Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

tecrubeli arkadaslardan bazı konularda yardım istiyorum

REKLAM ALANI

ben motor surmeyi cok istiyorum ama bu işe harcıyabileceğim fazla param yok.ilk basta ehliyet sorunu var ve hiç motor sürmedim ama bu konuda çok arastırma yaptım surenlerle konustum... B sınıfı ehliyetim var. sizler kadar bu işleri bilmiyorum bir fikrim : ilk önce A2 ehliyeti veren bir yere gidip (tabi burası birazda kurs gibi olmalı) bazı seyler öğreneceğim tabi buarada ehliyet sorununuda aradan cıkarmis olucam onda sonra gazete yada benziri sekilde ilan verip atıyorum racingmotor uyla ... paraya ders verecek birini arıyorum....... ondanda bir iki suruş duruş vb. öğrendikten sonra motor kiralamak istiyorum cevremde motor kazasında ölen cok insan oldugu için bu işi fazla uzun sureli dusunmuyorum. acaba boyle birsey yapabilirmiyim?
    bu konuda bana yardımcı olmanızı rica ediyor hepinize kazasız surusler diliyorum.
    mobi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Eger istanbuldaysan Etik surucu kursundan Ali İhsan Bey ile bir konus
    sana yardimci olacaktır . 0 (212) 282 46 81 motosiklet.net de indirim yaparlar

Motosikleti
    R6
    ben ankaraliyim ama istanbulda Villa Levent surucu kursundan ders almistim. motosiklet egitimi konusunda iyiler gercekten. ayrica Suleyman Memnun'un surus okuluna da gidebilirsin ama racing icin acele etme derim ben. bende racing icin bekliyorum ve gercekten deneyim gerektiriyo. kismetse mayista chopper aliyorum. 1-2 yil binerim ona. sonra racing alicam.
    bu arada sen deneyimli birilerinden yardim istemissin, ben atladim hemen :tongue: onu farkettim
    [COLOR="Blue"][B]"Ey yaşam, senin bunca değerli oluşun ölüm sayesindedir."

Lucius Annaeus Seneca [/B][/COLOR]

dostum buradaki arkadaşlar bana kızacaklar ama benim önerim bu işi kendi kendine öğrenebileceğindir.b sınıfı ehliyetim var demişsin ama araba kullanma tecrüben ne kadar?eğer iyi bir şekilde araba kullanabiliyor ve bisiklete binebiliyorsan motorda kullanırsın.ama racing motoru unut!
    başlangıçta 125 yada 250cc lik bir motor al ve boş geniş bir alanda kaygan olmayan bir zeminde kendi kendine pratik yap.
    kullanmayı öğrendikten sonra git kurstan ehliyetini al.zira hemen hiçbirkurs doğru dürüst motor kullanmayı öğretmiyor.bazıları hariç tabi.

hiç bilmeyenlere zor gibi gözüksede zor değil.ben motoru aldım gazladım geldim.hemde doğru dürüst hiç motor kullanmamıştım.

bu konuda donald duck'ın yazılarını mutlaka oku.

Motosikleti
    R6
    Sana katilmiyorum jawa. Bu duse kalka ogrenilip dogusu bulunabilecek bi konu diil. Her hatasinin bedelini yaralarla odemesine gerek yok. Kaldi ki allah korusun ilerde buyuk motorla yaptigi hatalarin bedelide ayni oranda buyuyecektir. Birileri cukura dusup defalarca, ogrenmis bu isi ve tecrubelerini paylasmislar. Bugun motosiklet egitimini ciddiye alan ve motosiklet severlere bu isin dogrusunu ogreten kurslar var.
    Ayni cukura bile bile dusmeyelim.

Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Evet duse kalka ogrenilirmi bu is ya istemeden dusersin ama motosikletle cok dusuk hızla yapılan kazalar bile cok tehlikeli olabilir.
    Egitim almak bence cok onemli hic bilmeyen motosikleti dogru kullanmasini nerden bilecek bu sekilde trafige cikan bir suru insan var motosiklet kazalarinin buyuk bir cogunlugunu bu kisiler olusturuyor ve motosikletin imajının da zedelenmesine neden oluyor.

Motosikleti
    R6
    Haklisin Skullhunter ama gariptir eski motorcularin hicbiri kurs almak iyi biseymis gibi konusmuyo. Deneyimli motorcu arkadaslar genelde sacma buluyo. Yada bnm konustuklarim oyle. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu demek istiyorum o zaman :tongue:

Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Kim Egitim almanın yanlis oldugunu soyleyebilir ?

