Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Benzinli Motorsiklet deposuna mazot konursa!!

REKLAM ALANI
    BerKToprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HİLTİ
    zinciri temizlediğine göre deponu ve karbüratorunude temizler korkma dök gitsin :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı BerKToprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zinciri temizlediğine göre deponu ve karbüratorunude temizler korkma dök gitsin :D
    şu cevaplara bak yok artık
    hem forum kültüründen uzak hem de safi zarar
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    Alıntı BerKToprak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    esprimiydi bu şimdi yoksa ciddimiydin
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    arkadaş başlığı açalı 6 sene olmuş, mazotu bitmiştir artık

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Biri başlığı hortlatmış, bir diğeri dök bişey olmaz demiş. Depoda 1 lt diyen olmuş. O bahsedilen karışım otomobillerde sözü geçen bir karışımdır ki herhangi bir halta yaradığına dair hiçbir teknik veri yok. Soba borusunu eksoz diye bağlayan yurdum apaçisi tofaşçıkarın eksozunun daha fazla zırıldamasını sağlıyor diyorlar o kadar. O da otomobilde 45-65 lt arası benzin alan depoya 1 ltdir. 8 lt benzine 1 lt mazot karıştırırsan cc yükseltme hedefinin süresini kısaltırsın. Bu bu kadar basit.

Bi acaiblik var son günlerde, forumdaşlar, okuyun yazılanları el-insaf , benzincide başına gelmiş bu durum ne yapsa idi yeni başlık ile sorsa/fikir istese illaa birileri çıkıp " arama " yapın bu konu çıkardı, derdi muhtemelen.

Hortlatan neden hortlatmış okuyun azıcık , keyiften yahut troll'lük yok işin içinde el insaf.
    cenkito bunu beğendi.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen bayram'da bayram hengamesinde, lüx/yeni araçların arkasında sıra bekliyorum, meğer hepsi dizel araçlar imiş, hasılı benzinci'de , bende herkes leyla olmuş, bayram telaşesi, 3 litre kadar 97 oktan shell, üstüne eurodizel 3 litre kadar almışım.

Dönüş yolumun ilk kısmı rampa , hasılı 90 küsür kilometre yol geri geldim eve, yol süresince hiçbirşey hissetmedim , motoru eve adlım, ertesi sabah çalışmıyordu.

Ne oldu ne bitti şubu derken, depoyu kokladım ve durumu anladım , yolda kalmadım ancak sanıyorum'ki sübablara ve egzoz'a yüksek ısıdan dolayı bir güzellik yapmıştır, depoyu boşaltıp karbüratörü temizleyip o'gün bu gündür devam, motor Apachi XZ 250 RM , bahara doğru sübabları değişmeyi düşünüyorum, motor sıhhatinde birşey hissetmesemde bunu yapmayı planlıyorum, ancak siz erken fark etmişsiniz sanırım geçmiş olsun.
    yakıt alırken hangi pompadan veriyor özellikle kontrol ederim. kaç lt almış kaç lira etmiş litresi kaç liraymış falan zaten onlara baktığımı söylememe gerek yok. ama böyle bir durumda şikayet edebiliyorsun.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Başıma geldiği sırada, bayram son günğ idi, herkes dönüş yolunda, istasyon mahşer yeri, kafada kask, dönmem gerektiğini belirten telefon, ne kokusunu alabildim ne başka bişey zaten leşş gibi sigara içimiştim çıkmadan evvel.

Yanıltan husus ise modern/yeni araçların sırada olması idi, malum artık trafikteki araçların yarısı neredeyse dizel, benzinci arkadaşta kasıt yok eminim, zira ödemesini yaptığım sırada yere para düşürmüştüm görmedim dahi, kendisi ikaz edip yerden alıp verdi, motordaki yarım depo yüksek oktan benzin ile karışınca, karbüratör, yüksek sıkıştırma oranı sanırım durumu kurtardı, motorda hasar olmadığı içinde üstelemedim.

Tabii yazıldığı üzere dikkat etmek gerek, itimat iyidir , ama kontrol daha iyidir ( Alaman ata sözü imiş, sevdim.)

Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Hocam Shell, BP, Opet vb akaryakt istasyonlarının sigortası var. Böyle bir durumda oluşacak her türlü zararı karşılıyorlar. Benzinci arkadaşa da birşey olmuyor.

Alıntı efendy06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam Shell, BP, Opet vb akaryakt istasyonlarının sigortası var. Böyle bir durumda oluşacak her türlü zararı karşılıyorlar. Benzinci arkadaşa da birşey olmuyor.
    Bu bilgi iyi oldu, başımızdan ırak olsun, bir daha başa gelir ise, en iyisi, müdürü ile kibarcana konuşup, tutanak tutturmak olsa gerek.

fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Konuyu ben hortlatmistim, sagolsun @carbondioxid yardim babinda, kendi basina geleni aktardi vs. Ama bazi arkadaslar geyige sarip, sakalar yapmaya basladi, biraz gereksiz doluluk oldu... su anda bir sorun yok gibi, benzini de daha dogrusu mazotu da, Turkiye Petrolleri'nden almistim (TP). Normalde PO'dan alirdim, yol uzerindeydi, bu sefer oradan aldim... ve boyle bir durum karsisinda bu petrolun sigortasi var midir bilemiyorum...
    Not: Atasozu ile ilgili de ben soyle biliyorum;
    "guven, kontole mani degildir" ;)

Iyi surusler, kazasiz gunler...

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler