Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motosikletimi yeniden topluyorum Lütfen yardım

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    yamaha jc100
    2000 yılında aldığım ve yaklaşık 5000km kullandıktan sonra ve bazı sebeplerden dolayı garaja kaldırıp yılda 3-4 sefer kullandığım jıncheng jc100 motosikletimi yeniden kullanmak üzere birkaç ay önce yola çıkardım fakat daha ilk 100metre gittikten sonra aniden krank milini kırdı ve parçasını hiçbiyerde bulamıyorum. Fakat bu motorlarla uğraşan bi servis buldum çok güzel bi şekilde toplayıp Turbo desteği falan ekleyebileceklerini söylediler bende yolladım. Sizce ne kadar doğru olabilir?
    Şase üzerinde elektrik tesisatını kendim yeniliyorum sinyalleri ve arka stop'u Ledli yaptım plaka aydınlatmada çok güzel oldu bikaç gün içinde ön farımı Angel EyE yapmayı düşünüyorum ve şu andada kontak anahtarını iptal edip kartlı sistem üzerinde uğraşıyorum. Fakat bi parçanın ne olduğunu çözebilmiş değilim yardımcı olursanız yada yönlendirme yapabilirseniz çok sevinirim takılıp kaldım kıpırdayamıyorum. Parçanın resmini aşşağıya ekliyorum...

işte motosiklet bu

Arka stop

Arkadaşlar sinyaller 4 konumlu ve konumları kendim yaptığım elektrik panelimdeki deepswitch lerden ayarlayabiliyorum yani sıkıldığımda istediğim gibi değiştirebilirim
    1-)Parklar açıkken sinyallerin sadece iç yuvarlağı yanar sinyal verdiğimde dış yuvarlak yanıpsöner
    2-)Parklar açıkken sinyalin sadece dış yuvarlağı yanar sinyal verdiğimde iç yuvarlak yanıpsöner
    3-)Parklar açıkken sinyaller komple yanıktır Sinyal verdiğimde yanıpsönmeye başlar (polis amcalar pek sevmicek)
    4-)Sinyaller normal bi şekilde hep sönüktür sinyal verdiğimde ayarladığım gibi ya iç ledler ya dış ledler yada tümü yanıp söner(polis amcaların en sevdiği sistem)

Sinyaller için elektronik flaşör(el yapımı)

Sinyalin normal hali

Sinyalin içindeki ledler

Ledlerin iç gruplarının yanmış hali(içten)

Ledlerin iç gruplarının yanmış hali(Dış kapak takılı)

Ledlerin dış gruplarının yanmış hali(içten)

Ledlerin dış gruplarının yanmış hali(Dış kapak takılı)

Sinyalin komple yanmış hali(içten)

Sinyalin komple yanmış hali(Dış kapak takılı)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    Sen zaten birçok şeyi aşmışsın. Kendi başına yapabileceklerini yap ve motoru çalıştırır duruma getirdikten sonra çok fazla masraf yapmadan bin ve keyfini çıkar bence derim. 100cc.lik bir makinaya daha fazla masraf yapmanın akıl karı olmayacağını düşünüyorum. İnşallah daha güçlü makinalara sahip olur onların üzerinde modifiye çalışırsın.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    stop lambası güzel olmuş eline sağlık
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    resmini koyduğun parça Elektronik ateşleme ünitesi (CDI).
    Turbo için hiç uğraşma 100cc motor fazla gelir. Tamir görmüş krank mil turbonun basıncına dayanmaz.

Motosikleti
    yamaha jc100
    Eyvallah kardeşim eğer çok hoşuna gittiyse sanada yapabilirim

Motosikleti
    Comet
    84 adet led koymuşşsun

ledler kaç voltluk,biraz fazla değil mi?
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

ExTReMa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşım krank kolunu sana bulabilirim.
    Kırklarelide hangi motosikletçi turbo takacağını söyledi ki sana?
    Turbo olayına gelince silindiri komple değiştirmesi gerekli ve bunu yapabileceklerini sanmıyorum.
    Ama salyangoz eksoz takarak biraz gücü arttırabilirler..
    вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
    tuem

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Yaaa bu led stop olayını bende dusunuyorum da bu LED lere 12 volt fazla gelmıyor mu ??? Kesme yapmıyormu ? 2.si frene bastıgında daha parlak yanmasını nasıl saglarız ??
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Jincheng'in o modelinde yamaha motoru var.Motorun çıkardığı ses çok güzel.Jincheng motorlar benim de çok hoşuma gidiyor.İnşallah yapacaklarını tamamlarsın.O zaman bir iki foto isteriz
    Kazasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
    Comet
    Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaaa bu led stop olayını bende dusunuyorum da bu LED lere 12 volt fazla gelmıyor mu ??? Kesme yapmıyormu ? 2.si frene bastıgında daha parlak yanmasını nasıl saglarız ??
    fazla gelmemesi lazım zira 84 tane saydım ben toplamda 12 wolttan daha fazlasını da kaldırır

fren ve stopların elektrik yollarını ayrı yaparsın 2 farklı şekilde yanar,ledlerin ayaklarını şekilli de yapabilirsen ortaya ilginç şeyler çıkar

Motosikleti
    yamaha jc100
    Alıntı nitrious81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1-)12 voltu direnç vb. elektronik parçalarla 2v!a kadar düşürüyorum bi problem çıkmıyor
    2-)"babaçi" arkadaşımın dediği gibi hatta resimlerede dikkat ettiysen normal sürüşte aradaki 3 sıra yanıyor frenaj da diğer 4 sıra yanıyor tabii istediğin gibi şekiller de yapabilirsin...

