Çin malı vitesli motorlar oldukça iyiyken. Scooter'ları neden çok kötüdür. Çin malı vitesliler ile japon vitesliler arasında çok fark yokken. Neden scooter arasında dağlar kadar fark vardır.
Çin malı vitesli motorlar oldukça iyiyken. Scooter'ları neden çok kötüdür. Çin malı vitesliler ile japon vitesliler arasında çok fark yokken. Neden scooter arasında dağlar kadar fark vardır.
::tartis:: Motor yorulmaz !!!! Sadece üstündeki insanlar yorulur ::tartis::
Bilmem... Bu ne ilginç cevaptır dimi.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
BENİM GÖRÜŞÜM ÇİNLİLERİN VİTESLİ MOTORLARINI ALANLAR ZATEN ESKİ MOTORCULAR NASIL DAVRANACAKLARINI BİLİYOLAR AMA SCOOTER ALANLAR MOTORUNU UZAY USSU GİBİ KULLANMAYA KALKINCA BİDE BİLİNÇSİZ HABŞRE GAZ AÇINCA YADA OTOMATİK OLDUGU İÇİN VERSENE Bİ TUR ATIYIM DİYENLERİN COK OLDUGUNUDA HESABA KATICAK OLURSAK BU ÖZET ANALİZ YETERLİ OLACAKTIR SANIRIM
pardon caps lock açıkkalmış o yuzden buyuk harf yazılmış adminlerden özür diliyorum
çünkü çinde daha çok vitesli motor var.çinliler scooter bilmiyolar ehuehueeuh:D :-)
Mustafa Kemal Atatürk
Scooter ya da vitesli ayrımı yapmak ne derece doğru bilmiyorum ama, bilinçli kullanımda hiçbiri bozulmaz bence.
Çin malı scooter da kullandım (Mondial 125 ZN 8,000 km.), G.Kore malı Hyosung GT250R (18,000 km.) ve japon malı Honda CBR600F kullanıyorum şu anda da.
Hiçbir motorum bozulmadı şu ana kadar çok şükür, olay kullanıcı da bitiyor bence.
Artık çin malı motorsiklet cıktı herkes motorcu oldu Antalyada adam daha hayatında bisiklet kullanmamış çin malı motor kullanıyor ve kullanmasınıda bilmiyorlar motor roday dönemindeyken bile basıyordu motor 8 binde haşat.Eskiden tek türk motor görürdüm artık nereye baksam motorsiklet.Kullanmayada bağlı
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Kullanmaya ve kullanıcıya bağlı olduğu gibi forumu incelersen vitesli motorlardan şikayet edenlerinde çok olduğunu göreceksin.
Çin malından daha çok bu motosikletleri Türkiye ye getirenlerle ilgili.Adamlar ne kadar ucuza ürettirebilirlerse onu istiyorlar haliyle biraz dandik mal oluyor kullanıcıda bilinçsiz olunca çok kısa sürede arızalar kaçınılmaz oluyor.suzuki an125, kymco agility,yamahanın ve hondanın küçük scooterları ybr cbr125 bunlar hep çinde üretiliyor ama sorunları yok denecek kadar az, fiyatlarıda hemen hemen çin dediğimiz motosikletlerle aynı hatta bazıları çin üretimlerinden daha ucuz.Demekki buradan şu ortaya çıkıyor çin malı dediğimiz motosikletleri Türkiye ye getiren firmalar çok kazanma derdindeBurada iş birazda bize düşüyor bu firmalara ödün vermememiz gerekiyor aynı fiyata marka varken bundan şaşmamak gerekiyor
Ne alaka yaw scoterlarda dandik viteslilerde
Aslında vitesliler daha çabuk arıza veriyor
Çok fazla titreşim var ve arızaların birkısmıda bundan kaynaklanıyor
Kullanımla alakalı kısma gelince o da kullanımla ve yapılan km ile alakalı zev için kullanıp fazla zorlamadan binersen tabiki uzun ömürlü olacaktır
Bende çinmallarına biniyorum rezil olduğum bir an olmadı ama sık sık arızalanmadı da.
Yinede binemk istemiyorum
Şimdilik en alt limitim hyo
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
scooter ların hemen bozulmasının sebebi hava filtresinden hava filtresini arka tekerin yanına koymuşlar motor ordan tozu topragı hemen silindire cekiyor 5000 de 6000 de motor bitiyor o makinaları toza toprağa vurmayacaksın bu da mümkün değil yada hava filtresinin ucuna bir hortum benzeri bişey takıp yukarıdan hava almasını saglayacaksın bu olay test edilip denenmiştir
çin malı vitesliler iyi scooterlar kötü diye bişi yok
çin malı motosikletlerin hepsi diğer büyük markalara göre kıyasladığınızda daha çabuk arıza veren motosikletlerdir ama bu arızanın sıklığı kullanımdan kullanıma değişir. aynı marka çinliyi kullanan bir kişinin motoru senede 1 sefer arıza veriyorsa başka bi kullanıcıda ayda birde arıza verebilir yani herşey kullanımda bitiyor
Bence bunları alayı aynı hıc bı farkı yok kalıtede hepsı standart altı burda artık kullanım farkı ve bakım olayı gırıyor
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
Cevap çok basit Made ın Chına.
Piyasada çin malı olarak scooterlar çoğunlukta oldugu icin size scooterlar çok arıza yapıyor geliyor.
abi cevap çok basit ucuza motor yapıp piyasayı altüst ediyorlar yaptıkları motor 3 senede dağılıyor yine gidip yenisini alıyorsun
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
bakarsan bağ bakmazsan dağ olur..
arkadas motura nası bakarsan oda sana ole bakar
sen ona bakarsan o seni taşır
ama bakmazsan hep sen onu tasırsın..
Bence bütün çin malları aynı...
Eğer imkanı olan arkadaşımız varsa çin malı yerine mutlaka farklı türden, sınıfında kaliteli ve de markası önde gelen bir seçim yapmalıdır. Daha önce shineray (110) marka bir motorsiklet almıştım fakat adeta elimde kaldı desem yeridir. Motora ne kadar da iyi baktıysam sonuç hiçbir zaman da değişmedi.
Eee ne demişler "Ucuz etin suyu.. Seninki benden kara.."
Saygılar..
HONDA BEAT + BEN = UZUN YOLLAR
ucuz etin yahnisi olmazmış.gerçi bendede var ve hala bi problem çıkarmadı.canınada okumama rağmen.birazda şans işi.
Drift Religion
ewet kullanıcıya göre değişiyo ama birkaç markanın haricinde scooter veya vitesli olsun özellikle scooter'larda kullanılar malzeme kalitesi yatsınamayacak kadar fark ediliyo vitesliyi tercih edenler ise daha önce vitesli motosiklet kullanmış kişiler oluyo ama ilk başlangıç olarak vitesli motosiklet alanların'da motosikletlerinde
sıkça problem yaşadıkları aşikar o motosikletini motosikleti o nu tanıyıncaya kadar
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)