SRADkoprusu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fitness,bilgisayar,elektronik
    eğitim şart!
    Gsx-R 98

bence ders almaya hiç gerek yok kendin kendine öğrenebilirsin ama ilk öncee içinde korku olmayacak, motor öyle pis bir alet eğer içinde korku varsa korktuğun başına gelir , çok istiyorsan al motoru gel yanıma sana 3-4 saatte öğreteyim bütün püf noktalarını gerisi sana kalmış

speed senden motor öğrenen direkt kamyonun altına girer

muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR
    yahu sürücü kursuna gittiğinde sana öğretmelerinin ne sakıncası olabilir ki?
    Bana öğrettiler. Cillop gibi kullanıyorum. Fena mı oldu
    DBTYSG

ehuehue muratt a bak yardım almadan süremiyor işte abicim öğrenemez bu adam

Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Bu isi bir bileninden, hoca nezaretinde ogrenmek gibisi olamaz. Tabii ki imkan varsa oyle yapmak gerekir...de....sey... Turkiyede kac tane motosiklet egitimi veren profesyonel kurulus var bana bir sayabilirmisiniz? Uc? bes?

Daha gecen gun aramizdan Trabzonlu arkadas soruyor "Mtosiklet icin ehliyet almak lazimmi" diye...olay daha oralarda yani. Turkiye iki uc sehir degilki...

Imkani olmayan, bir arkadasindan esinden dostundan ogrenecek caresi yok. Ben imkani olana, ulasabileceklerime kendimce bir kurs bile yazdim.

Motosiklete Giris te. Hic imkaniniz yoksa ondan bir yazici ciktisi alip ciddiyetle takip edin yavas yavas en dogru "teorik" bilgiler ile ogrenirsiniz.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Ben bir kursa başvurdum.Önce bir motor bul iyice öğren sonra gel bakarız dediler. motorsiklet ehliyetinde işler böyleymiş. neyse haftaya alıyorum inşallah.

seda merhaba bende ankaradan yazıyorum ve şu anda başkent sürücü kursuna gidiyorum daha sonrada özel ders alacağım bildiğin birileri varmı?
    merhaba ben Ÿu anda a2 ehliyeti almak zereryim ve kendime ehliyetten sonra bir chopper almay dŸnyorum sitenize ye olmak istiyorum

W-GO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsiklek
    yok bilader ben yıllardır bisiklet kullanıyordum. Birgün arkadaşın motoruna binip gazladım o gün bugün motor kullanıyorum tek mesele dikkat zaten zamanla insan motoruyla bütünleşiyor gerisini beyin hallediyor sen bir motor al gazla bak hayatın tadına

Donald_Duck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1150GS Adventure
    Alıntı W-GO adlı üyeden alıntı
    yok bilader ben yıllardır bisiklet kullanıyordum. Birgün arkadaşın motoruna binip gazladım o gün bugün motor kullanıyorum tek mesele dikkat zaten zamanla insan motoruyla bütünleşiyor gerisini beyin hallediyor sen bir motor al gazla bak hayatın tadına
    Ya da "Olumun Tadina"...

Motosiklet kullanmak teknik bilgi gerektiren bir aktivite. Soyle boyle kullanmak belki mumkun olabilir ama hic bir sekilde gelistirmek mumkun olmaz. Ayrica verdigin ogut COK TEHLIKELI...lutfen boyle parlak fikirleri kendinize saklayin.

Bu tur cazip fikirlerin ustune atlayacak yuzlece yarim akilli genc var, bende gazlayayim hayatin tadina bakayim derken asfaltta yag lekesi olmak da var. Olayin gunahi senin boynunda kalir.

ArmoredSaint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda TRANSALP 2000
    W-GO ;
    o arkadaşının motoru otomatik scooter mıydı? yoksa Donald Hocamın dediği gibi bu işler o kadar da basit değil. İstersen bisikletle ya da scooterla dünya turu yapmış ol 200 kiloluk 5-6 vitesli 50-60 beygir bir motora binip gazlayamazsın... en azından ben yapamadım.

Hayır arizona çöllerinde dümdüz gıcır gıcır ıssız bir asfaltta gazlasan gene bi derece lakin burda trafik ve de seni çiğ çiğ yemeye azmetmiş magandalar var. Donald Üstad ne der bilemiyorum ama bence en önemlisi trafik tecrübesine sahip olmak. Sonra motoru tanımak ve ona hakim olabilmek ki bu da zamanla ve eğitimle olan birşey.

Deponuzdan benzin lastiklerinizden asfalt eksik olmasın.
    Like wild fire
    Comes roaring
    Mad whirlwind
    Burning the road

---------------------

TRANSALP 2000

mallesef basetin konu önemli ama malesef motorsikltle il gili büsürü site var ama aramaya devam et ben de motor siklet tamiri örenmek isti yom bulamadım

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler