Ortalama kaç km'de motoru rektefiye etmek gerekir.
Reklamlar
-
Çok merak ettiğim bir konu var. Genellikle uzun yola çıktığımdan dolayı yolda kalmaktan çok korkuyorum. 125 cc'lik Mondial agk motorum şuan 15.000 km. Kaç bin km daha götürür ortama. Yağını 1500-2000 km de bir değiştiriyorum. Kaç bin km'de motoru yenilemek gerekir.
Reklamlar
-
nasıl kullandığına bağlı devirli kullanıyorsan motorun ömrü 25 000 de de bite bilir orta devir yada düşük devirde kullanıyorsan 45 000 e kadarda gider 45 000 den sonra yağ yakmaya başlar tabi bunlar en iyi ihtimaller
-
bu işin kilometresi yok, 2-3 binde motor bitirende var, 10.000 lerce km motora anahtar vurmayanlarda var..
motosikletin bi yerden sonra çekişten düşücektir, yağ yakmaya başlıyacaktır
çin malına binmenin en büyük avantajıda motorun bittiği zaman olucaktır
rektefiye ettirmekle uğraşmassın, alırsın sıfır paçaları takarsın, rektefiyeci parasına motorun sıfırlanır
-
benim bildiğim 10/40 yağ koyuluyor ve bunun süresi 1000-1500 km arası (kullanmana bağlı)
LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL:cat:
-
playboy_77 adlı üyeden alıntı
benim bildiğim 10/40 yağ koyuluyor ve bunun süresi 1000-1500 km arası (kullanmana bağlı)
arkadasım adam refktefe dıyor yag degısımı demıyor
10.000 falan kardeş tahminimce
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
motorun zamanı gelince kendini belli eder zaten,belli bir ortalaması yok,ama yakın bilgiyi bence moto-kuryeler verir.ben şahsen ne kadar çin üretimi olursa olsun 20-25000 km gibi motor isteyeceğini sanmıyorum,en az 40-50.000 gider kanımca,100.000 km yi geçmiş 125 cc çok motosiklet gördüm(örn.honda titan,yamaha ybr125,honda kinetic,ve honda supercub c90 )
-
Bende merak etmiştim bu konuyu ve (marka model kalite fark edebilir) 75000 de gördüğüm bir kurye motoruna sordum neler yaptın diye? : dedi ki;
yağını bujisini gerektikçe değiştim, zincir uzadı ve lastikler değişti başkada bişi yok...
Yahu motor nooldu dedim 75000 de iyi daha baya gider dedi
ʞoʎ ʎǝşıq uǝpıƃ sɹǝʇ ɯıʎıʎı uǝq
-
PHAETONW12 adlı üyeden alıntı
motorun zamanı gelince kendini belli eder zaten,belli bir ortalaması yok,ama yakın bilgiyi bence moto-kuryeler verir.ben şahsen ne kadar çin üretimi olursa olsun 20-25000 km gibi motor isteyeceğini sanmıyorum,en az 40-50.000 gider kanımca,100.000 km yi geçmiş 125 cc çok motosiklet gördüm(örn.honda titan,yamaha ybr125,honda kinetic,ve honda supercub c90 )
1.9 TDI 80.000 motor zor çalışıyor deyince her kafadan bir ses çıkıyor,kapak açmak lazım falan filan.....
Bir Allahın kuluda kızdırma bujileri kurumlanmıştır demiyor.
Yağı desen bilen yok. http://www.gulf.com.tr/madeni_yaglar/default.aspx
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
10w40 yağı su soğutmalı motorlarda öneriyorlar 20w50 ise hava soğutmalarda öneriyorlar ama kullandığın şehirin hava sıcaklığınada bağlıdır cok sıcaksa 20w50 den şaşma eğer soğuk yada ılıksa 10w40 koyarsın hem performs hemde ömrü artar
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Haklısın bakkal bile biliyor ancak vatandaş masum birer KAZ hemide bol tüylüsünden.....
Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.
