusunda yeni başlayanlara bir kaç önemli noktayı hatırlatmak isterim.
    Hem makinalara, hem de kendimize bakım yapmanın tam zamanı. Naçizane tavsiyem, mümkünse motorunuza tam bakım yaptırın ama hiç olmazsa kaç kilometrede olursa olsun, her sezon başında motor yağı ve filtrelerinizi değiştirin derim. Akü ikinci sezonunu doldurduysa ve kışın 15 günde bir marş basmadıysanız motorla dağ başında baş başa kalmanız içten bile değil, bir çeşme başında soluklanma niyetiyle mola verip sabahı eden pek çok kişi tanıyorum. Lastiklere şöye bir bakıp bu yaz da idare eder diyorsanız, asfalttan inmeyin bence.Umarım kışa girerken, zincire gereken önemi göstermiş, yağlayıp temizleyip öyle bırakmışsınızdır.Öyle yapmadıysanız işin ehline mutlaka zinciri de gösterin. Kaskların camlarındaki çizikler sizinle oyun oynar duruma geldiyse camı değiştirmenin zamanı da gelmiş demektir.Kapalı dolaplardan montları, kaskları vs. çıkartıp havandırmayı da unutmayalım.

Yeni motor alacaklar; bir bilene mutlaka danışın ve siz de motorunuzla iyi bir tamirci veya servisle tanışın, yazın yollarda bana bişey olmaz diyenlerin kan ter içinde nasıl motor ittiklerine hep şahit oluruz.Tura çıkmadan en azından geçeceğiniz belli noktalardaki servis ve tamircilerin telefonlarını öğrenin, ya da http://www.servisnerede.com adresini aklınızdan hiç çıkarmayın.

Telefonsuz yollara düşmeyin, tek kişilik uzun seyahatler pek akıllıca olmayacağından şimdiden kafa dengi bir partner edinin.Yola çıkmadan önce ne planladıysanız onu yapın, özellikle dönüşe geçmediyseniz güzergah değiştirmeyi tavsiye etmem.Kahvaltıyı sıkı yapmalı, öğlenleri hafif ve özellikle sebze yemekleri tercih edilmelidir.Yanınızdan suyu eksik etmeyin yoksa güneş tepenizdeyken Serap ara sıra çaktırmadan size göz kırpacaktır.Vücudunuzun her hangi bir noktasında alkol zerrecikleri tur atarken sakın ola siz tura devam etmeyin. Grubunuzla motorlardan tren yapmak gibi bir fanteziniz yoksa eğer, takip mesafesini ve zig zag, fermuar, çarpraz her neyse takip metodunu uygulamazsanız, ya treniniz olur ya da değişik markaların bileşeni bir limuzin.
    Turları ölümsüzleştirmek isterken birini öldürme gayreti içinde olanları hiç anlamıyorum.Fotoğraf veya kamera kaydını ya duran biri çekmeli ya da herkes durup peynir falan demeli ki resimlerde dişleriniz de olsun.
    Tura çıkmadan, yanınıza almanız gereken herşeyi alın, köprülerimizin yüksekliği 4,50 ve henüz ülkemizde motosikletlere tonaj uygulaması başlamadı.şaka bir yana, gereksiz eşyalarla kendinize işkence yapmayın bence.Ne arasanız marketlerde veya bakkallarda bulabilirsiniz.Şahsi eşyalarınız size kalmış tabi.
    Son olarak asfaltın sağından gidin ama araçların sağından geçmeyin.Yerleşim yerlerinde 50km/h yi, ana yollarda 88km/h geçmeyin. Aynadan arkanıza bakmayı, kafanıza kask takmayı unutmayın.
    Bir ihtiyacınız olursa adresimiz http://www.servisnerede.com

Farınız da yolunuz da açık olsun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    paylaşım için çok teşekkürler . şu kahvaltıyı sıkı yapma olayına alışabilsem tam süper olacak

knight79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Güzel bir hatırlatma, dikkate alınmalı.

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    paylaşım için çok teşekkürler . şu kahvaltıyı sıkı yapma olayına alışabilsem tam süper olacak
    kahvaltı sıkı yapamıyosan benim kullandıgım bi içecek karısımı var
    1. 500ml sut
    2. 2çiğ yumurta+3 tane de çiğ yumurta beyazı
    3. 1 poset mılk shake
    4. 100 gr multıpower genıer karbonhıtrat tozu
    5.1 adet muz
    6. 2 tablet omega 3 konsatresı
    bunları mıkserde cek tek seferde bıtırmen lazım ama arada nefes alırsan mıden cok bulanıyo bunu bodybuıld anremanından sonra yapıyorum o yorgunlukla bıle benı ayaga kaldırıyo
    ::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı ALİ DEMİR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1. 500ml sut
    3. 1 poset mılk shake
    5.1 adet muz
    bunları mıkserde cek tek seferde bıtırmen lazım ama arada nefes alırsan mıden cok bulanıyo bunu bodybuıld anremanından sonra yapıyorum o yorgunlukla bıle benı ayaga kaldırıyo
    tarifi verirken 3 ihlas suresi 1 adet de fatihayı unutmuşsun . ben bunu içmem . ıhıygggg

OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    1. 500ml sut
    3. 1 poset mılk shake
    5.1 adet muz
    bi anda yemek programı yapan siteye geldim zannettim

efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1_8
    Teknik ve faydalı bilgiler teşekkür ederimm
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda pcx 125
    1. 500ml sut
    3. 1 poset mılk shake
    5.1 adet muz
    bende buna benzer bi karısım kullanıodum ama her gun hergun hazırlaması ınsanı sıkıo. bunun tek seferde ıcıldıgıne emınmısın :D zaten sadece 500ml süt dion yumurta toz muz ıcıne gırınce kac ml oluokı tek seferde ıcılsın :D
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi anda yemek programı yapan siteye geldim zannettim
    ya bunu bana türkiye . 3.su bi abimiz soyledı cogu sporcu bunu bılmez gercekten cok super bı karısım onemlı olan onu tek seferde ıcebılmektır.yemek programınıda hıc sevmem

Alıntı ilhan1154 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende buna benzer bi karısım kullanıodum ama her gun hergun hazırlaması ınsanı sıkıo. bunun tek seferde ıcıldıgıne emınmısın :D zaten sadece 500ml süt dion yumurta toz muz ıcıne gırınce kac ml oluokı tek seferde ıcılsın :D
    ilk baslarda cok zorlanıyosun afedersınız bazen kustugum bıle oldu ama mide genısledıkce vede vucut bu proteın,karbonhıdrat,omega3,kalsıyum gereksınımını arttırınca tek seferde bitirmek zor olmuyo sen hangı sporu yapıyosun
    ::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]

Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    ya bunu bana türkiye . 3.su bi abimiz soyledı cogu sporcu bunu bılmez gercekten cok super bı karısım onemlı olan onu tek seferde ıcebılmektır.yemek programınıda hıc sevmem
    bilmiyorumda ben motorlardan bahsetmeyi daha cok severim biraz alındın gibi geldi bana

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    bilmiyorumda ben motorlardan bahsetmeyi daha cok severim biraz alındın gibi geldi bana
    yooo alınmadımmotordan bahsetmek tabıkı cook daha zevklı sadece bu konuyu paylasmak ıstedım

Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    yooo alınmadımmotordan bahsetmek tabıkı cook daha zevklı sadece bu konuyu paylasmak ıstedım
    sana iyi tarifler inş motor sahibi olursun

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    sana iyi tarifler inş motor sahibi olursun
    motor sahıbı olmak pek bısı ıfade etmez onelı olan bırbırımızın hatasını,acıgını bulmak yerıne daha uygun bı uslupla konuya yon vermek tır ha bıde askerlıgımı henuz yapmadıgım ıcın motor alma ımkansız ama gelınce gt 250 r dusunuyorum o motorada sahıp olacak kapasıtem var ve bılgı konusunda sabıt takılı kalmam her turlu bılgıye acıgımdıristeyen alır ısteyen almaz bu konudada ınsanları elestırmek pek bıze yakısan davranıs degıldır

GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    ali demır şu türkiye 3. kim yıldırım taşmı yoksa

Wallace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    keeway superlight, ybr125, kawasaki er5
    teşekkür ederim. güzel bir paylaşım olmuş.

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    Alıntı GeCe__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ali demır şu türkiye 3. kim yıldırım taşmı yoksa
    yok kamu güvener isimli bi abimiz yıldırım tas ı tanımıyorum

North_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cf Moto CLX-700 sport
    1. 500ml sut
    3. 1 poset mılk shake
    5.1 adet muz
    bunları içtikten sonra nie motora biniosun ki koş daha ii:d

Forumdan Uzaklaştırıldı
    mersinli arkadaşlar bilir. atom diye bir içecek var, bu da ona benzemiş . bunu hazırlayana kadar öğlen olur zaten, kahvaltıya gerek kalmaz

Motosikleti
    as t1
    böööğ içim döndü bune biçim içececek ya bukadar uğraşacağına direk sadece süt içsen daha iyi olmazmıydı
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

Motosikleti
    KAWASAKİ KLE500
    Herkese selam,
    İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bir kaç gündür yoktum, görüyorum ki yazımdan sonra motorcuların aynı zamanda iyi birer gurme olduğu kanıtlanmış . Geçtiğimiz hafta sonu hava güzeldi malum, ben de fırsatı değerlendirdim ve bir kaç arkadaşımla kısa bir tur yaptım. Bahsettiğim birkaç arkadaştan ikisi yazımı okumamış olacak ki, turun sonunda mekanik birer sorunla başbaşa kalıp, motorlardan birini malesef kucağımıza aldık. Sorun yine yukarda bahsettiklerimin dikkate alınmamasından kaynıklıydı. Motorlardan birinde motor yağı kalmamıştı. Arkadaşımın cevabı şu:Yağı değiştireli daha 3000km olmamıştı bile...evet bile bile davet etmiş aslında sorunu...Bilsenizde dışardan hiç bir şey göremezsiniz diyor, okumayanlar için yazımı tekrar okumalarını tavsiye ediyor, kazasız, belasız,sorunsuz yolculuklar diliyorum.
    http://www.servisNerede.com
    yakut

Ben de bir servis yöneticisi olduğum için, paylaşımı, servis sahibi veya tamirci arkadaşların da desteklediğini düşünüyorum. Zira arızayla uğraşmaktansa bakım yapmak her zaman daha kolaydır...

Cevap yazan herkese ben teşekkür ederim.
    yakut

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler