Almanyada LPG 1.04 liraymış.
Almanyada LPG 1.04 liraymış.
Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..
arkkadaşlar o lpg tanklarını o kadar saglam yapıyorlarkı uzerınden kamyon gecsı bısı olmucak dıcek kadar bide onların acil durum düğmesi var direk tank çıkışını kilitliyo bizim benzin tanklarımıs ise çivi ile delinecek kadar ince
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
Arkadaşlar tehlikeli dedeğiniz lpg tankını parçalayacak kadar sert bir darbe almışsanız zaten geçmiş olsun ... Motosiklette olduğumuzu unutmayalım lütfen...
Hele hele Alman standartlarında yapılan bir lpg dönüştürmede risk diye bir şey kalmaz..
Ama levent'teki sanayide takılan lpg dönüştürme setinden aynı standartı beklemeyin...
Heleki motosiklete uygulandığını düşünemiyorum...
LOST
lpg tankı çok ağır bir malzeme ben de motora özgü sistemler gördüm internetten ama bence küçük motorlarda denge problemi yaratabilir.
tankın kapasitesi 5,5 litre değil mi? Ben mi yanlış anladım?
Doğru anladıysam ve tank kapasitesi 5,5 litre ise, 100 km de ortalama 5-6 litre benzin yakan videodaki motor 100 km de 6 litreden fazla gaz yakar.
Gaz benzin ile karşılaştırıldığında mazot gibi değildir.
Yani mazot birim olarakda benzinden az yakar ve benzinden ucuzdur.
Ama gaz birim olarak benzinden az harcanmaz aynı ve aynının biraz üstünde yakar.
Karıştı biraz
Şöyle anlatmaya çalışayım;
Aynı araç 100 km de 5 litre benzin yakıyorsa, aynı tip aynı hacimde dizel olan araç mesela 3,5 litre yakar. Ama 5 litre yakan benzinli aracı LPG ye çevirdiğinizde yaktığı birim benzinden fazla olur, 5,5 yada 6 litre gibi.
Eğer videodaki tank 5,5 litre ise 100 km den fazla menzili olmaz.
Ben bu 5,5 litreyi nerden çıkardım be dur bi daha bakem videoya
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
doğru söylüyorsun ama ben tankın 5,5 lt olduğunu duymadım atlamış olabilirim. Ama ortalama 220 km menzili olduğunu söyledi tekrar bir izleyeyim
evet yeniden izledim
prototip tank 6 lt seri imalatanına geçilince 12 lt olacağını ve bu sayede 220 km menzili olacağını söylüyor
LPG benzinden daha gec yanan ve parlama orani benzinden daha dusuk olan bir yakit turu. Sikismis gaz korkusu herkezde bu yersiz fobiyi baslatiyor. Millet LPG den korkuyor ama benzincide cep telefonu ile konusmak gibi bir intihar girisimden korkmuyor bu cehalet degildir de nedir sizce?
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
LPG güvenli bir sistemdir korkan kişiler korkmasın.
Bir olay hatırlatayım, 10 yıl önce filan İstanbul Bakırköyde bir taksiye bomba konuşmuştu ve çok büyük bir patlama olmuştu. Bu patlamada param parça olan ve bütün bir parçası kalmayan taksinin tek sağlam parçası LPG tankıydı.
Patlamada fırlayıp çok uzağa düşmüştü hatta.
Dur bakem foto vardı hatırladığım bulabilecek miyim?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Valla emın olun Benzın tankı delınır hemde cok kolay ama o LPG tankları kolay kolay delınmez hele standart lara uyularak yapılmıssa hıc bır sey olmaz.Bızım ulkemızde soyle bır sorun varsa pahalı bır araba yada motor aldıysanız ona LPG takarsanız siz KIROSUNUZ ya ne alaka anlamıyorum kı Avrupada devlet arac sahıplerını LPG ye yonlendırıyo tesvık edıyor.Sonucta adam onu almaya parası var dıye ucuz yakıtdan yararlanmaya hakkı yokmu sankı cok zengın ulkeyız de benzın kullanmayana KIRO diyoruz .Valla keske olsada kullansak
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
iyide arkadaşlar biz lpg li bi makine ile düşersek Ne olur bilemiyorum :S
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
bu iki konu ayni
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...i-v-strom.html
simdilik asagidaki motosikletlere uygulanabiliyor.