-
regresyon59 adlı üyeden alıntı
Çok merak ettiğim bir konu var. Genellikle uzun yola çıktığımdan dolayı yolda kalmaktan çok korkuyorum. 125 cc'lik Mondial agk motorum şuan 15.000 km. Kaç bin km daha götürür ortama. Yağını 1500-2000 km de bir değiştiriyorum. Kaç bin km'de motoru yenilemek gerekir.
slm,
motorun rektefiyeye ihtiyaci olunca yaptir! rektefiye olsunsun diye degil... dünya turu yapanlardan ögreniyoruz ki mopedlerine 100 bin km de sadece yeni piston takiyorlar sadece!!!
Memleketimizde bu rektefiye basini almis gidiyor....
-
valla çinliyle 13000i geçmek üzereyim daha sübap ya da avans ayarı bile yaptırmaım. ama tahimini bi 50.000 civarıdır... yağ yakmalar başlayınca bi baktırırsın gerekirse yaptırırsın.
-
-
LÜTFEN SOKAKLARA TÜKÜRMEYİN , ETRAFIMIZDA SURATINA TÜKÜRÜLECEK OKADAR ÇOK YÜZSÜZ VARKİ
-
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Kardes naptın sen yaaa benımkı 14 bınde sımdı bıttı mı yanı motor
Valla arkadaslarında dedıgı gını ben 4 bınde motoru yıyenleıde gordum eger yagını 1000-1500 km de bır degısıyorsan cok kastırmıyosan bakımını yapıyorsan baya gıder merak etme benımkı halen daha ılk aldıgım gıbı.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
harved adlı üyeden alıntı
Rektifiye etmek ne demektir ? merakımdan soruyorum
Diyelimki motosiklet yağ yakmaya başladı,veya sibop vuruyor veya yeni motor yağsız kaldı ve arkadaşım anlayamadı yatak sardırdı veya kol çıkardı..
Yeni ucuz, çinlinin parçalarını aldık ve ustaya verdik,bunlar motosiklete takıldı..
Bu yapılan işleme ne ad veriliyor...
Gerçekten
sırf merakımdan soruyorumda,en azından öğrenmiş oluruz.
yeni motoru almak demek desemya da gompile rektefiye
sen motordan pek korkma piston v.s diğer ıvır zıvır parçalardan kork
Tahsin Oğuz Acartürk çok KRAL adamsın......
-
harved adlı üyeden alıntı
Rektifiye etmek ne demektir ? merakımdan soruyorum
Diyelimki motosiklet yağ yakmaya başladı,veya sibop vuruyor veya yeni motor yağsız kaldı ve arkadaşım anlayamadı yatak sardırdı veya kol çıkardı..
Yeni ucuz, çinlinin parçalarını aldık ve ustaya verdik,bunlar motosiklete takıldı..
Bu yapılan işleme ne ad veriliyor...
Gerçekten
sırf merakımdan soruyorumda,en azından öğrenmiş oluruz.
slm,
bildigim kadariyla ingilizceden rectifying kelimesinden geliyor! (iyi ingilizce bilen arkadaslarim düzeltsinler..) buda düzeltmek, dogrutmak anlamina geliyor.
Bir yenileme degil! aksine malzemenin bir üst ölcüye alinmasi i buda taslas kaldirmadir yani bilincli bir asindirma.....
-
regresyon59 adlı üyeden alıntı
Şu Çinliler gireli 2 sene oluyor piyasaya, henüz motor yaptıran duymadım ben. Tahminimce bilinçli kullanımda en az bir 45,000 - 50,000 gider heralde.
Ayrıca 125'lik Çin'lilerde yağ değişimini 1,000 km.de bir yapmak motorun daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır kuşkusuz. En azından servis bana öyle söylemişti mondial'im varken..
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Çok kötü bir tahmin, birazcık araştırırsan ortalıkta 15,000'i devirmiş onlarca Çin'li olduğunu görebilirsin.
-
valla ben benim makinanın ciğerini söküyorum giderken daha bişey olmadı ses bile çıkmıyo ayrıca 70000 felan olmuştur
RUHUN BEDENİNDE, LASTİĞİNDE JANTININ ÜZERİNDE KALSIN......
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler