Motorda hiç yağ kalmamış:(
-
Arkadaşlar motorum cbf150, 2350 km de. Alalı 3 ay oldu. Yaklaşık 3-4 hafta önce 1000 km bakımında serviste yağı değişti.
4 gündür kullanmıyordum kardan dolayı. Dün tekrar kullanmaya başladım. 25 km sonunda motordan hafif bir yanık kokusu gelmeye başladı ama önemsemedim. Ama bugün şüphelenip yağına baktım. Yağ tamamen bitmişti. Bu çok ciddi bir sorun sanırım:( Bu neden olur ve ne yapmalıyım şimdi? Canım çok sıkıldı bu duruma:(
Reklamlar
-
motora yağ koydukları kapağı kontrol ettin mi?tam sıkı olması lazım yoksa motor çalıştıdığı esnada basınç yapıyor(püksürüyor) hafif aralık varsa zamanla sızabilir.bide altta conta gibi yağı boşaltan bir bölüm olması lazım o contayıda kontrol et.orasıda titreşimle felan gevşemiş olabilir
LasTiği YaK, RuhUnU deĞiL:cat:
-
arkadasım cbf 150 zaten ufaktan yağ yakar hiç biseye karısma direk servise
-
servisinyağı değiştirdiğinden emin değilim çünkü bendede aynı durum oldu 500km olmadı kontrol ettim yağ 250gr eksilmiş ve yağ çok kötü idi şüphelendim yağı kendim tekrar değiştim 1000km sonra çok az bir eksiltme oldu yani düzeldi
-
Motor bloğunda gevşek vida varsa sıkıştır. playboy77 nin dediği yerlerede göz at. Vidaların üzerinde güç denemesi yapma sıkıştıysa bırak. Motosikletine gereken ölçüde yağ koy. tekrar çalıştır. Motorun sağını solunu iyice incele yağ damlatan veya akıtan bir yer varmı bak, bu işlemi yaparkende arasıra ara gazı ver. Motorda basınç çoğalacağından işi sağlama almış sayılırsın. Çalışmasında herhangi bir sorun yoksa yani motorun içinden silindirden şanzumandan egzantrik ten falan ses gelmiyorsa normal durumdadır diye düşünüyorum. Daha bilgili arkadaşlarda gerekli açıklamayı yapacaklardır. Motorun hararet yapmasına neden olur, aynı zamanda yatakta sarma ihtimali vardı bunlar olmadığına göre sağlam durumdadır. Yukarda yazdığım işlemleri tamamladıktan sonra orta sehpaya alıp vitesleri normal kullanıyomuş gibi sırayla belli bir devirden sonra yükselterek tek tek bak. Eğer içine sinmiyen bir şey varsa Servisine götür veya konu hakkında danışıp bilgi edin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geçmiş olsun.
Bir 4 silindirlilere, Birde 2 zamanlılara hastayım.
-
CRAZYUSUFCUK adlı üyeden alıntı
arkadasım cbf 150 zaten ufaktan yağ yakar hiç biseye karısma direk servise
herkesin yaktığı kadar
-
Kolay Gelsin Sizlere Arkadslar
-
cbf 150 adlı üyeden alıntı
herkesin yaktığı kadar
ben ybr nin bu gün yağını değiştirdim.
boşalttığım yağı doldurduğum boş bidona koydum tam olarak doldu
yakma yok
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
getirin ordan zeytinyağını doldurun canavar gibi olur..
-
06bluedragger adlı üyeden alıntı
bide senden doğrasınlar süper olur
-
vidaları kontrol etmek lazım tabi vida ne yahu?menteşe mi bu motor bloğundan bahsediyosun civatadır onun adı.civata ve somunları kastetmiş arkadaş.motosikletinin ne tip bi motor olduğunu bilmiyorum ama su soğutmalı ise suyunu da kontrol et suya yağ karıştırmış olabilir.hiç yağ kalmayacak kadar eksilttiyse nasıl farketmedin?zaten hiç yağ kalmasa yatak sarar kitlerdi motoru.hiçmi hararet göstergesine bakmadın?arkadaşlar bindiğiniz makinenin teknolojisini biraz olsun öğrenin.hiçmi merak etmiyosunuz?size zararı olmaz.teknolojisini yiyim bari çalışma sistemini öğrenin onu da geçtim göstergelere bakın arada yahu.
-
koyarlarsa 20/50 difransiyel yağı gibi kalın yağı olacagı bu sızdırmıştır ama seninki karter contası çabuk laçka oluyor benim her defasında sorun olmuştur 20/50 gibi dandik yağları 500 km de hallediyor motor 15/40 kullanmaya özen gösterin cbf yağ yakar aklınızda bulunsun sık kontrol edin.1000 km de bir mutlaka değiştirin kimsye kulak asmayın!!! servise bakarsan bişey olmaz der...
-
06bluedragger adlı üyeden alıntı
şimdi senin bu yazdığını acemi bir arkadaş ciddiye alıp koyarsa,o motora ne olur bilirmisin?
zeytinyağı kapı menteşesine bile sürülmez kardeşim iki gün sonra yapışır kalır
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
yani abi yanlış anlama sıfır makina yeni almışın bize sormana gerek yok ara servisi gereken yapılır garantili makina sonuçta
[url] www.myspace.com/kayku34 [url]
[url] www.herkesdinlesin.com/kayku34 [url]
-
-
aykan adlı üyeden alıntı
koyarlarsa 20/50 difransiyel yağı gibi kalın yağı olacagı bu sızdırmıştır ama seninki karter contası çabuk laçka oluyor benim her defasında sorun olmuştur 20/50 gibi dandik yağları 500 km de hallediyor motor 15/40 kullanmaya özen gösterin cbf yağ yakar aklınızda bulunsun sık kontrol edin.1000 km de bir mutlaka değiştirin kimsye kulak asmayın!!! servise bakarsan bişey olmaz der...
20 w50 hangi diferansiyelde kullanılıyo aykan bi sölesene?ayrıca kalın yağ değil ince yağ kolay sızar.karter contasını da yağın hallettiğini ilk defa duyuyorum!karter contasları diğer contalardan farklı özelliktedir yağı görünce şişer ve kuru halinden daha zor sızdırır!
arkadaşlar sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle gelip burda bilmeyen insanların kafasını karıştırmayın.bilmediğiniz konularda kendinizi yorum yapmak zorunda hissetmeyin.2 tane granaj söken kendini usta sanıyo arkadaş bu nedir yaa?
-
mike suarez adlı üyeden alıntı
bide senden doğrasınlar süper olur
senide dilimleyip yanıma yatırsınlar üstümüzede zeytinyağı gezdirirler tam süper olur..
babaçi adlı üyeden alıntı
şimdi senin bu yazdığını acemi bir arkadaş ciddiye alıp koyarsa,o motora ne olur bilirmisin?
zeytinyağı kapı menteşesine bile sürülmez kardeşim iki gün sonra yapışır kalır
abi domates varmı bisim salataya domates lazımda..
-
THE_LANCET adlı üyeden alıntı
LANCET söylediklerime sen sakın alınma sen zaten yazmışsın bilen biri daha iyi yardım eder falan diye.saplama muhabbetine gelcek olursak şunu söliyim:saplama dediğin silindir kapağını bloğa bağlayan civatalardır sadece.motor üzerinde başka yerlerde de civatalar vardır.zaten bahsettiğin saplamaları da arkadaş yoklayamaz çünkü onlar motorun başka bir yerindeki civataya benzemez torku neyse onunla sıkılır.
-
slayer2694 adlı üyeden alıntı
LANCET söylediklerime sen sakın alınma sen zaten yazmışsın bilen biri daha iyi yardım eder falan diye.saplama muhabbetine gelcek olursak şunu söliyim:saplama dediğin silindir kapağını bloğa bağlayan civatalardır sadece.motor üzerinde başka yerlerde de civatalar vardır.zaten bahsettiğin saplamaları da arkadaş yoklayamaz çünkü onlar motorun başka bir yerindeki civataya benzemez torku neyse onunla sıkılır.
Motor hakkında bilgi edinmeyi severim. Az çok bildiğimle arkadaşa yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yanlış bir şey söylememişimdir. Varsada affola, doğrusu ile düzeltmeye çalışırız.
-
Merhaba
Motorunuzda hiç yağ yok ise çalıştırmayın. Yağ ilavesi yaptıktan sonra servise gidin. Eğer yağsız olarak kullandıysanız motorunuzda ciddi hasar olma ihtimali çok yüksek. Acil olarak kontrol edilmeli.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)