Gayet başarılı bir çalışma olmuş yakışır. Uya bilecek parçalarıda iyi bulup, uydurmuşsunuz. Paylaşım için sağolun. Çoğu kişiye fikir verebilecek çalışma.
Gayet başarılı bir çalışma olmuş yakışır. Uya bilecek parçalarıda iyi bulup, uydurmuşsunuz. Paylaşım için sağolun. Çoğu kişiye fikir verebilecek çalışma.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
tek kelimeyle harika keşke bizimde zamanımız olsada uğraşıversek ... ellerine sağlık yanlız ön çamurluğu neden kesme gereği duydun orjinali iyi diilmiydiki?
Ön çamurluk çok kısa. Böyle olunca yerden aldığı çamur ya da çamurlu suyu olduğu gibi yukarıya fırlatıyor tabii hedef direk motor blokunun üzerine ve radyatör peteklerinin içine doluyordu, motor blokunun üzerine dolanlar sorun olmayabilir belki ama, radyatörün içine dolan çamurların zamanla radyatöre zarar verme riski vardı. Benim yaptığım, aynı ende çamurluk bulunmadığından, uzatma işlemini piyasada ucuza satılan bir başka motorun çamurluğunu alıp oraya uygun hale getirmek oldu.
[COLOR="Blue"][FONT="Verdana"][SIZE="1"][I]Delikanlılığın kitabını yazdım ama basacak matbaacıyı bulamadım:wiinkk: [/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[SIZE="1"][FONT="Tahoma"][COLOR="Blue"][I]C.SÜĞÜRTİN__[/I][/COLOR][/FONT][/SIZE]
abicim helal olsun ellerine sağlık hepsi çok güzel olmuş...
hele sisy bar çok rahatlık olacağını düşünüyorum artçı için, sürekli bi yerlere tutunmasına gerek kalmaz...bende mi yapsam acaba öyle birşey benim motora
eline sağlık. güzel olmuş
yetenek meselesi, herkes yapamaz
herkese;kazasız,belasız,
özgürlüğe doğru iyi yolculuklar...:bounce:
abi çok güzel düşünmüşsün hepsini.motorunu geri aldın sanırım hayırlı olsun
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
tebrikler ... İşte en güzel cevap motor aksesuarlarını 120 öro dan satan zihniyete.... En az 400 öro kardasın... Bunun için de ayrıca tebrik ederim....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Orjinal motor aksesuarları pahalı değil sadece azcik soygun yapıyolar el emeği göz nuru diye buna denir çok güzel olmus bizimle paylastiğin icinde ayrıca teşekkür ederim!
djelals,kardeşim ellerine sağlık bu caponların boyu küçük beynide küçük onların yapamadığını sen yapmışsın herşey dörtdörtlük pvc borunun işlevselliğini arttırmışsın yakında pvc boru fiyatları artar.Emeğine sağlık kazasız keyifle kullanmam dileğiyle,Adanayada bekleriz kardeşim sağlıcakla
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
Teşekkürler msoysarac. Yazın Ceyhan'da ahmetnr'nin yanında görüşmüştük. Ceyhan'a selamlar.
Aslında çevremizde o kadar çok malzeme var ki. Beğenmeniz beni teşvik ediyor.
