Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Piston Ve Kırank Kesme Neden olur

REKLAM ALANI
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Darjeling arkadaş,Motor Kilitlenmesi tabir edilen olay gerçekleştiği anda sürat farketmez hiçbir şey yapamadan yere çakılırsınız. Debriyajı sıkma şansımız olmuyor
    Kazasız belasız sürüşler herkese.
    arka tekerde cayirtiyi duydugunda debriyaja basarsan ve pilotajin iyiyse kurtarabilirsin ....
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Alıntı darjeling adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar cvp vermiş ben direk 4 ten başlıyım :D
    4-) Yolda eğer başın allah korusun öyle birşey gelirse arka teker büyük bir olasılıkla kitler ve panik yaparsan ölümcül bir kaza olabilir
    Peki Neler Yapabilirim?
    a-)panik yapmayadan debriyajı gömerseniz hiç birşey olmaz çünkü debriyaja basınca motorla şanzımanı ayırıcak ve motor kitlensede arka teker dönebilecek böylece olasi bir ölümcül kazadan yırtmış olacaksınız motoru durdurup sağ çekeceksiniz gerisi allah kerim (tavsiye edilen)
    b-)Yüksek süratle gidiyorsanız ve debriyaj aklınıza gelmezse(allah korusun) hemen son duanızı etmeye başlayın tavsiyem Kelime-i Şahadet ile başlayın zaten muhtemelen sonuncusu olur :( tabikide zincir kopmazsa zincir koparsa yine yırtarsınız çin mallarında onunda kopma olasılığı yüksek Allah korusun öle durumlardan
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Darjeling arkadaş,Motor Kilitlenmesi tabir edilen olay gerçekleştiği anda sürat farketmez hiçbir şey yapamadan yere çakılırsınız. Debriyajı sıkma şansımız olmuyor
    Kazasız belasız sürüşler herkese.
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arka tekerde cayirtiyi duydugunda debriyaja basarsan ve pilotajin iyiyse kurtarabilirsin ....

Ben 205 km/saat cıvarı hızla giderken krank kırıldı ve motor bloğundan dışarı fırladı. Altımdan gelen sarsıntıyı ve gürültüyü duyduğum anda debriyaja basıp aynı anda da elektriği kestim. Aynaya baktığımda arkamda 5-6 m yüksekliğinde duman bulutu vardı. Arka freni karıştırmadan sadece ön frenle durdum.

İnip baktığımda arka tekerleğin komple yağ içinde yüzdüğünü gördüm. Motor bloğu delinince yağ bir anda arka tekerleğin önüne boşaldı. Ani karar ve pilotaj ile yaşama şansı oluyor.
    fatih.met bunu beğendi.

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben 205 km/saat cıvarı hızla giderken krank kırıldı ve motor bloğundan dışarı fırladı. Altımdan gelen sarsıntıyı ve gürültüyü duyduğum anda debriyaja basıp aynı anda da elektriği kestim. Aynaya baktığımda arkamda 5-6 m yüksekliğinde duman bulutu vardı. Arka freni karıştırmadan sadece ön frenle durdum.

İnip baktığımda arka tekerleğin komple yağ içinde yüzdüğünü gördüm. Motor bloğu delinince yağ bir anda arka tekerleğin önüne boşaldı. Ani karar ve pilotaj ile yaşama şansı oluyor.
    buda darjeling arkadasimizin ve benim tezimize destek demek
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

cok yüksek devirden yapar hızdan yapabilir yağsızlıktan yapar 3 te deviri yüksek kullanmış olabilir yada:D bayır aşağı cok basmış :D amcam

aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Alıntı MrCool adlı üyeden alıntı Mesajı göster

205 km/s sakat bir hiz, ucuz yirtmissiniz.
    = = = Be Aprilia racer! = = =

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 --(SİYAH)
    benim kanuni hussarın motor bölümünden takır tukur sesler geliyodu motor 15.000 küsurda
    ben pistondan şüphelendim motoru servise götürdüm ses kranktan geliyo dediler galibam krank bilyası dağılmaya başlamış

ay başında maaş alıp motoru yaptırmaya götürcem sorun dün başladı

1hafta kadar 50 km hızla binsem sorun olmazmış motora fazla yüklenme dediler

sisin tafsiyeniss nedirs..

