HONDA Beat Çekiş/Hız Sorunu
Reklamlar
-
Sevgili ve çok değerli arkadaşlar Honda Beat marka scooter' ım var. Yaklaşık 1 ay önce motorda birşey hissettim ve motor yaklaşık 40 km/hız a gelince kendini kasıyor ve daha vazla da hıza ulaşmıyor. Kafayı yemek üzereyim daha 2000 km deyim ve bu başıma geldi. Yokuşlarda da problemim aynı. Eskiden gaza tam bastığımda deli gibi hızlanan motorun ne kalkış ne hız ne de çekiş gücü kaldı..
Soğuk havalardandır dedim fakat motor ısınsa bile sorunum devam ediyor.
Gaz kesmesi falan yapmıyor ve rolantada süper çalışıyor. Yolda ilerlerken aşırı bir titreme hissediliyor. Servisine götüreceğim fakat öncelikle sizlere danışmak istedim.
Yardımlarınızı dört gözle bekliyor olacağım.
Saygılar...
Reklamlar
-
slm arkadaşım sen bence motorun bi subap ayarına baktır subaplar sıktıysa motor çekişten aşırı derecede düşer yakıt artar ve motor fazla ısınır
-
Eğer koyduğun benzin kalitesiz ise belki ondan da yapmıştır ama en iyisi servise götür hemen çözerler.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
-
bence daha FAzla zorlamadan Servisine götür ben olsaydım İlkten Gaz teline bakardım gevşek mi diye artından karbütörünün hava filtresini temizlerdim çünkü motor çekiden düşmüş ve gaz yemiyor .. ama işin içine titreme zorlanma yani vibrasyon giriyorsa Servis En iyi Sen bi götür bakalım... Ondan sonrada Yaz bize Ama..
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
-
karbüratörün yeterli benzin sağlıyamıyor,temizletmen gerekir,hava filtren verimli hava akışını sağlamıyor temizletmen gerekir.Yani anlamıyorsan servisden başka çaren yok arkadaşım başında dur,bu gün bırak yarın gel işi yaptırma
SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.
-
-
Eyvallah arkadaşım,naçizane yardımcı olabildiysek ne mutlu MT ciyim diyene
-
Bu sorunu birtek jikle çekiliyken yaşadım, sende de bu olabilir mi?
-
evet bende jigleyi bigün çekili unuttum ve motorun sesi ve çekişi degişti ama yinede servise göster istersen
-
ozeronder adlı üyeden alıntı
Bu sorunu birtek jikle çekiliyken yaşadım, sende de bu olabilir mi?
mohito adlı üyeden alıntı
evet bende jigleyi bigün çekili unuttum ve motorun sesi ve çekişi degişti ama yinede servise göster istersen
Arkadaşlar jikle çekili ilerliyorum ama kısa süre sonra kapattığımda da sorun devam ediyor.
Bu soğuk havalardan galiba arkadaşlar
En iyisi ben bujiyi değiştireyim karbüratör ve hava filtresini temizleyeyim jikle gaz tellerine falan bakayım olmaz ise servis...
Servis de kapandı ya tuuuuuu...
-
kayışın ne durumda ? titreme motor kulaklarından olabilir ve de yağından. motorda umarım yağ vardır çubuğun tırtıklı yerinden 5mm yukarıda ?
-
-
motorunda anlaşılan fazla yağ varmış sıkıştırmış yeteri kadar dediği nekadar kesin bi hata olmalı fazla yağ koymuş uygun seviyeye tamamla sorunun kalmaz..
-
olaya bak hiç böyle şey görmedim. Servisteki arkadaş eski yağı boşaltmayı unutmuş demekk i
Hocam sen yağı motor soğukken ( bu havasa soğuk olmaması zaten mümkün değildir : ) ) yağını tamamen bi boşalt sonra tekrar doldur sonucu bizede söyle..
-
Valla soguktan ogle bısı yapması zor tamam ılk soguk havada hemen gazlarsan tabıkı performans dusuk olur ama bu en fazla 10 dk o kadar bıle surmes kı benım makına bıle yapmıyosa Honda nın hıc yapmaması lazım.Bence sokme takma ıslerınden anlamıyorsan hıc bulasma derım servıse gıt basında dur.
Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!
-
nitrious81 adlı üyeden alıntı
Valla soguktan ogle bısı yapması zor tamam ılk soguk havada hemen gazlarsan tabıkı performans dusuk olur ama bu en fazla 10 dk o kadar bıle surmes kı benım makına bıle yapmıyosa Honda nın hıc yapmaması lazım.Bence sokme takma ıslerınden anlamıyorsan hıc bulasma derım servıse gıt basında dur.
nitrous81 forumun tamamını okumadan yazmışsın. Arkadaş sorunu bulmuş zaten yukarıları bi oku istersen.
-
Deryali adlı üyeden alıntı
olaya bak hiç böyle şey görmedim. Servisteki arkadaş eski yağı boşaltmayı unutmuş demekk i
Hocam sen yağı motor soğukken ( bu havasa soğuk olmaması zaten mümkün değildir : ) ) yağını tamamen bi boşalt sonra tekrar doldur sonucu bizede söyle..
Yok laa adam eski yağı boşalttı ve gördüm de
Yeni castrol u da seviyesine kadar doldurdu ve hatta castrol dan artanı bile geri almıştım
Yani yağın boşaltımı ve doldurulması gayet normal ve gerektiği gibi yapıldı.
Ama kesinlikle bir problem var ve yağdan kaynaklandığını düşünüyorum...
-
yaf adam senin motora yağ yerine pepsi yada cocacola koymasın hani kapağı açınca yağ dışarı çıkmış
-
HONDA BEAT + BEN = UZUN YOLLAR
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)