DL 650 V-Strom, DL 1000 V-Strom, Kawasaki KLV 1000.
asagidaki marka ve modellere de yapmayi planliyorlarmis.
Honda XL 1000 V – Varadero
BMW 1150 GS
1200 GS
KTM 950 Adventure
990 Adventure
Yamaha TDM 900
FJR 1300
Aprilia ETV Caponord
Buell XB12 X Ulysses
video da anlatilanlari ana hatlariyla aciklayayim,
prototip DL1000 bu motorda benzin yerine cevreye duyarli autogas kullaniliyor
autogas sisteminde tank, gaz kontrol ünitesi , emniyet valfi kablolar, buharlastirici gerekli
montaji 2 ila 3 gün sürebiliyor.
elektromanyetik kapatma valfi diger bölümlere gaz sizmamasini emniyet altina aliyor.
Autogas sivi oldugundan gaz tankindaki basinc maksimal 8 bar.
en önemli parca Buharlastirici sivi haldeki gazi motora gaz olarak göndermekle görevli
yanlis anlamadiysam motorun kendi sogutma sivisina baglaniyor
her silindir icin ayri hortum kullaniliyor, dogru oranda gaz verebilmesi , dozaji ayarlamasi icinde bir kumanda ünitesi mevcut.
yaklasik 2000€ tutuyor bu fiyata TÜV izni ve egsoz emisyon ölcümü dahil
prototipte 6 lt' lik tank kullanilmis seri üretime gecildiginde 12lt olacakmis, böylelikle 220 km'lik menzile sahip olacak benzin tankinida ekleyince toplamda problemsiz 600km ye ulasabilecek.
ilk calistirma benzinle basliyor daha sonra 40°C su isisina ulastiginda otomatik gaz devreye giriyor, bunun disinda istendiginde manuel olarak benzin yada gazi secebiliyorsunuz. benzinden gaza gecerken bir tikirti duymaniz tamamen normal.
Autogas benzine göre daha sicak yaniyor gazdan benzine gecerken bu isiyi regüle eden bir sogutma sistemi düsünülmüs bu size 5 PS e patliyor.
almanya da 2300 gaz istasyonu mevcut , sadece gaz kullanarak 60.000km den sonra kara geciyorsunuz, 2018 yilina kadar Autogas düsük vergilendiriliyor (almanya )
ortalama litresi 60 cent benzinle kiyaslandiginda fiyat yari yariya geliyor.
su an Euro3 normunda motosikletler üretiliyor bu Autogas sistemi ile rahatlikla euro4 normunu da gecebiliyor.
Otobanda ani gaz acma durumunda hafif bir hickirik olabiliyor , korkmayin bu tamamen normal
Übung macht den Meister
Sistemi beğendim, ayrıca güvenli duruyor fakat o depoyla nereye kadar gidilir
[COLOR="Red"][B]Şeytan[/B][/COLOR]cım, [B]Motosiklet[/B]'i icat ettiğin için sana minnettarım... :P
4 tekerlı c4 u ict etmişlerdi şimdi 2 tekerlısını de icat etmişlr valla helal olsun
!! ÖLÜ VE YAKIŞIKLI OLACAGIMA CANLI VE ÇİRKİN OLAYIM !! ::tutkuy::
Bence kaza anında patlama olayını pek düşünmeyin.Tankı patlatacak güçte bir darbe aldığınızda zaten otomatikman motordan bayağı uzak biryere fırlamış oluruz
Allah korusun tabii !...
" MOTORUM OLMADAN ASLA !... "
LPG nin kullanılması sadece maliyet değil. Elbetteki maliyet önemli tabi Türkiye gibi bir ülkede benzin 3 lra sınırını çoktan aştı. LPG nin emisyond eğerleri az havayı daha az kirletiyor. Bu açıdan da bakmalıyız.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)