Alıntı ExTReMa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım krank kolunu sana bulabilirim.
    Kırklarelide hangi motosikletçi turbo takacağını söyledi ki sana?
    Turbo olayına gelince silindiri komple değiştirmesi gerekli ve bunu yapabileceklerini sanmıyorum.
    Ama salyangoz eksoz takarak biraz gücü arttırabilirler..
    Motosikletimin motorunu G.anep teki bi akrabama yolladım orada toplicaklar kırklarelinde değil bende zaten turbo olayında takıldım arıza yaptığında bile zorla parçaları bulunan bi motora turboyu nasıl eklicekler acaba
    Eğer bi problem çıkarsa yardımını isteyebilirim krank mili konusunda gerçekten çok zorlandık çünkü

Motosikleti
    YBR_125_'05_KIRMIZI BROADWAY '92_BEYAZ
    valla bu motorun aynısından bu sabah bende gördüm.aynı renk. ama markası yazmıyodu sadece jc 100 yazısnı gördüm.hatta arka koltugu biraz daha kalkıktı. 2.kat gibi duruyodu 3 kollu jantı olunca ybr'yi andırdı bana. resmini çekip sorcaktım mt'ye bu ne marka diye sen önce davrandın. gerçekten güzel sesi var.rx 115 gibi sesi vardı. 2 zamanlı gibi sesi vardı doğrumu ?

Motosikleti
    yamaha jc100
    Alıntı digi_boy26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla bu motorun aynısından bu sabah bende gördüm.aynı renk. ama markası yazmıyodu sadece jc 100 yazısnı gördüm.hatta arka koltugu biraz daha kalkıktı. 2.kat gibi duruyodu 3 kollu jantı olunca ybr'yi andırdı bana. resmini çekip sorcaktım mt'ye bu ne marka diye sen önce davrandın. gerçekten güzel sesi var.rx 115 gibi sesi vardı. 2 zamanlı gibi sesi vardı doğrumu ?
    Evet bu motorlar 2 zamanlı. Normalde sağlam olanının gidişi hakkaten çok güzel, motoru çok farklı mesela her tamirci toplayamıyor yada anlayamıyor neyin ne olduğunu. Yağ ve benzin ayrı koyuluyor. Yağ pompası ve benzini silindire göndermek için değişik aparatlar falan var. Gazını açtığın zaman sinek gibi vızıldayıp uzar. Fakat parça konusuna gelince hiçbiyerde bi vidası bile yok bi debriyaj balatası bile beni kanser etti. Parça konusu haricinde tavsiye edebileceğim bi motor.

erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Orjinal bir motora sahip olmak güzel olsa gerek.Bencede çok masraf yapma eğer az paran varsa ama kendin birşeyler yapmıssın ledler hoş olmuş
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

Motosikleti
    yamaha jc100
    Arkadaşlar büyük ihtimal Pazartesi bu alete Angeleye ekliicem eğer angeleye konusunda bilgisi yada görüşü olan varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim...

burak2003 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz motorcu :)
    Alıntı tieyennar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar büyük ihtimal Pazartesi bu alete Angeleye ekliicem eğer angeleye konusunda bilgisi yada görüşü olan varsa lütfen bilgi verirseniz sevinirim...

değerli kardeşim güzel şeyler yapıyosun helal olsun başarılarının devamını dilerim.

bende lüleburgazlıyım memnun oldum bu taraflara gelebilirsen görüşebilirz inş...

belkide parçalarını soruştururuz ... benimde senden bir ricam olucak bu stop fren ve sinyal ışığı tertibatında neler kullandın şema verebilirsen sevinirim bende elektronik ve bilgisayar donanımıyla ilgileniyorum ve motor meraklısıyım

msn adresim yalniz39@hotmail.com kolay gelsin diyorum....

s.a
    basmayı değil durmayı düşünüyorsan eğer, anlaki gerçek motorcusun he bide her bindiğinde heyecanlanmıyorsan eğer eksik bişeyler var be dostum....

RoLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6N
    harbiden helal olsun. emeğine sağlık. bilgim olmadığı için yardımcı olamicam ama tebrik ederim seni
    Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!

Drift Religion

Motosikleti
    yamaha jc100
    Kardeşim elektronikte prakiğin yoksa açılı led yerleşimini doğru yapamazsan normal led ten daha az performans alırsın. Ben sana inceliklerini anlatırım çok basit azcık sabır lazım sinyalin 1 tanesi yaklaşık 1 saat sürüyor. Eğer yapmak istersen sök sinyallerini ve arka stop'u gel yalnız gelmeden önce haber ver ist. dan uygun ledleri sipariş verelim beraber yaparız. Msn ekliyorum...!

hocam super olmus yalnız bişey sorucam bende yaptım ama sorun cıktı yardımcı olursan sevınırım
    benım farlar yada oarklar acık ıken frene basınca ıkıncı devre yanı ıkıncı sıradakı ledler yanmıyo ama far ve ya parklar kapalı ıken calısıyo bunu nasıl cozebılırm yardımcı olurmusun

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    eline sağlık çok güzel olmuş led ler ayrıca motorda çok orjinal ve 2 zamanlı ayrıca hafif baya bi çinli ağlatırsın arkanda
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler