Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

otomatik garaj kapısı kumandaları için

REKLAM ALANI
    kdzli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Bw's100'den X-max 250 & Suzuki TR50
    Eğer kullandığınız araçla bir otomatik garaj kapısından giriş çıkış yapıyorsanız ve bu araç bir motosikletse hele bide eldiven kullanıyorsanız bu iş bazen sıkıntı veriyor.bide anahtarlığınıza takılı ise kumandanın yağmurdan ıslanıp (özellikle Antalya yağmurunda) bozulmaması için bir çözüm.
    Yaptığımız kumandayı sellektör yada uzun far ile tetiklemek.eğer biraz alet edevat varsa basit bir olay.
    ilk önce kumandanızın içini açıp pilini çıkartın,buton basılıyken pili yuvasına yerleştirdiğinizde ışık yanıyorsa işiniz daha da kolay:
    Buton uçlarını bir iletken ile kısadevre yapın,pili iptal edip uçlarını regüle entegresi çıkışına bağlayın.(7812 veya kullanılan pil için uygun olan entegre) regüle entegresi girişine de uzun farların devresine paralel bağlayın.
    Kapınıza uygun mesafeye geldiğinizde yapacağınız tek bir sellektör ile açıldığını göreceksiniz,üstelik elleriniz gidonlardan ayrılmadan ve eldiveniniz varsa o küçücük butonu denk getirmeye uğraşmadan.

Bende Bws olduğu için farlarda A.C.(alternatif akım) var.bu nedenle D.C.(doğru akım) ye çevirdim ve bir rölenin kontak uçlarıyla butonu tetikledim.butonu kısadevre yapamadım çünkü bendeki kumanda pili çıkartıp takınca sinyal göndermeye devam etmiyor.bir çok motorda farlarda d.c. akım var ve kumandalar ilk anlattığım şekilde işiniz daha kolay olacak.

sıvı geçmemesi için sağlamcı arkadaşım 2 kat poşet zımbaladı bende nefes alması için toplu iğneyle 2 delik açtım.

·sevgi eylem ister·

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    akıllı düşünce birde benim gibi zırt pırt yere düşürme derdi de olmaz
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Rigel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax
    Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...
    Üç boyoz bir kola

günlerdir buna bir çözüm arıyodum ne kadar zeki bir adamsın hayretler içinde kaldım bunu yapmayı hiç düşünmemiştim. paylaşımın için çok teşekkür ederim çok makbule geçti. o eldivenlerle montun içinde kumanda aramak tam bi işkence

starblazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yoktur
    mucitlik guzel bisey , heleki calisiyorsa super

TEFLON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    gt250R
    BÜYÜKSÜN ne diyim, benimde başım garaj kapısıyla dertteydi. süper ve kesin çözüm hemen uygulamaya geçicem
    yaşam, yaşanmakta olan her anın dokusundadır, ve ona ileriki bi noktadan dönüp bakıldığında ise, herşey için artık çok geçtir.

muratx22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni 2v - WindyS 125
    çok güzel bir paylaşım olmuş abi.
    MuraD THSDLN

Motosikleti
    Alıntı Rigel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dur, vitesi boşa al, eldiveni çıkar, cebi aç, kumandayı bul, düğmeye bas, kumandayı yerine koy, cebi kapat, eldiveni giy, vitese tak, gazla...

Düşündüm de yarın ben de fikrinizi uygulamaya bir çalışayım bakalım...

Orijinal fikriniz için teşekkürler...

Aslında eski motorumda görünmeyen bir yere velcro (cırtcırt) ile yapıştırmıştım. Neden yine yapıştırmıyorum ki?...

uygulayabildiniz mi acaba,ben teşekkür ederim.
    ·sevgi eylem ister·

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    ya bide KGS okutma oalyına bi çözüm bulsan tam süper olacak bunu bende denemeyi düşünüyorum aklına sağlık valla
    İki kişinin bindiği motor değildir.

Motosikleti
    Alıntı sametrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya bide KGS okutma oalyına bi çözüm bulsan tam süper olacak bunu bende denemeyi düşünüyorum aklına sağlık valla
    motorlara OGS vermiyorlar mı?(yanlış anlama gerçekten bilmiyorum)
    ·sevgi eylem ister·

Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    Bende hergün garaj kapısı açıp kapatanlardanım, çok zekice bir çözüm, tebrikler. Sametrix, kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

Motosikleti
    GT650R
    süpersin helal iyi düşünmüşsün..
    Akıllı adam aklını kullanan adamdır, Daha akıllı adam başkalarının da aklını kullanan adamdır.
    Emrolunduğun gibi dosdoğru davran. Ve azıtma (Hud 112)

Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.

marwel114 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw G650 Xmoto
    süper orjinal bir fikir gerçekten. abicim sana helal olsun diyorum.

