zinciri temizlediğine göre deponu ve karbüratorunude temizler korkma dök gitsin :D
zinciri temizlediğine göre deponu ve karbüratorunude temizler korkma dök gitsin :D
arkadaş başlığı açalı 6 sene olmuş, mazotu bitmiştir artık
Biri başlığı hortlatmış, bir diğeri dök bişey olmaz demiş. Depoda 1 lt diyen olmuş. O bahsedilen karışım otomobillerde sözü geçen bir karışımdır ki herhangi bir halta yaradığına dair hiçbir teknik veri yok. Soba borusunu eksoz diye bağlayan yurdum apaçisi tofaşçıkarın eksozunun daha fazla zırıldamasını sağlıyor diyorlar o kadar. O da otomobilde 45-65 lt arası benzin alan depoya 1 ltdir. 8 lt benzine 1 lt mazot karıştırırsan cc yükseltme hedefinin süresini kısaltırsın. Bu bu kadar basit.
Bi acaiblik var son günlerde, forumdaşlar, okuyun yazılanları el-insaf , benzincide başına gelmiş bu durum ne yapsa idi yeni başlık ile sorsa/fikir istese illaa birileri çıkıp " arama " yapın bu konu çıkardı, derdi muhtemelen.
Hortlatan neden hortlatmış okuyun azıcık , keyiften yahut troll'lük yok işin içinde el insaf.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Başıma geldiği sırada, bayram son günğ idi, herkes dönüş yolunda, istasyon mahşer yeri, kafada kask, dönmem gerektiğini belirten telefon, ne kokusunu alabildim ne başka bişey zaten leşş gibi sigara içimiştim çıkmadan evvel.
Yanıltan husus ise modern/yeni araçların sırada olması idi, malum artık trafikteki araçların yarısı neredeyse dizel, benzinci arkadaşta kasıt yok eminim, zira ödemesini yaptığım sırada yere para düşürmüştüm görmedim dahi, kendisi ikaz edip yerden alıp verdi, motordaki yarım depo yüksek oktan benzin ile karışınca, karbüratör, yüksek sıkıştırma oranı sanırım durumu kurtardı, motorda hasar olmadığı içinde üstelemedim.
Tabii yazıldığı üzere dikkat etmek gerek, itimat iyidir , ama kontrol daha iyidir ( Alaman ata sözü imiş, sevdim.)
Hocam Shell, BP, Opet vb akaryakt istasyonlarının sigortası var. Böyle bir durumda oluşacak her türlü zararı karşılıyorlar. Benzinci arkadaşa da birşey olmuyor.
Konuyu ben hortlatmistim, sagolsun @carbondioxid yardim babinda, kendi basina geleni aktardi vs. Ama bazi arkadaslar geyige sarip, sakalar yapmaya basladi, biraz gereksiz doluluk oldu... su anda bir sorun yok gibi, benzini de daha dogrusu mazotu da, Turkiye Petrolleri'nden almistim (TP). Normalde PO'dan alirdim, yol uzerindeydi, bu sefer oradan aldim... ve boyle bir durum karsisinda bu petrolun sigortasi var midir bilemiyorum...
Not: Atasozu ile ilgili de ben soyle biliyorum;
"guven, kontole mani degildir" ;)
Iyi surusler, kazasiz gunler...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)