Eyvaah, ben ne yaptım Mecburiyet olunca insan bir şeyler yapmaya yöneliyor. İlginize ve beğeninize teşekkürler.MoToR adlı üyeden alıntı
Haklısınız. Beğeninize teşekkür ederim. Aslında güzel olmasa da, ya da daha önce tasarlanmış olan alışılmışlar gibi olmasa da, benim ihtiyacımı giderecek şekildedir. O en azından benim el emeğimdir.TanImsIz adlı üyeden alıntı
Teşekkürler alp_tunay. Haklısınız. Şimdi bu aksesuarlar için harcamam gereken parayı motorla daha fazla gezmeye ayırabilirim.alp_tunay adlı üyeden alıntı
Teşekkürler gürsel. Geçenlerde Karayılan'ımla ilgili olarak yolladığın özel mesajın beni çok etkilemişti. Çok şükür şimdi motorumu (Karayılan) geri aldım. Şubat tatilinin ikinci haftasında Adana'ya yakınlarımın yanına gelmiştim, seninle de görüşebilmeyi ümid ediyordum. Fakat hanım'ın azizliğine uğradım. "Hazır buraya kadar gelmişken bizi bir de Konya'ya götür" deyince çıktık Konya'ya gittik. Tabii seninle görüşme ihtimalim ortadan kayboldu. Dönüşte ise hiç Adana'ya uğramadan otobandan direkt Reyhanlı'ya geldik.demirgursel adlı üyeden alıntı
Teşekkürler asimavi. Mecburiyet + 2 gram el becerisi+2 gram hayal gücüasimavi adlı üyeden alıntı
Teşekkürler erginbay. Kendini mecbur hissediyorsan yaparsın. Bulunduğun yerde amatör fikirlere açık bir demirci-kaynakçı bulman gerekir.erginbay adlı üyeden alıntı
Teşekkürler THE_LANCET. Forumların en güzel yanı bu olsa gerek. Yardıma ihtiyacın olduğunda ortak akla başvurmak, elindekini de başkalarının istifadesine sunmak ortak aklın faydası konusunda en güzel örnek olsa gerek.THE_LANCET adlı üyeden alıntı
Teşekkürler karpatkurdu. Ben öğretmenim. Belki "hocam" şeklindeki hitap mesleğime daha uygun olabilirdi Herşey gönlünce olsun.karpatkurdu adlı üyeden alıntı
Teşekkürler PHAETONW12.PHAETONW12 adlı üyeden alıntı
Fikrimi paylaşabildiysem ne mutlu.hedowich adlı üyeden alıntı
Orta ayaklığın maliyetinden ziyade iş bilmez adamlarla uğraşmak çok zor. Anlatıyorsun, anlamıyor, ya da anlamış görünüyor, işi yapıyor, bir de bakıyorsun ki, eğri-büğrü bir şey çıkarmış ortaya, o parçadan vazgeçiyorsun, yeni bir parçayla projeye tekrar başlıyorsun. vs. Montajında bir zorluk yok. Alırsın metreyi eline, ölçer biçer, ne gerekiyorsa onları teker teker yaptırırsın, olur biter.
Teşekkürler. Her icat, bir derin ihtiyaçtan doğuyor demiştim az önce. Nasıl bir derin ihtiyaç? Karayılan'ı aldığım zaman (Haziran 2007'de idi sanırım) eşimi gezdirmek için okulundan aldım. Yola çıktık. Önceki motorumun performans(sızlık) durumundan dolayı bu motordaki hırçınlığı bir an unutmuşum, aniden gazı açınca eşim düşme tehlikesi geçirdi. Bunun üzerine ihtiyaç hissedip, derhal sırt desteğini tasarlamak düşüncesi ortaya çıktı. Bir de düşündüm ki, yapacağım parça tek bir hedef için olmamalıydı. Topcase de taşımalıydı. Öyleyse ikisini kombine yapmalıydım. Amaa, bu motorlara orijinal aksesuar diye satılan diğer çanta demirleri gibi olmamalıydı. Bu durumda ben de motor üzerindeki yük taşıyabilecek, destekli bağlantı noktalarını araştırdım. En uygun yer artçı tutamaklarının bağlantı noktalarıydı. Ben de tasarımlarımı bu yönde yaptım. Herşey gönlünce olsun. Selamlar.tugcetugce adlı üyeden alıntı