Ben önce otomatik kapılı bi garaj bulayım kendime, daha sonra bu dediğini değerlendiricem
    Karşılaştığım herkes en az bir konuda benden daha yetenekli, öyle ki her insandan öğreneceğim bir şey var.

atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Adx 125
    Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. Çok teşekkürler.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun
    emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    bu tarz şeylere bayılırım...garajım balkonum...otomatik açılmıyo...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

sametrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ER-6N
    Alıntı kdzli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motorlara OGS vermiyorlar mı?(yanlış anlama gerçekten bilmiyorum)
    genelde araba ruhsatı ile alıp motosiklette kullananlar var ama motosikletlere vermiyorlar diye biliyorum ben alırken yoktu yada ben bilemedim.

Alıntı Kaiser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kgs en kolayı, sol eline, eldivenin içine, elinin üst kısmına yerleştir, kgs cihazına elini uzat, okutup geç
    iyi fikir biraz rahatsız edicek gibi ama bir denicem sağol.
    İki kişinin bindiği motor değildir.

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    arkadaş ankaraya gelınce gösterde şunu artık garaj kapısında beklemezlık yapmayım sana zahmet

Motosikleti
    Alıntı OKD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçekten yararlı bir buluş. Tebrik ederim. Ancak birkaç soru ve isteğim olacak. Cevaplarsınız sevinirim. Kullandığım motorda uzun far düğmesi ile selektör düğmesi ayrı. Sistemi uzun fara bağlayınca ve uzunlar açık olarak yol yapıyorsak, uzaktan kumanda cihazı sürekli akım altında kalmayacak mı? Sadece selektör düğmesine nasıl bağlayabiliriz. Butonun iletkenle kısa devre yapılmasını makro çekimle fotoğraflayabilir misiniz? Diğer fotoları da büyütülmüş halde tekrar ekleyebilirseniz daha anlaşılır olacak. Teşekkürler.
    kumanda butonları basık kalma ihtimallerine karşı genelde 45-60 sn sonra iletimden çıkar.pil bitme derdi de olmayacak ama takmadan önce denerseniz kaygılarınız için iyi olacaktır.-sellektör düğmesinden çıkan uca da bağlayabilirsiniz.elektronikle ilginiz varsa araya diyot atmanız gerekir yoksa uzun farlarınızı yaktığınızda geri besleme ile yine iletime geçecektir.-butonun fotosunu çekemedim çünkü sökmem lazım(4 adet ucu vardır 2şer tanesi kendi içinde kısa devredir,bu ikili uçlar butona basıldığında kısadevre olur.eniyi tespit ölçü aleti ya da bakır yolları takip etmeniz),diğer fotoları büyüttüm.
    motorun elektrik tesisatına bulaşmak istemiyenler:kumanda da açmak için kullandığınız butondan paralel alarak elinizin altına minik bir buton yerleştirmekte çözüm olabilir.

Alıntı atlantic adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Varya mükemmel bir fikir. Derdime derman olacak bu. İlk fırsatta hayata geçiricem. Hemen benim kumandanın piline baktım, şükür ki 12v. lukmuş. Çok teşekkürler.
    kumanda 12v olmasada 78xx serili regüle entegreleri var.halledilir,kolaygelsin.

Alıntı bikerboy35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    guzel ve akıllıca tabıkı swıch varsa kapıda guzel,sız gectıkten sonra otomatık kapanıyosa guzel,tek butonla acılıp kapanıyosa guzel. ama bağzı kapılar ve garaj kepenklerı cıft tusla calısıyo 1.acma 2.kapatma...

acmayı basrdınız sımdı bıde kapatmayı bulun
    emeğe saygı tebrıkler guzel dusunce..
    garaj kapılarının %90 ı araç emniyet fonoselinden giriş yaptıktan sonra yada ayarlanılan açık kalma süresi dolduktan sonra otomatik kapanırlar.kapanmayanların modu açık değildir-iptal edilmiştir.bahsettiğiniz 2 tuşla açıp kapatma kepenk sistemlerinde kullanılır.kepenkli garaj kapılarında iç kısımda manuel buton kullanılır.
    ·sevgi eylem ister·

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)