Motosikleti
    Artık Yok
    Alıntı darjeling adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seni anlayamıyorum fazla yağ koymanın mantığı ne?çok saçma birşey sana bu akılları kim veriyor anlamadım biraz daha fazla yağ ile gidersen buji yağlar ve yolda kalabilirsin + keçeler patlar o zmn görürsün 50-100 gramı...
    Motoruma ne kadar yağ koymam gerektiğini tam bilmiyorum 125cc ye nekedar yağ koymalıyım Castolün 1 litrelik power1 yağını başaltıyorum üstünede ne olur olmaz diye 50-100 garam kadar açık 1 paket castrol yağım var onu boşaltıyorum Kullanma kılavuzunda maxsimum yağ kapasitesi 1,4 litre diyor ama bu mantıklı gelmedi bana heralde kartelin kapasitesi bu 1 litre yeterli olurmu sizce? Motora zarar vermeden lütfen yardım..... Motorum 125 KT Vitesli ıslak debriyaj

Motosikleti
    BMW F 650 GS
    walla genellikle 125 cc lere 1 litre koyuluyor ama bilmiyorum tam olarak bişi diyemeuyeceğim 125 kt kullanmadığım için

slayer2694 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 zx636r
    Alıntı xufuk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoruma ne kadar yağ koymam gerektiğini tam bilmiyorum 125cc ye nekedar yağ koymalıyım Castolün 1 litrelik power1 yağını başaltıyorum üstünede ne olur olmaz diye 50-100 garam kadar açık 1 paket castrol yağım var onu boşaltıyorum Kullanma kılavuzunda maxsimum yağ kapasitesi 1,4 litre diyor ama bu mantıklı gelmedi bana heralde kartelin kapasitesi bu 1 litre yeterli olurmu sizce? Motora zarar vermeden lütfen yardım..... Motorum 125 KT Vitesli ıslak debriyaj
    farklı özellikte 2 yağı karıştırmamanı tavsiye ederim.hem birbirlerini bozma ihtimalleri var,hem koyduğun yağın vizkozitesi değişir,hemde özelliğini yitirir.açık yağları zaten hiç tavsiye etmem ne idüğü belirsiz.yanık yağlardan yapılıyo olması muhtemel.

Motosikleti
    Artık Yok
    Yok ikiside Castrol power1 bir paketi sadece takviye etmek için açtım bir köşede saklıyorum farklı iki yağı karıştırmam her yağ değişiminde dediğim gibi 50-100 gram açık olan castrolden takviye ettim şimdi ye kadar. motorum 10.000 km yol yaptı sedece alt conta sızdırdı şimdiye kadar oda çok azdı ama ben yaptırdım.

Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    ya motor tekerlegı neden ve hangı durumlarda kıtler hareket halındeyken ne yapmalıyız?
    ::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]

Motosikleti
    2014 zx636r
    araç vitesteyken motor kitlenirse tekerlekte kitlenir ya da aktarma organlarının bi tanesini kırar,keser,patlatır,dağıtır ... tek çaren debriyaja basmaktır tabi o ana kadar düşmez ya da bi yere girmezsen.motorla alakası olmayan kitleme de şanzuman dişlilerinden biri kırılıp 2 dişlinin arasına girebilir bunda da yine teker kitlenir.teker bilyan sarmışsa bunda da kitlenir ama bunu kitlemeden önce anlarsın

kol çıkarmış motorun tamirini serviste yaptırsam "hile hurda" yapma imkanları varmı?

Motosikleti
    2014 zx636r
    kol çıkarmış motoru kendin yapamayacağına göre servise götürmeme gibi bir ihtimal söz konusu değil.e mecburen götüreceksen servisinde yapacağı varsa yapar.kimsenin günahını almayalım.yapma imkanlarına gelince her zaman yapma ihtimali vardır!sen motor için kullandığı ya da kullanacağı parçaları bize yaz bizde şunu fazla takmış deriz.ama ben sana bişi diyimmi kol çıkarmış motordan zaten yeteri kadar ekmek yer,hile hurda yapmasına gerek kalmaz.

slayer2694 bende ki motor için kol çıkartmış (daha önceki sahibinde) diye duydum
    acaba diyorum arızayı tam anlamıyla gidermişlermi,yani yarın öbür gün başımıza iş açmasın?
    Yada motoru söktürüp baksakmı?yada yapıldıktan sonra eski haline dönermi,şimdi "dikkat etmem" gereken bir şey varmı konu ile ilgili.

şu anda olması gerektiği gibi çalışıyor anormal bir ses durum da yok ortada benimkisi cahillik ve şüpheden ibaret.teşekkürler ;)

Motosikleti
    2014 zx636r
    korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum.onunla ilgili çıkabilecek problemler motor ilk toplandığında marşa basar basmaz belli olur.yapacağı en fazla eski yatakları değiştirmeden taktılarsa bi süre sonra yatak vurur.o da zaten motorun (kol çıkarmasaydı bile) normal zamanının dolduğunu gösterir.sen kullandığın yağa dikkat et,göstergelerine iyi bak,ani gazlamalardan kaçın gerisini de düşünme.kol çıkardıysa yenilenmiştir işte daha iyi.

slayer2694 tuttuğun altın olsun,yüreğimi ferahlattın

Motosikleti
    Artık Yok

Arkadaşlar forumlarda bulduğum resimler paylaşmak istedim motoru fazla sıkıştırırsak başımıza gelebilecek ler konusunda fikrimiz olsun istedim..

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)