Evvvvvveettttt arkadaşlarım kardeşlerim sonunda sorunumu çözdüm
İşte size sorunumun çözümü ve başıma gelenler..
Önce Beat' ımı bir güzel ısıttım ve karterin vidasını açtım..
Boş bir kabı karter deliğinin altına koyarak vidayı çıkardım ve pek de kara olmayan eski yağı boşalttım.
Motoru biraz yana yatırarak iyice boşalmasını sağladım.
Boşaltma işlemi sonucunda eski yağı bir ölçeğe koyarak tam olarak 1LT olduğunu gördüm..
Bu şu demek oluyor ki ilk 1000 km de yapılması gerekli olan yağ değişimi sırasında servis elemanı eski yağı tam olarak boşaltamamış.
Neyse o adamlada biara görüşeceğiz zaten
Daha sonra karterde tek damla bile yağ bırakmadım. Yeni almış olduğum Castrol' u tam gerektiği gibi 750 ml olarak doldurdum.
Sonrasında motorumu 5 dk rolantada çalıştırdım ve yağ ölçümü yaptım, herşey tam standartlarına oturdu ve yağ seviyesi tam oldu.
Karterin vidasını sıkıca kapatarak Beat' ıma tekrar marş bastım. 10 dk olduğu yerde çalıştı ve sanki bana hadi yola çıkalım mı? dermiş gibiydi
Yola çıktık ve biraz daha ısındıktan sonra yaptığım denemeler sonucunda Beat' ımın tamamen normale döndüğünü ve daha da performans artışı olduğunu hissettim. Eve dönerek tertemiz birşekilde yıkadım ve şuanda yanıbaşımda duruyor. ve sanıyorum ki bugün beraber uyuyacağız. Ben ona aşığım o benim ikinci eşim. Hayatımın akışı bebeğim BEAT' ım artık eski sağlığına kavuştu.
He bu arada Castrol yağı da bir tanıdıktan aldım ve 9ytl masraf ile bu sorunumu ortadan kaldırdım.
Şu anda çok mutlu ve huzurluyum. Bu bana bir tecrübe oldu aslında hepimize tecrübe oldu herkese yardım yorum ve de önerilerinizden dolayı sonsuz teşekkür ve saygıarımı sunuyorum.. Allah' a emanet olunuz...