Teşekkürler abal. Beğenmiş olman beni daha güzel tasarımlar yapmaya teşvik edecektir. CorelDraw çok güzel bir program. İlk zamanlar sırf zihnimi dinlendirmek için uğraşıyordum. İnsanın ufkunu açıyor. Bu arada ben öğretmenim. Corel ile tanışmam tamamen tesadüfi bir şekilde oldu. Öğrenmek durumunda hissettim kendimi ve birşeyler öğrendim. Senin meslek Corel ile yapılan bir meslek mi? Mesela grafikerlik?abal adlı üyeden alıntı
Teşekkürler jeansatar. Bu gün herkese hakkını helal ettirdim, artık rahatlayabilirim anasını satiimjeansatar adlı üyeden alıntı
Aslında çok sevimsiz ve huysuz bir adamımdırdigi_boy26 adlı üyeden alıntı
Teşekkürler digi_boy26. Ayaklık zayıf değil aslında. Resimdeki görüntüler yanıltıcı olabilir. CBF 150 130 kg. Onun orta sehpasında yarım parmak boru kullanılmış. CBF 500 ise 180 kg. bunun orta sehpası için 2 mm et kalınlığında üç çeyrek çapında boru kullandık. Zaten parçaların konumuna bakacak olursan, bu değil, bunun gibi beş tane ağırlığı kaldırabileceğini anlarsın. Neden mi? Çünkü:Sehpanın en alt parçası yuvarlak ve o yuvarlağa mukavemet kazandıran yatay parça var. Ayrıca, üzeri kubbe ile örtülü yapıları, bir de tarihi köprüleri incelediğin zaman günümüze kadar gelebilen yapıların bunlar olduklarını görürsün. Hiç bir demir kullanılmadan yapılan o kubbemsi köprülerin üzerlerinden ne yüklü taşıtlar geçer de hiç bir şey olmaz. Örneğin, Reyhanlı ile Antakya arasında Demirköprü denilen bir köprü var ki, o köprünün bin yıllık olduğunu duymuştum. Hala üzerinden ağır tonajlı tırlar geçer, hatta çoğu zaman bir tane değil, aynı anda iki tane. Yuvarlak parçaların üst kısmındaki iki tane dik parça da zaten dik konumda yükleri kaldırdığı için her durumda mukavemetlidir. Geriye de dengeyi bozacak bir unsur kalmıyor.
Hemen de abartmayalım. Şımarırım sonra Ne kadar para, o kadar köfte diyor adamlar. Bu motoru alırken ıcicik daha para verseydik iç çamurluklusunu da alırdık öyle değil mi Hatırlar mısınız? Bir zamanlar Şahin markalı arabaların sağ kapı dikiz aynasını takmadan fabrikadan satışa çıkarırlardı da, onu sonradan taktırılırdı. İçerideki teyp yerine de üç kuruşluk teyip takmaya pintilik ederler, istiyorsan sen tak diye oraya uydurma bir plastik kapakla kamufle ederlerdiTEFLON adlı üyeden alıntı
Valla bu gün öyle bir gaz verdiniz ki bana, sabaha kadar nasıl yatacağım bilmemharbiturk adlı üyeden alıntı
Şaka bir yana, teşekkürler.
Teşekkürler ozrace. Herşeye de para verilmez ki kardeşşşim. Ona buna para vermekten gezmek için motora benzin koyacak para kalmıyooorozrace adlı üyeden alıntı
[COLOR="Blue"][FONT="Verdana"][SIZE="1"][I]Delikanlılığın kitabını yazdım ama basacak matbaacıyı bulamadım:wiinkk: [/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[SIZE="1"][FONT="Tahoma"][COLOR="Blue"][I]C.SÜĞÜRTİN__[/I][/COLOR][/FONT][/SIZE]
Elinize sağlık. Güzel fikirler icraata geçirilmiş.
Arka çamurluktan birde bana lazım
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
ön çamurluk harika olmuş tam oturmuş yani,bence zaten fabrika çıkışı ön ve arka tıpkı senin yaptığın gibi olması gerekir eline ve emeğine sağlık
KaLbİnDe ŞeYtAnLaRıN mElEkLeRdEn FaZlA oLmAsInA iZiN vErMe!!!
by tpr.
abi herzaman beklerim,geçenki gelişinde kısmet olmamış inşallah bi dahakine
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
Güzel olmuş orjinal olsa bu kadar iyi olurdu :D ellerine sağlık umarım uzun süre kullanabilirsin.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)